12 Ekim 2015 Pazartesi

TSK, Obama bombalarına boyun eğmedi

Ankara bombalarını gönderen Obama'nın amacı PKK'yı kurtarmak.
ABD, "kara gücü" ilan ettiği PKK'yı kurtarmak için Ankara'da patlattığı bombalarla Türkiye'yi tehdit etti.

TSK, ABD'nin bu tehdidine PKK'ya karşı yaptığı operasyonlarla yanıt verdi.

Aydınlık, 12 Ekim 2015

Türkiye'yi Açılım'a geri döndürme çabaları başarısız oldu. Obama'nın gönderdiği "Açılım'a dön" bombası amacına ulaşamadı. Türk Ordusu PKK hedeflerini vurmaya devam etti. Türkiye katiline boyun eğmedi.

Bir eylemi kimin yaptığına ilişkin ilk soru şudur: "Bu eylem kimin işine yarıyor?" Ankara bombalarından hemen sonra Amerika bu sorunun cevabını kendi ağzından verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaptığı yazılı açıklamada "Tüm Türkiye vatandaşlarının tekrar barışı savunmaları ve teröre karşı birlik olmaları özellikle önemlidir" dedi. Bu açıklamada "teröre karşı birlik" dolgu malzemesi, yani işin edebiyat kısmı. Asıl önemli vurgu "tekrar barışı savunmak". Barış, yani PKK ile mücadeleden vazgeçilmesi, Açılım'a devam edilmesi.

The New York Times, daha açık olarak yazdı, şiddetin sorumlusu olarak PKK'ya karşı yapılan askeri operasyonları gösterdi: "Ankara saldırısının ortamında umut veren bir barış sinyali geldi. Muhabirler, beklenildiği gibi, PKK'nın seçimlere kadar ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Ancak şiddetin azalıp azalmayacağı belli değil. Çünkü hükümet PKK'ya karşı askeri operasyonlarda ısrarlı görünüyor"

ABD yetkilileri Temmuz ayının sonundan beri üst üste yaptıkları açıklamalarda PKK'ya yönelik operasyonların durdurulmasını ve Açılım Süreci'ne dönülmesini istediler. Son çare olarak bomba devreye sokuldu.

Bombalı saldırı ile aynı gün PKK üst organı KCK "Eylemsizlik kararı" ilan etti. Bu karar, PKK ve HDP'yi "barış yanlısı masumlar" olarak gösterme çabasının devamı niteliğinde idi.

TSK, bombalı saldırının ertesi günü yaptığı açıklamada "Planlamalar kapsamında terörle mücadelenin kesintisiz yürütüleceğini" vurguladı. Amerika'nın tehditlerine boyun eğilmeyeceği bu şekilde açıklanmış oldu. Kuzey Irak'taki Metina ve Zap PKK kampları ile Hakkari ve Lice'de yapılan operasyonlarda toplam 49 terörist öldürüldü, bir çok barınak ve silah mevzisi imha edildi.

Eruh Belediye Başkanı dahil 11 kişi göz altına alındı.

Emekli General Haldun Solmaztürk: "Ankara'da patlatılan bombalarla Açılım'ın devam etmesi amaçlanıyor. Güneydoğu'ya özerklik vermeye çalışıyorlar. Seçimden sonra Açılım'a dönülmesi ve bölgesel otonomi verilmesi amaçlanıyor. Barıştan kastedilen de bu."

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korg. İsmail Hakkı Pekin: "Batı, Türkiye'yi yeniden PKK ile masaya oturtmak istiyor. Rusya'dan da rahatsızlar."


Aydınlık, 12 Ekim 2015


arşiv:
Obama'dan "Açılım'a geri dönün" mesajlı bomba 11 - 10 - 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder