5 Ekim 2013 Cumartesi

İktidar ihalesi şartnamesi

Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı pakete Dersimdaroğlu sahip çıkmıştı.
"Paketimi çaldılar" başlıklı yazımda o paketin sahibinin Amerika olduğunu anlatmıştım.
Prof. Dr. Semih Koray, bugünkü Aydınlık'ta belgesini veriyor.:

 Semih Koray
ABD, özellikle 12 Eylül darbesinden bu yana, ülkemizde yapılan her seçimde "iktidar ihalesi" açmaktadır. İktidarını ABD icazetine bağlayan partilerin önüne bir "ihale şartnamesi" konmakta ve bu partilerin verdikleri "teklif"lerle, ABD'ye "hizmet yarışı"na girmeleri sağlanmaktadır. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun paylaşamadığı "demokratikleşme paketi"nin asıl sahibinin kim olduğunu belirlemek için başvurulacak en sağlam kaynak da, işte bu "ihale şartnamesi"dir. 
Şimdi en güncel şartnamelerden biri olan "U.S. - Turkey Relations: A New Partnership, Independent Task Force Report No. 69, CFR"("ABD – Türkiye İlişkileri: Yeni Bir Ortaklık, Bağımsız Görev Birimi Raporu No. 69, CFR") başlıklı belgeye bir göz atalım.
Şartname koşulları
"... Türklerin yeni bir anayasa yapmaları siyasal olarak mümkün olmayabilir. Dolayısıyla Washington'un ... demokratik olmayan ve etkileri mevcut anayasa ile birlikte ele alındığında Türkiye'de demokrasinin uygulanmasını dinamitleyen yasaların, yönetmeliklerin, kuralların ve kararnamelerin kaldırılması veya değiştirilmesi için Türkleri zorlaması gerekir. Ceza yasasının Türklüğe hakareti suç sayan 301. maddesi bunlar arasında yer almaktadır. ... Ayrıca Türkiye'nin, silahlı kuvvetlerin iç hizmet yasasının ...(ilgili) maddeleriyle, Rum-Ortodoks Halki Ruhban Okulunun açılmasını engelleyenler de dahil olmak üzere, din özgürlüğünü kısıtlayan yasal düzenlemeleri kaldırması lazımdır. ... Ayrıca Ankara'nın partilerin parlamentoya girmesine ilişkin seçim barajını düşürmesi gerekir." (s. 25-26)
"...Başkan Obama, Başbakan Erdoğan'la olan sıcak ilişkisini kullanarak Türkleri yeni bir Kürt açılımına ikna etme imkanına sahiptir. Erdoğan'ı,Dersim'de 1936-1939 yılları arasında katledilen yaklaşık 13 bin Alevi Kürt nedeniyle dilediği özrün devamı niteliğinde adımlar atmaya ve Kürt toplumu'na yeni bir jest yapmaya teşvik etmelidir. Washington, Ankara'nın ekonomi, eğitim ve kültür alanlarında .. Kürtlerin kimliklerinin resmen tanınması yönündeki istemlerine yanıt verecek adımlar atmasını teşvik etmelidir." (sayfa 29)
Bu paketin ne CHP'nin, ne AKP'nin olmadığı, Devlet Bey'in dediği gibi PKK'nin istekleri de olmadığı, doğrudan ABD tarafından dikte ettirildiği, yani Amerikan emperyalizminin paketi olduğu böylece daha açık bir şekilde görülmektedir.

 ***********
arşiv:

Paketimi çaldılar   3 Ekim 2013
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder