2 Aralık 2013 Pazartesi

AKP'li Bakanın yalanlamasını yalanlayan fotoğraflar

AKP Aile Bakanı Fatma Şahin yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Üçüncü dönemini doldurduğu için yeniden Milletvekili adayı gösterilemeyecek. Bu yüzden yerel seçimlerde aday oldu ve seçim çalışması için sık sık oraya gidiyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerde aday olacak Bakanların istifa etmelerine gerek olmadığı yönünde bir karar aldı. Halbuki, kanun gereği tüm kamu görevlileri (yargı, askeriye, eğitim görevlileri ve tüm devlet memurları) ile parti yöneticileri seçimlerden 4 ay önce görevlerinden istifa etmek zorundalar. Milletvekilleri ve Belediye yöneticileri ise istifa etmek zorunda değiller. YSK, en üst düzey kamu yöneticisi olan Bakanları kayırmış oldu. Bu düzenlemenin Fatma Şahin için yapıldığı apaçık. Fatma Şahin, seçim çalışmalarını Bakanlığın tüm olanaklarını kullanarak yürüteceği için diğer adaylara karşı son derece avantajlı durumda olacak.

Geçen hafta sonu oynanan Gaziantepspor - Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasını protokol tribününden izleyen Fatma Şahin, devre arasında soyunma odasına dalarak "Bu maçı kazanırsanız 500 bin TL galibiyet primi vereceğim" deyiverdi.
Gaziantep'te çıkan tüm yerel gazeteler bu olaya genişçe yer verdi.

***********

Bir kere, Futbol Federasyonu yönetmeliklerine göre, soyunma odasına görev ve ünvanları ne olursa olsun, görevliler dışında kimse giremez.
Futbolcuların formalarını giyip duş yaptıkları alandan yeşil sahaya çıkış noktasına kadar olan koridorlar dahil tüm alanlar soyunma odası kapsamına girer. Dolayısıyla, maç süresince, yani futbolcular bu alanda iken, değil Bakan, Cumhurbaşkanı bile bu alana giremez.

***********

İkincisi, 500 bin TL nereden ödenecektir?
Mustafa Mutlu, 27 Kasım 2013 günlü Aydınlık gazetesi köşe yazısında soruyor:

"Acaba Sayın Bakan, vaat ettiği bu paraları kendi cebinden mi ödeyecek, yoksa Bakanlığına ya da Belediyeye mi ödettirecek? Eğer bu harcamalar için "sponsorlar" bulunacaksa, onlar bu parayı Fatma Hanım'ın kara kaşı, kara gözü için mi verecek?"

"Ben bir kadının, erkeklerin soyunma odasına girip girmemesine karışmam. Tamamen kendi tercihidir! Ayrıca bu konu benim değil, Başbakan'ın uzmanlık alanına girer. Aynı evde yaşayan ayrı cinsten vatandaşlara polis göndermeyi düşündüğüne göre, elbette kendi Bakanına söyleyecek bir çift sözü de vardır. Benim asıl derdim; Fatma Hanım'ın Gaziantep'te havaya savurduğu paraların nereden geldiği. Bir açıklama yapsa da öğrensek!"



***********
Mustafa Mutlu

Mustafa Mutlu bu yazısında haberin kaynağı olarak yerel Pusula gazetesini göstermişti. Buna rağmen, AKP Aile Bakanlığı Mustafa Mutlu'nun yazısını yalanlayan bir açıklama yaptı ve Mutlu'yu ahlaksız ilan etti. İşte o açıklama:

"Sayın Bakan, maç arasında bekleme salonuna geçmiştir.
Ne iddia edildiği gibi soyunma odasına girmiş ne de futbolcular ile bir araya gelerek 500 bin liralık prim sözü vermiştir.
Bu iddia çirkin, asılsız ve gerçek dışı olduğu kadar aynı zamanda da ahlak sınırlarını aşmıştır."

Haberi yazan Gaziantep yerel basını. Ahlaksız olan ise bu haberleri okuyup soru soran Mutlu. Gördünüz mü AKP mantığını?
Tayyip Erdoğan da BOP Eşbaşkanı olmadığını, PKK ile görüşülmediğini ve diğer bir çok şeyi inkar etmiş, bunları yazanları namussuzlukla, şerefsizlikle itham etmişti. Daha sonra bunların hepsinin doğru olduğu anlaşıldı. Aynı mantık tüm AKP yöneticilerinde görülmektedir.

Eğer aşağıdaki fotoğraflar ortaya çıkmasa idi, "ahlaksız" suçlaması Mutlu'nun boynunda asılı kalacaktı.
Fatma Şahin soyunma odasının kapısından girerken: Ön görünüm
Fatma Şahin arka görünüm

Fotoğrafları veren Mustafa Mutlu, 29 Kasım 2013 günlü Aydınlık gazetesindeki köşesinde şöyle yazıyor:

"Şimdi bu fotoğraflara bakın:
Bakan Hanım ve korumaları nerede?
Görevlilerin dışında kimsenin giremeyeceği özel bir alanda...
Kendilerini karşılayan ise Gaziantepspor'un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Sergen Yalçın...
Bakan Hanım tribünden iniyor, yeşil sahadan ve asla olmaması gereken o koridorlardan geçip, girmemesi gereken alana giriyor...
Sonra da Gaziantep'teki 10'a yakın yerel gazetenin haberini ve bu haberler üzerinden yorum yaptığım için beni yalanlıyor.
Yalanlamakla da kalmayıp, ahlak dışı davranmakla suçluyor!"

"Ayrıca... Ben ilk yazımda atlamışım ama konu, yine Gaziantep yerel medyasındaki haberlere göre, maçın gözlemcisi tarafından rapor edildi!
Eğer bu rapor, siyasi baskıyla "buharlaştırılmazsa", Futbol Federasyonu'un, Bakan Şahin'i ve yanındaki milletvekillerini izinsiz bir şekilde soyunma odası alanına soktuğu için Gaziantepspor'a ceza vermesi gerekiyor."

"Kısacası ben, işimin gereğini yaptım ve üç gün boyunca yalanlanmayan ve bir kentte şok etkisi yaratan bir haberi okuyup, sorulması gereken soruları sordum."

"Peki; Sayın Bakan, siz ne yapacaksınız?
Sizce, Bakanlığınızın yalanlamasında vurgulanan "ahlak dışılığı" bu durumda kim yapmış oluyor?

Ve son soru:
Yalanlamanızın yalan olduğunu kanıtlayan bu fotoğraflardan sonra istifa edecek misiniz?"

"Bugün, soyunma odasına girerken çekilen fotoğraflarınızı yayınladım…
Orada yaptığınız konuşmanın tam metnini de okumak ister misiniz?"

Günün İsyanı!
İsyanım, ülkeyi padişahlık sanıp kanun-kural tanımadan her şeyi yapan, ancak sonra da bunu yazan gazetecileri yalancılıkla ve ahlaksızlıkla suçlayan siyasetçilere:
Artık kabak tadı verdiğinizin farkında mısınız?
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder