20 Ekim 2015 Salı

Tayyip Bey'in Talat Paşa Komitesi ile savaşı : AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 3

AKP Başbakanı Davutoğlu'nun "Biz bu davayı devlet davası olarak gördük" sözünün ipliğini pazara çıkarmaya devam ediyoruz.


AKP iktidarı, Fethullahçı Çete ile el ele vererek, Talat Paşa Komitesi'nin Ermeni Soykırımı yalanına karşı mücadelesini başarısızlığa uğratmak için elinden geleni yapmıştır. Beceremeyince de Perinçek'în elini içi kan ağlayarak öpme görevi Davutoğlu'na düştü.



İşte AKP - TPK savaşının ayrıntıları:

"Talat Paşa Komitesi'ni dağıtın" talimatı

Rauf Denktaş ve Doğu Perinçek önderliğindeki Talat Paşa Komitesi'nin soykırım yalanına karşı Lozan'da, Paris'te, Berlin'de yaptığı eylemler ABD'yi ve AB'yi sıkıntıya sokmuştu.

Avrupa Birliği Komisyonu, Eylül 2006'da AKP Hükumeti'ne "Talat Paşa Komitesi'ni kapat" talimatı verdi. Aynen bu sözcüklerle. "Demokrasinin kalesi" diye yere göğe koyamadıkları Avrupa'nın demokrasisi buraya kadardı.

Talat Paşa Komitesi "Ergenekoncu" ilan edildi

Tayyip Bey talimatı itirazsız kabul etti. Komiteyi kapatmak için geçerli bir bahane, uygun bir suç maddesi bulamayan AKP Hükumeti, görevi Fethullah'a devretti. Tayyip'in altına zırhlı Mercedesler tahsis ettiği Özel Görevli Savcılar, olayı Ergenekon kapsamına aldı. Talat Paşa Komitesi'nin faaliyetleri, Ergenekon Terör Örgütü'nün faaliyetleri kapsamına alındı.

Komitenin üst düzey yöneticilerinden çoğu Ergenekondan tutuklandı. Savcılık sorularının tüzde otuzbeşi Komite'nin faaliyetleri hakkında idi. Beşiktaş Savcısı Cihan Kansız, her tutuklamada Komite hakkında ayrıntılı sorgulama yaptı.

Ergenekon İddianamesi'nde Talat Paşa Komitesi'nin Ermeni Soykırımı yalanına karşı yürüttüğü faaliyetler "suç eylemleri" olarak uzun uzun yazıldı.

Perinçek, soykırım yalanına karşı mücadeleye Silivri zindanında devam etti.

Perinçek ve Komite üyelerinin Ergenekon Terör Örgütü üyeliğinden tutuklanmaları, İddianame'de Komite faaliyetlerinin terör faaliyeti olarak gösterilmesi, aynı zamanda İsviçre Mahkemesine ve AİHM Yargıçlarına da Perinçek aleyhine karar verebilmeleri için yapılmış büyük bir kıyaktı.

AİHM Yargıçları:
"Yahu, Perinçek kendi ülkesinde bile Talat Paşa Komitesi'nin Ermeni Soykırımı eylemleri için terörist suçlaması ile yargılanıyor, bize mi kaldı ona hak vermek?"
diyeceklerdi. Öyle denilmesi isteniyordu. Ama, Avrupa'da gerçek yargıçların da olduğunu Tayyip Bey ve Avrupa Parlamentosu acılar içinde öğreneceklerdi.

10 yıl boyunca aynı zamanda ihanetle savaşıldı

Talat Paşa Komitesi'nin başarısız olması için yıllarca devlet terörü uygulamış olan Tayyip Bey şimdi suçu Fethullah'a atarak "kandırılmış" edebiyatına sarılmak durumundadır. AKP kodamanları, içleri kan ağlayarak, Perinçek'in zaferinden duydukları sevinci sahte gülücükler arkasında açıklamak zorunda kalmışlardır.

Perinçek ve Komite 10 yıl boyunca İsviçre ve Avrupa mahkemeleri ile mücadelenin yanı sıra, içeride de AKP ihanetine karşı savaşmak zorunda kaldı.

Dışişleri Bakanlığı görevlileri farklı
Bakanlık görevlileri, AKP iktidarına rağmen Komite ile birlikte mücadele ettiler. Bunu özellikle belirtmek gerekiyor.

+xwxgxqwaws

BOP Eşbaşkanlığı, Türkiye'yi içeriden işte böyle vurmuştu.
Gelecek yazıda: İsviçre ve Fransa'yı AKP cesaretlendirdi
Soykırım ahbapçavuşları: Davutoğlu ve Calmy-Rey

+xwxgxqwaws

AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 1
Cemil Çiçek'in ihaneti 19 - 10 - 2015

AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 2
Tayyip Bey'den AKP'li Vekillere Perinçek fırçası 19 - 10 - 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder