28 Ekim 2013 Pazartesi

Cumhuriyeti yeniden kurma yolunda 29 Ekim buluşması

Kutlama değil, yıkılan Cumhuriyeti yeniden kurma mücadelesinde 29 Ekim atılımı.
Korunacak, kutlanacak bir Cumhuriyet kalmadı çünkü. Devlet organlarını işgal eden Haçlı irtica ve bölücü ittifakı, Cumhuriyeti yok etti.

Andımızı hep bir ağızdan haykırmak için meydanlara...

Türkiye çapında bütün yurttaşlar AKP'nin baskı ve zulmüne karşı yanıt vermek için 29 Ekim'e hazırlanıyor.
İSTANBUL Yurtseverler, 29 Ekim'de İstanbul İstiklal Caddesi'ni bayraklarla donatacak. Bu kez yurttaşlar "Dev Andımız Korosu" oluşturup Andımız rekoru kıracak. Saat 14.00'te Beyoğlu Tünel Meydanı'ndaki buluşmada çok sayıda kitle örgütü de yer alacak.
ANKARA Ankara'daki büyük buluşma saat 11.00'de Tandoğan'da gerçekleşecek. Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil ve besteci Sıdıka Özdil'in girişimiyle kurulan "Atatürk Orkestraları ve Koroları" konser verecek.
İZMİR İzmir'de 16.00'da 1 milyon kişi Gündoğdu'da toplanacak ve alanda 1923 meşale yakılacak.
ADANA İP,CHP,ÇYDD,TGB,TEMAD, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler, Eğitim-İş ve ADD'nin öncülüğüyle Saat 15.00'de Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu'ndan Uğur Mumcu meydanına yürüyüş düzenlenecek. Saat 16.00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda miting gerçekleştirilecek.
ANTALYA Cumhuriyet İçin El Ele Platformu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenleyecek. Saat 18.00'de Konyaaltı varyant girişinden yürüyüş düzenlenecek.
AYDIN Vatan Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği tarafından düzenlenen etkinlik saat 14.00'de Zafer Meydanı'nda gerçekleşecek. : Moralı köyünde saat 17.00'de kutlamalar yapılacak. Didim: Belediye önünde saat 19.00'da toplanılacak. Kuyucak: Saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılacak. Nazilli: Saat 16.00 İstasyon Meydanı. Söke: Saat 16.00 Belediye Önü.
BALIKESİR İP, CHP, TGB, ADD, Kadın Platformu tarafından kutlama yapılacak. Saat 17.00'de Özmerkez önünde Andımız okunacak ve arkasından Anıta yürünecek. Bandırma: Saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılacak. Edremit: İP, CHP, ADD, TGB saat 14:00 de Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması ve 18:30'da Öğretmenevi'nden başlayacak fener alayı yapacaklar . Ayvalık: Program aşağıda fotoğraflı olarak verilmiştir.
BURDUR: 18:00 da Müze Parkında toplanıyor.TGB, CHP, ADD, EĞİTİM İŞ, İP, ÇYDD, CKD.. ve bir çok sivil toplum örgütünün katılımı ile de 19:00 da TGB'nin müzik grubu ''Gezi'' Şeker Meydanında konser verecek
BURSA Saat 9.30'da Atatürk Heykeli'nde toplanılacak. Öğleden sonra saat 15.00'de Nilüfer'de "Dev Atatürk Silüeti" oluşturma etkinliği gerçekleştirilecek. Akşam 20.00'de FSM Bulvarı boyunca fener alaylı yürüyüş yapılacak.
DENİZLİ Yaklaşık 30 kuruluştan oluşan Denizli Demokrasi Platformu tarafından yürüyüş düzenlenecek. Saat 19.00'da Stadyum önünde toplanılacak ve Çınar Meydanı'na yürüyüşe geçilecek. Burada konuşmalar yapılacak ve Andımız okunacak.
EDİRNE Saat 18.00'de Zübeyde Hanım Parkı'ndan Atatürk Anıtı'na yürüyüş yapılacak.
ESKİŞEHİR Vatan Emek ve Cumhuriyet Platformu'nun çağrısıyla saat 15.00'de Adalar'da toplanılarak yürüyüş düzenlenecek.
GAZİANTEP İP, CHP, TGB, ADD, ÇYDD'nin çağrısıyla saat 15.00'de Kırkayak Parkı'nda toplanılarak Demokrasi Meydanı'na yürüyüş yapılacak.
HATAY Antakya'da İP, CHP, Eğitim-İş, ADD, TGB saat 17.00'de Atatürk Anıtı'nda toplanılacak.
KAYSERİ İP, CHP, MHP, ADD, TGB, CKD'nin çağrısıyla Forum'da saat 13.30 toplanılarak Meydan'a yürüyüş düzenlenecek. KOACELİ ADD ve TGB öncülüğünde saat 19.00'da Yahyakaptan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde toplanıarak Cumhuriyet Parkı'na yürüyüş düzenlenecek. Cumhuriyet Parkı'nda Cumhuriyet Şöleni düzenlenecek.
MALATYA Saat 13.00'de Turan Emeksiz Meydanı'nda Cumhuriyet Şöleni yapılıyor (Resul Dindar ve Mustafa Özarslan konser verecek, İP Genel Başkan Yardımcısı Tiyatro Sanatçısı Levent Kırca konuşma yapacak.)
MERSİN 10.30'da Barış Meydanı'nda toplanılarak yürüyüşle Cumhuriyet Meydanı'na gidilecek. İP, CHP, TGB, ADD birlikte düzenleyecek.
MUĞLA Vatan Cumhuriyet Emek Birlikteliği'nin çağrısıyla saat 18.00'de Sınırsızlık Meydanı'nda toplanılacak. Burada şölen düzenlenecek, Andımız okunacak ve meşaleli yürüyüş düzenlenecek.
ORDU Saat 17.30'da Fidangör mevkiinden meşaleli yürüyüş başlayacak.
TEKİRDAĞ İP, DİSK, TGB tarafından saat 15.00'de Tekira AVM önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyecek.
TRABZON İP, CHP, ADD, TGB, Eğitim-İş, ÇYDD tarafından saat 13.00'de Eski TEDAŞ önünden Meydan'a yürüyüş düzenlenecek.
YALOVA: 29 Ekim'de saat 17.30'da ADD, TGB, Eğitim-İş, İşçi Partisi, CHP ve 43 kitle örgütünün çağrısıyla Spor Caddesi'nde toplanıyor.
ZONGULDAK İP, CHP, ADD, TGB fener alaylı yürüyüş düzenleyecek. Saat 18.00'de Tren İstasyonu'nda toplanılacak. Akşam Bulutsuz Özlemi konseri düzenlenecek.
.***********
***********
Cumhuriyet birleştiriyor
+++++++++++++++++++++

AKP Hükümeti'nin kaldırdığı andımız Türk Milleti'ni birleştirmeye devam ediyor.
28 Ekim 2013 Ümraniye, Antalya

Ümraniye
++++++++
İstanbul Ümraniye'de Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İşçi Partisi üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini; andımızın kaldırılmasını protesto eylemine dönüştürdü, hep birlikte ant içti.
Eylemin mimarları olan ilçe başkanları; üç partinin bir araya gelmesinin AKP Hükümeti'nden kurtuluş imkanı yarattığını vurguladı.
Eyleme katılan yurttaşlar güç birliğinin devam etmesini istedi.
7'den 70'e her yaştan yurttaşın katıldığı eylemde 80 yaşını deviren ninelerin sözleri hafızalara kazındı.
Eylem, kararlılık sloganlarıyla sona erdi. 28 Ekim 2013

Antalya
++++++
Antalya'da gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde de aynı sloganlar yükseldi.
CHP, MHP ve İşçi Partisi çelenklerinin anıta koyulduğu sırada yurttaşlar hep bir ağızdan Cumhuriyet'e olan bağlılıklarını haykırdı. 28 Ekim 2013

***********

CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Gençik Birliği'nin öncülüğünde Anhalter Bahnhof’ta buluşan büyük kitle sloganlar, marşlar ve türküler eşliğinde Berlin’in tarihi meydanı Brandenburg Kapısı'na yürüdü.

Gurbetçiler, tek vücut olarak Andımız'ı ve Gençliğe Hitabe'yi haykırdı.

Yürüyüş sonunda yapılan mitingde konuşan CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Cumhuriyet'in, laikliğin ve üniter devlet yapısının hedef alındığını vurguladı. Yılmaz, Türkiye topraklarının peynir ekmek gibi satıldığına dikkat çekti.

Ulusal Kanal Almanya Temsilcisi Adnan Türkkan da vatanı ve Cumhriyet'i hedef alanlara seslendi.

Sanatçı Ekrem Ataer, türküleriyle Berlin'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına renk kattı.

***********
arşiv
Avrupa'da 26 Ekim - 3 Kasım arasında 29 Ekim etkinlikleri 25 Ekim 2013
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder