31 Ekim 2013 Perşembe

Yurt dışından gelen 29 Ekim mesajları

İşçi Partisi'ne gönderilen 29 Ekim mesajlarından önemli bölümler:

***********


Arap Sosyalist Baas Partisi
(Hizbül Baas el-Arabi el-İştirakiyye)
Baas = Yeniden Doğuş = Rönesans (Fransızca yazılışı : Renaissance = Re:Yeniden; Naissance:Doğuş)
حزب البعث العربي الاشتراكي

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kuruluşunun 90. yıldönümünü kutlayan dost Türk halkını selamlıyoruz. Türk halkına esenlik ve barış diliyoruz. Erdoğan’ın Suriye‘ye yönelik nefret dolu politikasına, müdahalelerine ve ülkemizdeki teröristlerle bağlantılarına karşı Suriye halkı ile ayağa kalkan Türk halkına teşekkür ediyoruz. Yaşasın Suriye halkının gerçek dostu Türk halkı."

Şehnaz Subhi Fakuş - Arap Sosyalist Baas Partisi Merkez Komite Üyesi

***********

Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP)

"Sayın Türk dostlar,
Türkiye'nin milli Cumhuriyet Bayramı'nı kalpten kutlarız. Laik devlet yapısını korumaya çalışıyor, Türk devletinin kurucusu Kemal Atatürk'ün fikirlerine sadık kalıyorsunuz ve Büyük Kemalist Devrimi siyasi mirasınız olarak görüyorsunuz.
Biliyoruz ki, Türkiye'de iktidarın üst katmanlarının Amerikan standartlarında politika yürütmeye başlaması toplumda öfke uyandırdı. Ülkenizde tanık olduğumuz binlerce gösteri, açık olarak göstermektedir ki, sade Türk vatandaşı, demokratik haklarının çiğnenmesinden ve Yakındoğu'daki devletlerin bütünlüğünü parçalama amacındaki yıkıcı Amerikancı politikaların ilk işaretleri olarak özgürlüklerinin kısıtlanmasından rahatsız.
Ancak ABD emperyalizmi ile mücadele ederek milli birliği savunabiliriz ve ancak ortak ideolojik önderlerimiz Lenin ve Atatürk'ün öğütlerini takip ederek zafer kazanabiliriz."

RFKP MK Uluslararası İlişkiler Dairesi

***********

Özgür Vatan Partisi (Brezilya)

"Mustafa Kemal, Cumhuriyetin kuruluşuna önderlik etti. Bu mücadele bugün sona ermiş değil, tam tersine büyüyor. Günümüzde tayin edici ve yaşamsal olan, bu mücadele cephesidir.
Yaşasın Özgür Vatan Partisi ve İşçi Partisi dostluğu."

Susana Lischinsky

***********

Komünist Partisi (Güney İsviçre)

"Mustafa Kemal önderliğinde kapitalist ve sömürgeci güçlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı, her dürüst anti-emperyalist için büyük bir atılımı ifade eder.
Türkiye'de Mustafa kemal, Latin Amerika'da Simon Bolivar vazgeçilmezdir. Yeni Dünya Düzeni'ne karşı, noeliberal AB'ye karşı, savaşçı NATO'ya karşı ulusal egemenliği savunacak bir devrimci kitle hareketi, onlarsız yaratılamaz. Bugün Kemalist Devrimi devam ettirmek, halkların barışına, birliğine ve kardeşliğine, sosyalizme doğru atılacak ilk adımdır."

Massimiliano Arif Ay - Genel Sekreter

***********

Devlet ve İktidar Hareketi (İtalya)

"Dileğimiz, hem kendi ülkemizin, hem de kardeş ülke Türkiye'nin Atlantik Cephesi'nden çıkarak ulusal egemenliğini tekrar kazanmasıdır. Yaşasın tam bağımsız İtalya! Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın sosyalizm!"

***********

İtalya Komünist Yeniden Kuruluş Partisi

"Atlantik emperyalizminin kuklası Erdoğan rejimi, Kemalist Devrim'in ve Atatürkçülüğün ilerici ve demokratik mirasını yıkmaya çalışmakta ve ulusunu ezerek yurttaşlarını komşularına karşı kirli savaşlara sürüklemeye çalışmaktadır. Türk devrimcilerinin Atatürk'ten beri verdiği onurlu mücadeleyi örnek almamız, kendi devrimci mücadelemizin güçlenmesi adına şarttır."

***********

Sırbistan Sosyalist Partisi:

"Başbakan Tayyip Erdoğan, Priştine ziyaretinde diplomasi dışı davranışlar içinde bulunmuş, kendisini "Yeni Osmanlı" ilan etmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak, kurumlarını reform paketlerinden korumak daha önemli hale gelmiştir. Çünkü bu paketlerin Atatürk'ün mirasını yıkmaktan başka amacı yoktur."

Duşan Jelicic

***********

Pakistan Komünist Partisi

"Değerli yoldaşlar,
Türkiye'nin emekçi halkının kan ve ter ile elde edilmiş kazanımlarını yok etmeye yönelik aşağılık girişimlerinden dolayı AKP'nin gerici rejimini kınıyoruz. AKP'nin ideolojik dostları olan İslami faşistler, Pakistan halkına cehennem hayatı yaşatıyorlar.
Türkiye halkı eğer gerici çetelerin daha fazla büyümesine izin verirse, gelecek günlerde herhangi bir şeyi geri almak imkansız olacaktır.
Halkın ve İşçi Partisi'nin faşist AKP rejimine karşı kararlılığı ile dayanışmamızı tekrarlar, AKP hükümetinin Surşye'ye müdahalesini kınarız."

Dr. Şefik Ahmad, Genel Başkan

***********

İlerici Mücadele Partisi (Tunus)

"Türkiye'deki Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk halkına ilerleme, refah ve barış dileriz.
Biz de sizler gibi ülkemizde nefret tohumları eken, halk arasında anlaşmazlıkları körükleyen Müslüman kardeşler'e karşı mücadele ediyoruz.
Arap davasına verdiğiniz desteği, özellikle Surşye'nin işgaline karşı sağlam duruşunuzu çok değerli buluyoruz."

***********

Fransa Komünist Yeniden Doğuş Hareketi

Pôle de Renaissance Communiste en France (PRCF)
"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle mücadelenizi selamlıyoruz. Laik Cumhuriyeti yeniden kurma, komşularıyla barış içinde bir Türkiye yaratma, işçi sınıfı ve halk sınıflarının haklarını savunma mücadelenizde sonun akadar yanınızdayız."

Danielle Antonioni

***********



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder