5 Aralık 2013 Perşembe

Hrant'ın katili Emniyet'teki çete

Fethullahçıların bazı gazetelere gönderdiği AKP yöneticilerinden birisi ile ilgili kaset (seks kaseti ?) ve Taraf gaz tenekesi yazarı Baransu eliyle yayımlanan 2004 MGK belgesi ve bu belgenin uygulanması ile ilgili belgeler yüzünden telaşa düşen Tayyip Erdoğan, dershaneler konusunda geri adım atmıştı.

Ancak kavga bitmedi. Başta Sabahattin Önkibar olmak üzere birçok yazar ve Aydınlık gazetesi, bu savaşın süreceğini ve tarafların birbirlerinin pisliklerini açıklamaya devam edeceklerini yazdı. Lağım patlamıştı bir kere.

Saldırı sırası Tayyip Bey'e gelmişti. Fethullahçı Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından muhbir olarak kullanılmış olan "Büyük Ağabey" Erhan Tuncel, Hrant Dink suikastı davasında yaptığı savunmada Fethullahçı çete elemanlarını suçladı. En başta da, kendisini polis muhbiri olarak kullanan Ramazan Akyürek'i.



Tuncel'in, AKP cenahından bir güvence almadan gerçekleri açıklamaya cesaret edebilmiş olması çok zor görünüyor. Tayyip Bey, kaset ve MGK belgesi darbelerine bu şekilde daha güçlü bir darbe ile karşılık vermiş oluyor.

Aydınlık, 4 Aralık 2013

Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye başlayan davanın ikinci duruşmasında Erhan Tuncel özetle şunları anlattı:

Dink cinayetinin arkasında dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Daire Başkanlığı C Masası Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer çetesi var.
Asrın operasyonu diye sunulan Ergenekon, Balyoz, Şike, Cübbeli Ahmet, odaTV operasyonlarının altında yine bu iki şahsın imzası vardır.

Ben sanık değil, tanığım. Yaptığım ihbarlar sayesinde Dink cinayeti engellenebilirdi. Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, verdiğim bilgiye rağmen cinayeti önlemedi.

Jandarmanın bu işi (cinayeti) yapacak kapasitesi yoktur. Benim de cinayetle alakam yok. Beni dublör olarak kullanıyorlar. Dink cinayetini Ergenekon üstü bir şebeke işledi. Benimle ulaşabileceğiniz nokta, polislerdir. Jandarma ile hiç bir bağlantım yoktur.

Ali Fuat Yılmazer, kayıtları silerek kendisine ulaşılmasının önüne geçmiştir. Jandarma ile ilişkili olduğum yaygarasını koparıp Emniyet ile olan ilişkiyi örtbas etmeye çalışmaktadır. Ayrıca bu şahıs, son dönem yapılan birçok şaibeli sahte belge üretilen operasyonlara (Ergenekon, Balyoz gibi tertipleri kastediyor) karar vermiş ve uygulamıştır. Bu iki şahıs (Akyürek ve Yılmazer) cemaati aşan bir konumdadırlar. AKP'li oldukları söylentisi yalandır.

Cinayetin aydınlanması için Sayın Başbakan'ın olağanüstü çabası olmuştur. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun (BTK) bu iki şahsı yargılamasını sağlamıştır. Ancak bu iki şahıs müfettiş görevlendirerek BTK raporunu işlevsiz kılmıştır. Devlet otoritesini sarsacak tüm operasyonlarda bu iki şahsın imzası vardır.

Akyürek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Oslo görüşmelerini sızdırmıştır. MİT ile Hükümetin arasını açmaya çalışmıştır. İstihbaratta tek söz sahibi olmaya çalışıp Dink cinayetindeki rolünü örtbas etmek amacıyla görevde kalmayı başarmıştır. Kendisini ve çetesini yargılatmamıştır.

Dink cinayeti organizasyonu ne Ergenekon, ne Hükümet, ne Cemaat, ne de MİT içindeki bir yapıdır. Sadece Akyürek ve çetesinin imkan ve kabiliyetleri buna müsaittir. Akyürek, ihtiyaç olmadığı halde guruba eleman yerleştirip (beni) daha sonradan altında çalışan çetesiyle birlikte davanın bir numaralı sanığı haline getirip kendisini ve çetesini gizlemiştir."

***********


Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır, Ramazan Akyürek'in siciline kendi eli ile şöyle yazmıştı:
"Emniyetteki hizipleşme içinde - irticai akımlara (Fethulah) yakın. Dikkat edilmelidir."

Dikkat edilmeyinde de, Trabzon Emniyet Müdürü iken planladığı Dink cinayetini İstihbarat Daire Başkanı olunca uygulama fırsatını buldu.

Bu belge de Doğu Perinçek tarafından açıklandı ve Aydınlık dergisinde yayımlandı.
Belgeyi büyütmek için üzerine tıklayınız

***********

Erhan Tuncel'in ifadesi, daha doğrusu itirafları, gerçek katilleri ortaya çıkarmış, Doğu Perinçek'in cinayet günü (19 Ocak 2007) ve daha sonra (31 Ocak 2007) günü yaptığı basın toplantılarındaki açıklamalar bir kere daha doğrulanmış, "Katil Ergenekon" diye yaygara koparan, ABD elçisinin arkasında "Hepimiz Ermeniyiz" diye yürüyen Dink in şirret "arkadaş"ları bir kere daha rezil olmuşlardır.

Aydınlık dergisi, 4 Şubat 2007 günlü sayısında, Perinçek'in açıkladığı cinayet örgütü şemasını yayımladı.

Üstteki fotoğraf: Doğu Perinçek, ikinci basın toplantısında şemayı açıklıyor. 31 Ocak 2007
Alttaki resim: İşte o şema...

Şemayı büyütmek için üzerine tıklayınız

Ve işte şemanın yayımlandığı Aydınlık dergisinin kapağı. 4 Şubat 2007

Doğu Perinçek ve diğer İP yöneticileri de Ergenekon (13. Ağır Ceza) Mahkemesindeki savunmalarında Dink cinayeti çetesini ayrıntılı olarak açıkladılar. Bu açıklamalar Erhan Tuncel'in itirafları ile doğrulanmış oldu.

Ancak Erhan Tuncel, yaptığı bu itiraflardan yüzünden Fethullahçıların Tayyip Erdoğan'ı suçlamasının önüne geçebilmek amacıyla şöyle söyledi:
"Dink cinayeti organizasyonu ne Ergenekon, ne Hükümet, ne Cemaat, ne de MİT içindeki bir yapıdır. Sadece Akyürek ve çetesinin imkan ve kabiliyetleri buna müsaittir."
Halbuki, Akyürek ve çetesi doğrudan Fethullah'ın Işık Evleri, Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları ile bağlantılı. Bu çete hakkında yapılacak bir yargılamanın Fethullah Cemaati'ne ulaşacağı apaçıktır.

Diğer yandan, AKP'yi korumak için ek sözler söyledi:
"Cinayetin aydınlanması için Sayın Başbakan'ın olağanüstü çabası olmuştur."
Halbuki, Akyürek'i 9 Mayıs 2006 Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı, 1 Şubat 2012'de de Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı yapan Tayyip Erdoğan değil miydi? Dink cinayetinde suç ortağıdırlar. Nasıl Akyürek suçu kurmuş olduğu ekibe yıkıp aradan sıyrılmış ise, AKP de suçu Fethullah'a yıkıp aradan sıyrılmayı planlamaktadır.

AKP'nin Fethullah'ı kullandıktan sonra çöp sepetine atması mümkün değildir. Diğer tüm tertiplerde olduğu gibi, Dink cinayetinde de AKP ile Cemaat suç ortaklığı yapmışlardır. Her iki örgüt de halkımız tarafından birlikte çöp sepetine atılacaktır.

arşiv:
Rakel Dink'e ve çocuklarına çağrı    3 Şubat 2012
Hrant'ın "arkadaş"ları Fethullah'a siper oldular 3 Şubat 2012
Hrant: "Bu yasayı Fransa'da çiğneyeceğim" 31 Ocak 2012
Hrant da değilsiniz, Ermeni de. Sadece Amerikancısınız 29 Ocak 2012
Sosyalizmle yetişmiş yoksul Ermeni çocuğu 22 Ocak 2012
Doğu Perinçek Dink cinayetinin faillerini 2007'de açıklamıştı 22 Ocak 2012
Hrant Dink cinayetinin izleri Fethullah'a ulaşıyor 22 Ocak 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder