7 Aralık 2013 Cumartesi

Dink cinayetinde Fethullah, BBP ve Alperen bağlantıları

Hrant Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007 tarihinden bu yana yaşanan her gelişme, cemaatin cinayetteki parmak izlerini ortaya koydu. İzleyelim: 2 dakika 16 saniyelik video kaydı:
http://www.youtube.com/watch?v=YCFeE-9TKYQ

İşte isim isim bağlantılar.

***********

Ramazan Akyürek...
Amiri olan Eski İstanbul Valisi Erol Çakır, siciline "Fethullahçı, dikkat edilmelidir" notu düştü.
Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde cinayetin "büyük abisi" Erhan Tuncel'i yardımcı istihbarat elemanı yaptı. Cinayetten önce AKP Hükümeti onu Emniyet İstihbarat Daire Başkanı, cinayetten sonra da
Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı olarak terfi ettirdi.


***********
Ali Fuat Yılmazer
Dönemin Emniyet İstihbarat C Şube Müdürü...
Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş tarafından 2008 yılı başında hazırlanarak 5 önemli devlet kurumuna verilen "Emniyet İçindeki 57 Kişilik Fethullahçı Polisler Listesi"nin en başında Ramazan Akyürek ile birlikte yer alıyor.

Başbakan Erdoğan imzalı Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporunda şu tespitler yer aldı:
"Yılmazer, ihbarlara rağmen Dink'i korumamıştır".
"Kendisine gelen "Yasin Hayal, ne pahasına olursa olsun Hrant Dink'i öldürecek" şeklindeki istihbaratı, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a "Dink'e karşı eylem yapılacak" şeklinde sulandırarak aktarmıştır."
Cinayet planını gizlemiş. Üst makamlara haber vermemiş. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun tespiti bu.

Bu Rapor gereğince hakkında soruşturma açılması gerekirken, tam aksine:
Emniyet İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne terfi ettiriliyor,
Ergenekon - Balyoz operasyonlarının başına getiriliyor,
Ergenekon Davası başlarken "yargıçları bilgilendiren" brifingi yönetiyor, yani bir Emniyet mensubu, hakim ve savcılara, davayı nasıl yöneteceklerine dair talimat veriyor,
Brifing yetmiyor, Ergenekon savcı ve hakimleri için bir de "Motorla Boğaz gezisi ve yemek" düzenliyor.
Soruşturmayı yapan İstanbul Emniyet İstihbarat Dairesi, davayı yürütecek olan savcı ve hakimleri işte böyle yönlendiriyor. İleri demokratik yargı bağımsızlığı (!) işte böyle bir şey.


İşte o ünlü Boğaz yemeğinin fotoğrafları:
(İstanbul Emniyet İstihbarat Dairesi'nin, "Ergenekon" davası başlamadan bir ay önce, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapan hakim ve savcılara verdiği yemekte, Ali Fuat Yılmazer ve davalarda görevli savcı ve hakimlerle beraber samimi fotoğrafları)

***********

"Büyük Abi" Erhan Tuncel
2004 yılında McDonalds'a atılan bombayı imal ederek Yasin Hayal'e verdi ama yargılanmadı. Çünkü Trabzon Emniyet Müdürü Akyürek, onu "haber elemanı" yaptı. Tuncel, Akyürek'e "Ramazan abi" diyecek kadar yakındı. Erhan Tuncel de Gülen'in ışık evlerinde yetişmişti. Büyük Birlik Partili olan Tuncel, Muhsin Yazıcıoğlu Elazığ'a gittiğinde korumalığını da yapıyordu.

Erhan Tuncel:
Fethullah'ın Işık Evleri'nde yetişti
Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi
BBP'nin gençlik örgütü olan Alperen Ocakları üyesi
Dink cinayetini işleyen ekibin "Büyük Abi"si
Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in "haber elemanı"

Mc Donalds'ın bombalanması, Rahip Santoro cinayeti ile de ilişkili
Erhan Tuncel ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu aynı karede.

***********

Azmettirici Yasin Hayal
"Büyük Abi" Erhan Tuncel'den aldığı bombayı Mc Donalds'a attı.
Dink'i öldüren tabancayı tetikçi Ogün Samast'a verdi. Tutuklandı. Cezaevindeyken BBP yöneticileri ona sürekli yardım ettiler.
Çünkü, Yasin Hayal de Alperen idi.

***********

Salih Hacısalihoğlu
Dink'i öldüren mermileri temin etti. BBP ile bağlantılı. Babası 2004 yerel seçimlerinde BBP'den Belediye Başkan adayı

***********

Tetikçi Ogün Samast
Trabzon Alperen Ocakları ile ilişkili.

***********

Kamera kayıtları
Dink'in öldürüldüğü gün cinayetin işlendiği yer olan Agos gazetesinin civarında BBP Trabzon Teşkilatı ile ilgili kişilerin gezindiği tespit edildi.

***********

Planın yürütülüşü
Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, Dink cinayetini işleyecek olan ekibi kuruyor. Ancak, kendisini temize çıkaracak ve bu cinayetteki rolünü örtbas edecek bir plan yapıyor. Mc Donald's bombalamasının faillerinden Erhan Tuncel'i "Yardımcı İstihbarat Elemanı" yaparak yargılanmasına engel oluyor ve onu kurduğu cinayet şebekesinin içine sözde muhbir olarak yerleştiriyor. Tuncel, "Yasin Hayal Dink'i öldürecek" bilgisini Ramazan Akyürek'e bildiriyor. Akyürek de bu bilgiyi Emniyet İstihbarat C (Yabancılar) Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'e bildirmek sureti ile sorumluluktan kurtuluyor. Bomba Yılmazer'in elinde patlıyor.

Ancak, Tuncel'i serbest bırakan Mahkeme kararı Danıştay tarafından bozulup Erhan Tuncel yeniden tutuklanınca, konuşmaya başlıyor. Danıştayın iptal kararının ve Tuncel'in Fethullahçı Akyürek ve Yılmazer'in suçlarını ortaya dökmesinin ardında Tayyip Erdoğan'ın olduğu kolayca görülebilir.

Tuncel'in ifadesinden:
"Engin Dinç, Faruk Sarı, Ercan Demir, Özkan Mumcu, Mehmet Ayhan, Onur Karakaya ve Muhittin Zenit (Emniyet mensupları, komiserler) hepsinin yalan söylediği, yargılanmam için olağanüstü gayret içinde oldukları, çete liderleri Akyürek'in yargılanmaması için olağanüstü gayret sarf ettikleri, sürekli yalan çelişkili beyanda bulundukları, "Biz polisiz, kimse bizi yargılayamaz" havası içinde oldukları, hepsinin delil gizlediği artık ortadadır"


***********

Diğer cinayetlerdeki Fethullah - BBP - Alperen bağlantıları
- Dink cinayeti
- Rahip Santoro cinayeti
- Malatya Zirve Kitabevi cinayeti
- Danıştay cinayeti

Bütün bu cinayetlerin ve Mc Donald's bombalamasını failleri istisnasız BBP ve Alperen Ocakları militanı, yani Fethullah'ın denetiminde. Örneğin Danıştay katili Alparslan Arslan Fethullah'ın Işık Evleri'nde yetişmiş BBP militanı. (Ek bilgi: BBP'nin kuruluşu için gerekli olan parayı bir çanta içinde Fethullah'tan alıp Muhsin Yazıcıoğlu'na teslim eden kişi kim, biliyor musunuz? Ergenekon soruşturmasını başlatan ifadeyi veren haham bozuntusu Tuncay Güney.)

Cinayetlerin amacı: Milliyetçileri suçlayarak Ergenekon tertibine kamuoyu yaratmak.

***********

Tetikçi yazarlar ve Hrant'ın sahte dostları
Tüm bu bilgilere rağmen, tetikçi yazarlar utanmadan milliyetçileri, özellikle de Doğu Perinçek'i suçladılar. Kendilerini "Dink'in arkadaşları" olarak tanıtan edepsiz ve şirret kişiler de "Katil Ergenekon" diye yeri göğü inlettiler. ABD Büyükelçisi'nin arkasından utanmadan "Hepimiz Ermeniyiz" diye yürüdüler. Halbuki cinayeti ABD'nin emri ile Fethullah'ın BBP'ye ihale ettiği apaçıktı. Bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/01/hrant-da-degilsiniz-ermeni-de-sadece.html

Şimdi ne diyecekler?

Ekrem Dumanlı (ZAMAN):
"Kızıl Elma ittifakı diye ortaya çıkan oluşumun mimarı, yakın tarihimizdeki her antidemokratik örgütlenmenin içinde bulunmuş bir insan" diyerek açıkça Doğu Perinçek'i suçlamıştı.

Fatih Çekirge, Mehmet Ali Birand, Ali Bulaç, Ömer Laçiner, Oral Çalışlar, İsmet Berkan, Ekrem Dumanlı başta olmak üzere tüm yandaş kalemler cinayetlerdeki Fethullah, BBP ve Alperen damgalarının üzerini örtmek ve suçu milliyetçilere yıkmak için aşırı çaba göstermişler, cinayet şebekesinin basın kolu olarak çalışmışlardır. Bu suçları cezasız mı kalacaktır?

Dink'in eşini ve çocuklarını bile kandırdılar. Onlar da ABD Büyükelçisinin ardısıra yürüdüler. Kocasının, babalarının katilini dost bildiler.

Cinayet davasında Dink'in avukatı olan Fethiye Çetin, "Utanç Duyuyorum" adlı kitabında cinayeti Ergenekon'un işlediğini yazıyordu.

Erhan Tuncel'in açıklamasından sonra ise, Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, Aydınlık'a konuştu ve Erhan Tuncel'in suçladığı şahıslar hakkında dava açılmasını istedi.

Utanmayacaklar mı? Bir özür de mi dilemeyecekler?


arşiv:
Hrant'ın katili Emniyet'teki çete 5 Aralık 2013

Rakel Dink'e ve çocuklarına çağrı 3 Şubat 2012
Hrant'ın "arkadaş"ları Fethullah'a siper oldular 3 Şubat 2012
Hrant: "Bu yasayı Fransa'da çiğneyeceğim" 31 Ocak 2012
Hrant da değilsiniz, Ermeni de. Sadece Amerikancısınız 29 Ocak 2012
Sosyalizmle yetişmiş yoksul Ermeni çocuğu 22 Ocak 2012
Doğu Perinçek Dink cinayetinin faillerini 2007'de açıklamıştı 22 Ocak 2012
Hrant Dink cinayetinin izleri Fethullah'a ulaşıyor 22 Ocak 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder