29 Aralık 2013 Pazar

Tayyip Bey'in ve Fethullah'ın elini tutmayın

"Ellerini tutmayın" sözünü iki anlamda söyledim.

Birincisi: "Ağanın eli tutulmaz" anlamında. Engel olmayın kendilerine. Bırakın Fethullahçı çete AKP'nin yolsuzluklarını, rüşvet suçlarını açığa çıkarsın. "İnlerine gireceğim" diyen Tayyip Bey'i de tutmayın, F tipini dağıtabileceği kadar dağıtsın. ABD aleyhine, ABD Büyükelçisi aleyhine de bırakın istediği gibi konuşsun. "Zaten sen de Amerikancı değil misin?" diye lafını ağzına tıkamayın. Bırakın ABD ile arası iyice açılsın, en büyük desteğinden tamamen mahrum kalsın, yıkılması daha da kolaylaşsın. Aralarındaki çelişkilerin daha da büyümesi için gayret gösterin.

İkincisi: "Uzattıkları elleri tutmayın" anlamında. Ne Tayyip Bey'in tarafını tutun, ne de Cemaatin. Size el uzatmaları tuzaktır. Bırakın yesinler birbirlerini.

Elbette yolsuzlukların üzerine gidilecek. Ama hangi siyasal amaçla, hangi iktidar projesi ile gidilecek, önemli olan budur.

Kılıçdaroğlu, AKP diktasının Tayyip Bey feda edilerek Abdullah Gül ve Fettoş ile devam ettirilmesi planına koltuk değneği olmakta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Sarıgül üzerinden Fethullahçı çeteye peşkeş çekmekte. Atatürkçüler bu plana alet olamazlar.

Yanlış bir algı var: AKP ve Cemaat birbirlerine düştükleri için yıkılmıyorlar, onları halkımız deliğe süpürüyor. Alanlara çıkan halk "Hükümet istifa" diye, "Fethullahçı çete dağıtılacak" diye haykırıyor. "Arslan Feto, vur AKP'ye" diyen bir tek kişi var mı, bu anlamda tek bir pankart var mı? Yok. Tersi de yok.

Halkımızın dağıtılmasını istediği Atatürk düşmanı, Amerikancı, şeriatçı çete ile birlik olmak, Atatürk'ün koltuğunda oturan kişiye yakışıyor mu?

Tayyip Bey bu kavgayı kazanıp iktidarını devam ettirirse, bugüne kadarki uygulamalarını aratacak bir yönetim kuracak, açık diktatörlüğe geçecektir. AKP'den istifa eden Milletvekili Haluk Özdalga, istifa konuşmasında bu gerçeği şöyle ifade etti: "Bugünkü gidişin demokratik rejim içinde sürdürülmesi mümkün değildir."

Abdullah Gül - Fethullah ikilisi bu kavgayı kazanıp AKP iktidarını Tayyip'siz devam ettirdikleri taktirde de aynı tehlike söz konusu olacaktır. İktidarın ortakları birbirlerini demokrasi dışı uygulamalarla tasfiye ederlerse, muhalefete ve halka da demokrasi uygulayamazlar. Uygulayageldikleri gizli diktayı açık diktaya çevirirler.

Bunun belirtileri ortaya çıkmıştır. Tayyip Bey, üyelerini kendi eli ile seçip tek tek atadığı HSYK'yı yargılamaktan bahsediyor. Hükümetin yargıyı yargıladığı düzen, demokrasi olabilir mi? Demokrasi, yargının hükümeti denetlediği bir düzendir. Kuvvetler Ayrılığı ilkesi demokrasinin özüdür.

Dağılan Tayyip - Gül - Gülen üçlü koalisyonunun bir kısmı ile birleşip diğer kısmına karşı mücadele etmek, ülkeye demokrasi getirmez. Çünkü üçü de Atatürk düşmanı, şeriatçı ve Amerikancıdır, Türk Ordusu'nun düşmanıdır, Ergenekon tertiplerini birlikte yürütmüşlerdir, dolayısıyla bölücüdürler.

CHP ve MHP yönetimleri, olayı yolsuzluk ve rüşvet çerçevesinde ele alıyorlar. "Hükümet istifa, Fethullahçı çete dağıtılacak" diye haykıran halk hareketini görmezden geliyorlar. Kılıçdaroğlu, ABD'ye, Fethullahçı Gladyo'ya laf söyletmiyor. Halbuki dünya çapında güçten düşen ABD dizginleri elinden kaçırmıştır ve seçenekleri birer birer ıskartaya çıkmaktadır. Irak, Suriye, Mısır, Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan'da mevzi kaybeden ABD, Türkiye'de de yenilmemek için, Haziran ayaklanması tarafından ülkeyi yönetemez duruma getirilmiş olan Tayyip Erdoğan'ı gözden çıkarmıştır. Milli bir hükümet kurulmasının önüne geçmek için, CHP ve MHP yönetimlerini Haziran ayaklanmasını gerçekleştiren halk hareketinden uzak tutması şarttır.



Ancak, ABD, artık süreçleri denetleyemediği için Türkiye'de de kaybedebilir. CHP ve MHP'nin görevi ABD'nin yenilenmiş bir Güllü AKP iktidarı ile kontrolü tekrar ele geçirmesine yardımcı olmak değil, Arslanlı Yol ile birleşerek Amerikancı AKP'yi Fethullahçı çete ile birlikte tarihe gömmektir. Bu göreve yan çizen yönetimlerin hakkındaki kararı o partilerin tabanı verecektir.

                                                            Aydınlık, 28 Aralık 2013
***********
arşiv:
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, bir ABD operasyonudur 25 Aralık 2013
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder