30 Ekim 2013 Çarşamba

29 Ekim'de CHP için bir ilk: DSP ve İP ile aynı kürsüde

Bu 29 Ekim'de, Tandoğan'da, CHP için bir ilk gerçekleşti.
CHP'nin kurulduğu günden bu yana, ilk defa, bir CHP Genel Başkanı, başka partilerle aynı kürsüden halka seslendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey ve DSP Genel Başkanı Masum Türker aynı kürsüde.

Tandoğan'ın mesajı: Güçbirliği

Kılıçdaroğlu: "Güçbirliği yapıp Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız"
Özbey: "Türk Devriminin yapıcıları, devrimciler, halkçılar ve milliyetçiler birleşe birleşe iktidara yürüyoruz"
Türker: "Doğu Perinçek'e ve Mustafa Balbay'a selamlar gönderiyorum. Birlik olunması halinde AKP yıkılacaktır."

4 dakikalık video kaydı için tıklayınız:

İnci Özdil orkestrayı yönetiyor

Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi olan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İnci Özdil ve Ankara Devlet Konservatuvarı hocası besteci Sıdıka Özdil yönetimindeki toplam 174 kişilik Atatürk Senfoni Orkestrası ve Korosu Tandoğan Meydanı'nda "Hoşgelişler Ola" ile başlattığı konseri İstiklal Marşı ve diğer marşlarla devam ettirdi. Konser, milyonların hep bir ağızdan okuduğu Andımız ile sona erdi.

T.C. Sanatçı İnisiyatifi'nin çabaları ile Atatürkçü müzisyenler tarafından tamamen gönüllülük esası üzerine kurulmuş olan Atatürk Senfoni Orkestrası ve Korosu'nun koro ayağını Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Çiğdem Aytepe yönetiyor.

***********

Güçbirliği, CHP ve MHP Genel Merkezlerinin inisiyatifine bırakılamaz.

Tabanda birleşme zorunludur. Her seçim bölgesinde Milli Güçler tarafından desteklenecek olan Atatürkçü aday, CHP, MHP, DSP, İP, diğer milli partiler, sendikalar, kitle örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin o bölgedeki yönetici ve üyeleri tarafından belirlenmelidir. CHP ve MHP Genel Merkezlerinin ipe un serme ve kendi adaylarını ileri sürme, tek bir aday etrafında birleşmeye ayak sürüme manevraları ancak bu şekilde engellenebilir. Bu süreçte Milli Merkez yol gösterici bir rol oynayabilir ve oynamalıdır.

28 Ekim günü İstanbul Ümraniye Kaymakamlığı önünde yapılan resmi törenin ardından CHP, MHP ve İP İlçe Başkanları ve üyeleri Atatürk Büstü'ne çelenk koymak için bir araya geldiler. Eylemin mimarları olan ilçe başkanları; üç partinin bir araya gelmesinin AKP Hükümeti'nden kurtuluş imkanı yarattığını vurguladıAncak MHP Genel Merkezi, son anda, MHP İlçe Başkanı'na "Çelenk koymayın ve demeç vermeyin" uyarısı yaptı. CHP ve İP örgütleri çelenk koyduktan sonra İstiklal Marşı'nı ve Andımız'ı okudular. Ancak birçok MHP'li eyleme katıldı.

MHP Genel Merkezi, ilçe örgütlerinin CHP ve İP ile birlikte çelenk koyma ve İstiklal Marşı okuma eylemine bile tahammül edemiyor. Bu tutumu ile MHP Genel Merkezi, AKP'ye son yardımını yapmaktadır. 

İlerde CHP Genel Merkezi de benzer bir tutumla ortak Belediye Başkanı adayı çıkarmaya yan çizecektir. Kılıçdaroğlu'nun Tandoğan'da "Birleşeceğiz" sözü vermesi bizi rehavete düşürmesin. 10 Kasım'da Milli Güçlerin çağrısı ile Sıhhiye'de yüzbinler toplanırken, Kılıçdaroğlu Tandoğan'da ancak onbin kişi toplayabilmişti. Aynı duruma düşmemek için bu defa bölücülük yapmayı göze alamadı. CHP ve MHP Genel Merkezlerine asla güvenemeyiz. Tabanda birleşme bunun için hayati öneme sahiptir.

***********

Güçbirliği AKP'yi siler...
Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder