20 Temmuz 2013 Cumartesi

Yılların CHP'lisine Bay Kemal darbesi

Çocukları baba yüzü görmeden büyümüştü. Eşi Gazi Kurmay Albay Hasan Basri Aslan hep görevdeydi, terörist peşinde dağlardaydı. Yaralanmış, gazi olmuştu. "Listede adın var" dediler, 16 yıl ceza kestiler. Sözde darbeciler, "Bu da bizdendir" diye adını bir listeye yazmışlardı. Aleyhindeki sözde tek delil bu idi. Vatana hizmetin ödülü Balyoz olmuş başına inmişti.
 

Balyoz tertibindeki haksızlıkları, hukuksuzlukları her yerde anlattı. Bir elinde "Gazi Albay Hasan Basri Aslan: Ödülü 16 yıl" posteri, diğer elinde eşinin gazi madalyası:

                                                                    Nefise Aslan
 
Müyesser Yıldız'ın yazdığı gibi: İsyanını mektuplara, en sonunda "Ödülü de Balyoz oldu" isimli koca bir kitaba döktü.


Yargıtay'da Balyoz Davası'nın temyiz duruşması 16 Temmuz'da başlayacaktı. Nefise Aslan, yılların CHP'lisi idi. "Atatürk'ün kurduğu partidir" diye gönül verdiği parti elbette ona yardımcı olacaktı. Randevu aldı, 13 Temmuz'da Sakarya Meydanı'ndaki "Sessiz Çığlık" eylemine katıldıktan sonra CHP Genel Merkezi'ne, Bay Kemal'in yanına koştu.
 
Bay Kemal ve eşi adına imzaladığı kitabını sundu öncelikle. "Beni anlamanız dileğiyle " yazmıştı imzasının üzerine. Genel Başkanı Balyoz duruşmalarına katılmamış, yılların partilisine "Geçmiş olsun" ziyareti yapmamış, bir telefon bile etmemişti. Ama, temyiz duruşmasına gelmesini isteyecekti. Çünkü temyiz, oyunun son sahnesi idi ve perde kapanacaktı.
 
"Siz bize gelmediniz, ama ben Sessiz Çığlık eylemini size getirdim" dedi. Genel Başkanı, sessiz çığlığını mutlaka duyacaktı. Ona eşinin nasıl gazi olduğunu, nasıl bir tertibe maruz kaldığını kısaca anlattı. 
"Bizlere destek olacağınızı düşündük, ama olmadınız. Yanımıza gelenler hep aynı Milletvekilleri. İnsanlar, sadece ulusalcıların geldiğini, sizin gelmediğinizi, bunun da partide bölünmüşlük havası, kötü bir görüntü oluşturduğunu söylüyor"
 
Bay Kemal, bu sözlere şu cevabı verdi:
"Perde gerisinden çok destek veriyoruz. Ama bir Genel Başkan olarak gelip, yargıyı etkiliyormuş gibi bir görüntü vermek istemiyorum. Dışarıya karşı, bir darbe davasını destekler konuma düşmek istemiyorum. Bu, uluslararası hukuka da uygun değil."
 
Bay Kemal Türkçe de bilmiyor. "Darbecileri destekler konuma düşmek istemiyorum" demek istediği halde, tam tersi anlama gelen "Darbe davasını destekler konuma düşmek istemiyorum" cümlesini kuruyor.
 
***********
 
Melih Aşık, bu konuda 18 Mart günlü Milliyet'te şöyle yazıyor:
"..sahte kanıtlarla yüzlerce subayı hapse atmışlar. Hukuk çiğneniyor. Kemal Bey hukukun çiğnendiğine inanıyor mu inanmıyor mu? İnanmıyorsa davayı izlememiş demektir. İnanıyorsa neden haklı olanın hukukunu savunmuyor. Kaldı ki Balyoz davası bir yargı ve hukuk sorununun ötesinde... Silahlı Kuvvetlere yönelik bir tasfiye hareketidir. Bir liderin bu konuda söyleyeceği sözü olmaz mı?"
 
***********
 
Müyesser Yıldız anlatmaya devam ediyor:
Nefise Aslan, "darbe davası" ifadesine şaşırdı, bozuldu. En çok da tepkisizlik haline, ağzından ufacık bir teselli sözcüğü çıkmamasına üzüldü. Sözlerini sertleştirdi:
"Yıllarca CHP'ye oy vermiş birisi olarak, hesap sormaya hakkım var. Elçiye zeval olmaz, size halkın sesini duyurayım. Halk sizin için "Erdoğan gibi Amerika'nın her dediğini yapıp, iktidara gelmek istiyor" diyor."
 
Ancak Bay Kemal'in başka kaygıları vardı. Şöyle dedi:
"Benimle ilgili iddianame hazırlandığını biliyor musunuz?"
 
Nefise Hanım'ın cevabı, bir balyoz gibi indi:
"Biliyorum. Eşim tutuklandığında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Genelkurmay Hukuk Müşaviri Hıfzı Çubuklu ile görüştüm. Eşimin sudan sebeplerle nasıl tutuklandığını anlattım. "Böyle giderse, sizi de tutuklarlar" dedim. Tutuklandılar. Böyle devam ederseniz, sıra size de gelecek.Hiç bir gurup toplantısında Balyoz davasını ağzınıza almadınız. Mazlumun arkasında değilsiniz. "
 
Sonra ayağa kalktı ve:
"Son kez soruyorum, pazartesi günü Balyoz davasına geliyor musunuz, gelmiyor musunuz." dedi.
 
"Gelmiyorum" cevabını alınca da, "Çok inatçı olduğunuzu biliyordum zaten, teşekkür ederim, ben yolu bulabilirim" diyerek Kılıçdaroğlu'nun odasından hışımla çıktı.
Müyesser Yıldız, yazısını "Nefise Aslan o günden beri ağlıyor" diyerek noktalıyor.
 
***********


Nefise Aslan, Aydınlık'a konuştu:
"Israrla, "davaya gelmeyecek misiniz" diye sordum. En sonunda kesin bir dille "gelmeyeceğim" dedi. Ben hep CHP'yi destekledim. Oraya bir gazi eşi, bir anne olarak gittim. "Bize destek olmanız gerekir" dedim. Yalandan da olsa teselli bile etmediler. Kılıçdaroğlu'nun dürüst biri olduğunu düşünüyorum. Ama dürüst olmak yetmiyormuş. Onun hakkında kesinlikle yanılmışım. Duvara mı konuştum, ona  mı konuştum, bilmiyorum. Çocuklarım baba yüzü görmeden büyüdü. Eşim gazi. Adı bir listede var diye 16 yıl hüküm giydi. Bütün siyasilerden hesap sormaya hakkım var."
 
***********

                                                     Aydınlık, 19 Temmuz 2013
 
Bahçeli Bey de temyiz duruşmasına gelmedi.
18 yıl hapis ceza kesilen MHP Milletvekili Silivri Esiri Emekli Korgeneral Engin Alan'ın savunması yapılırken MHP'den hiç kimse orada değildi. Hepsinin çok önemli başka işleri vardı, ve, darbecileri destekler konuma düşmek istemiyorlardı.

***********
 
MHP ve CHP, Türk Ordusunun tertiplerle tasfiye edilmesine ses çıkarmayarak, üstelik "darbeciler temizlensin" diyerek bölücü güçlerin yolunu açmakta AKP'ye yardımcı olmaya devam ediyorlar.
"AB'ye gireceğiz", "ABD stratejik müttefik", "NATO bizi koruyor" safsatalarının mantıki sonucu budur: ABD'nin ülkemizi bölme planlarında rol almak. 
 
***********

1 yorum:

  1. Kılıçdaroğlu veya chp asrın iftirası Balyoz davasına DESTEK VERMEZ ama iki gün önce tüm gazetelerde çıktı NONOŞLARI i...bnelerin yürüyüşteki pankartlarından bakarak söylüyorum 'o biçim direniş' e DESTEK VERDİ.

    bunu da yazsın kadıncağız bir daha chp'ye oy verirse kusura bakmasın ben ona da çok kızarım, ben ki, ta rahmetli anam, babamdan chp'liyim..son seçimde HEPAR'a, Osman Pamukoğlu paşaya oy attm, yine ona oy atacağım, Baykal'ı kasetle atmalarının sebebi chp'yi akp'nin laik versiyonu yapmakmış anlaşıldı, memlekette adam gibi adamlar var Engin Alan, (bak mhp ye fazla geliyor inşallah o da Hepar'a geçer) Osman paşa ama tbmm'ye taşımalıyız bu insanları...tbmm'de ise birkaç isim dışında tüm o iki güya muhalefet olacaklardan hepsini toplasan bi cacık etmez Allah cezalarını versin

    YanıtlaSil