27 Temmuz 2013 Cumartesi

Ağaç Katili Parti AKP - 4 : ÜLKER'in Havalimanı Vurgunu

"Ormanlarımdan bir dal kesenin kolunu, bir ağaç kesenin kellesini alırım" demişti Fatih Sultan Mehmet.
AKP kodamanları "Osmanlı" olduklarını iddia ettiklerine göre, Osmanlı kanunları ile cezalandırılmaya itirazlarının olmaması gerekir. 3. Havaalanı için 1,5 milyon ağacı, 3. Köprü için 800 bin ağacı katletmeye niyetlenmiş olan AKP kodamanlarının Fatih kanunları gereğince nasıl cezalandırılmaları gerektiğini oturup hesaplayın. Bir ağaca bir kelle hesabıyla 2 milyon 300 bin ağaca verilecek ceza ne olur?
 
3. Havaalanı için 1,5 milyon ağacı katletmeye niyet etmeleri yetmiyormuş gibi, bir de vurgun vurdular.
AKP yandaşı ÜLKER'in bu vurgundan kazancı 1 milyar doları aşıyor.
 
Köylülerden yok bahasına alınan araziler, TOKİ'ye eşek yükü para ile satıldı.

"Müslümanız" dediler, "enayi" yerine koydukları köylüleri kazıkladılar.

Aydınlık, 25 Temmuz 2013

Aydınlık'tan Bekir Batu, "Büyük Vurgun" belgelerini ele geçirdi.
 
Tayyip Bey'e yakınlığı ile bilinen ÜLKER gurubu, 2006 yılında, Arnavutköy'ün kuş uçmaz kervan geçmez bölgesi Dursunköy Karahalil Çiftliği mevkisinden tam 3 milyon 630 bin 821 metrekare (3,600 dönüm) arazi satın aldı.
Bu arazilerin tapusu ÜLKER Gurubu'na ait merkezi Üsküdar Kısıklı'da olan YILDIZ HOLDİNG bünyesindeki SOFT METAL ve GİZ AJANS ÜZERİNE yapıldı. Bu iki şirket, 2006 Mart - Nisan aylarında, neredeyse bölgedeki tüm arazileri satın aldı.
O günlerde 3. Köprü ve 3. Havaalanı gündemde yoktu, kimselerin bilmediği, adı bile geçmeyen bu projelerin o arazilerin ortasından geçeceğini ÜLKER nereden bilmiş olabilir sizce?
 
Yıllar sonra, 3. Boğaz Köprüsü uzantı yolu ve 3. Havaalanı ÜLKER'in aldığı bu arazilerin tam ortasından geçiverdi, ne tesadüf (!) değil mi?
Bu iki şirket, 3. Havaalanı ihalesi yapılmadan sadece 1 gün önce, 2 Mayıs 2013 günü, kapanış dilekçelerini verdiler.
 
ÜLKER, kapanan şirketlerinin üzerinde olan arazileri 31 Mayıs 2013 günü TOKİ'ye 326 milyon 773 bin TL bedelle devretti. Köylülerden metrekaresi 1 - 2 TL civarında alınan araziler, TOKİ'ye 90 TL'ye satıldı. ÜLKER'in bu vurgundan net karı 300 milyon TL civarında.
Ancak, ÜLKER, bu 326 milyon 773 bin TL'yi alıp gitmedi. TOKİ ile bir "Hasılat Paylaşımlı Gelir Ortaklığı Sözleşmesi" imzaladı. Yani, sattığı bu arazi üzerinde ilerde TOKİ tarafından yapılacak olan tüm inşaatların gelirlerinden de pay kaptı.
TOKİ ile yaptığı sözleşmeden elde edeceği gelirlerle birlikte ÜLKER'in vurgunu 2 milyar TL'yi aşıyor. 1 küsur milyar dolarlık vurgun.

İlerde değerleneceğini bilmedikleri arazilerini köylülerin elinden yok bahasına kapatmak, vurgun vurmak için bir hükümet yandaş bir şirketle ortaklaşa kumpas kuruyorsa, bu hükümetin demokratik ve meşru olduğundan söz edilebilir mi?
 
Meşru ve demokratik bir hükümet, vatandaşın malını ucuza kapatıp vurgun vurmak için kumpas kurar mı, vatandaşını kazıklar mı? "Müslümanız" diye övünen hükümet, "Helal gıda üretiyoruz" diye övünen şirket, bu yaptıklarını nasıl tevil edecekler?
 
AKP, ÜLKER ve TOKİ 2 gündür ölüm sessizliği içinde...
 
***********
 
arşiv:
 
Ağaç Katili Parti AKP - 1 : İstiklal, Gezi, AOÇ     24 Temmuz 2013
 
Ağaç Katili Parti AKP - 2 : Üçüncü Köprü     25 Temmuz 2013
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder