29 Ekim 2013 Salı

A. Öcalan ve T. Erdoğan HDP'de buluştu

İmralı Paşası Öcalan, "HDP adlı yeni bir parti kurun, seçimlere HDP ile girin" talimatı verdi. Yeni partiye acayip koltuk çıktı: "Mahir Çayan'ın emanetini HDP'ye teslim ediyorum." Yani aklısıra HDP'ye solcu bir geçmiş hediye ederek avanak solcuları bölücülerin, ABD'nin kuyruğuna takacak. BDP bozuk atınca, doğuda BDP, batıda HDP ile seçime girme kararı alındı.

Halbuki Mahir ile Öcalan arasında ne gibi bir ilişki olabilir ki. Geçmişi bilmeyen gençler ve geçmişi unutan eski gençler için eski bir yazımı aşağıda ek olarak veriyorum. (Bakınız: Mahir Çayan: "Sapına kadar Atatürkçüyüz" 8 Nisan 2012 http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/05/mahir-cayan-sapna-kadar-ataturkcuyuz.html)

Ayrıca, bölücüden devrimci olmayacağı, devrimcinin de bölücü olamayacağı aklı başında herkes tarafından bilinen bir gerçekliktir. Tarihte böyle bir örnek de yoktur. Ülkeleri hep devrimciler birleştirmiş, gericiler ve emperyalizm parçalamıştır. Sovyetler, Yugoslavya, Çin, Çekoslovakya en bilinen örneklerdir. Devrimciler, emperyalizm karşısında güçlü bir ekonomi kurmak amacıyla daima en geniş toprakları bir araya getirme, mümkün olduğu kadar büyük bir devlet kurma amacındadırlar. Emperyalizm ise karşısında mümkün olduğu kadar çok sayıda bölünmüş, küçük, zayıf ülke görmek ister.

Bölücüler, bir yandan emperyalistlerin desteğini alırken, diğer yandan da, çoğu kez, sosyalizmin prestijinden faydalanmak için kendilerini solcu, sosyalist, marksist olarak tanıtırlar. Taşnak Partisi ve PKK buna örnektir.

***********

Emperyalizmin dayattığı bölücü siyasetin kuyruğuna takılmış olan sözde solcu partilerle bölücüleri tek bir çatı altında toplama girişimi çok önce başlamıştı. (Bakınız: Sosyalist BOP Partisi için düğmeye basıldı 19 Temmuz 2011 http://aliserdarbolat.blogspot.com/2011/07/sosyalist-bop-partisi-icin-dugmeye.html

Amaç: PKK'nın ırkçı - gerici çizgisini perdelemek için solculuk sosuna bulanmak.
Bu gibi sözde solcular, bizde PKK kuyrukçuluğu yaptıkları yetmiyormuş gibi, PKK'nın Suriye'yi bölmesini de "devrim" olarak alkışlıyorlar. (Bakınız: Kılavuzu PKK olanın burnu Mursi'den kurtulmaz 23 Eylül 2013

***********

27 Ekim 2013 günü yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyük Kongresine katılanlar:
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş
EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan
KESK Genel Başkanı Lami Özgen
PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül

***********

Abdullah Öcalan'ın Kongre'ye mesajı:
"Üstün başarı dileklerimle devrimci selamlarımı gönderiyorum"

Tayyip Erdoğan'ın Kongre'ye mesajı:
"Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Kongre çalışmalarının birlik ve beraberlik içinde geçmesi temennisi ile alınan kararların Türk siyasi hayatı için hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcıları selamlıyorum."

EMEP Eski Genel Başkanı ve PKK listesinden Milletvekili seçilen Levent Tüzel 'in konuşması:
"90 yıllık bir Cumhuriyet inkara, asimilasyona, bizi yok etmeye dayalı bir Cumhuriyetti. Böyle Cumhuriyet istemiyoruz."
Konuşma "Biji Apo" sloganlarıyla karşılandı.

PKK listesinden Milletvekili seçilen sözde solcu Sırrı Süreyya Önder'in sevimli yüzü öne çıkarılarak sempati toplamaya çalışıyorlar. İlker Yücel şöyle diyor: "Siz, Süreyya Önder'in Fethullah Gülen'e geçmiş olsun mesajının sadece "geçmiş olsun" mesajı olduğunu mu düşünüyorsunuz?" (Aydınlık Başyazı: Solcu taklidi yapan parti HDP, 28 Ekim 2013). Ve şöyle devam ediyor: "Etnik milliyetçiler şöyle diyor: Peşimizdeki solcular eridi gitti. Bunu "Türkiye Partisi" görüntüsüyle, sol değer yargılarını kullanarak, Gezi sloganları ve Alevi vurgusunu arttırarak aşabiliriz. Süreyya Önder gibi sevimli bir yüzü de koyduk mu, bu iş tutar."
Sosyalist (!) BOP Partisi işte böyle hayata geçirilmeye çalışılıyor.

***********

Bölücüler, sahte solcular, Haçlı irtica. Hepsi de pırıl pırıl "devrimci". Ortak paydaları bölücülük. Projenin esası: Büyük Kürdistan kurma amaçlı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) doğrultusunda çalışma. Bölünmeyi hayata geçirecek esas kuvvet: Devleti ele geçirmiş olan Haçlı irtica. Yol verilen güç: PKK ve benzeri bölücü guruplar. Yedek güç: Sahte solcular. Hepsi de "devrimci" olduklarını iddia ediyorlar. Emperyalizmin devrimcileri.
Hem Mahir Çayan, hem "Şeyh Sait Ruhu" nasıl bir arada olabilir?

***********
Ege Üniversitesi'nde, "Andımız okumak için 29 Ekim'de Gündoğdu Meydanı'na" bildirisi dağıtan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerine sahte sol gruplar saldırdı. 150 kişilik grubun sandalye, taş ve sopalarla 30 kadar TGB'liye saldırısı yaklaşık 2 saat sürdü. Polisin 2 saat boyunca hiçbir önlem almaması dikkat çekti. TGB'liler, Grand Kafetarya'ya girdi. Sahte sol grup, kafeteryanın camlarını da taş ve sopalarla dağıttı. Saat 13.00 gibi 30 kadar daha TGB üyesi "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atarak yerleşkeye girdi. TGB'lilerin geldiğini gören sahte solcular dağıldı. Kafeteryadaki ve dışarıdaki TGB'liler birleşerek marşlar söyledi. Olay anında orada olan TGB yöneticisi Erdem Şahin, "Mücadele ederek onları geri püskürttük. 29 Ekim'de 1 milyon insanla Andımızı okumamızdan korkuyorlar. Biz bunlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

Sahte solculara ait www.sosyalistforum.net sitesinde Zerkalo kod adlı "devrimci", saldırıyı bakın nasıl anlatıyor: Kendilerini devrimci-demokrat-yurtsever, 29 Ekim kutlaması yapacak olan TGB'lileri ise faşist olarak niteliyor:
(Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız)
Sözde "Che", Kürtçe işçi demek olan "karker" ve diğerleri bunu beğenmişler. :)))
Kendilerini "sosyalist" sanan bu bilinçsiz kitleye okuma önerisi: (Akılsız sosyalistlere İnti İllimani dersi 22 Mayıs 2012 http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/05/aklsz-sosyalistlere-inti-illimani-dersi.html)
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder