11 Ekim 2015 Pazar

Obama'dan "Açılım'a geri dönün" mesajlı bomba


Yüze yakın canımız öldü, ikiyüzelli yaralı. Amerikancı medya halkı uyutmaya yönelik "Barış için toplanmışlardı, kahrolsun terör" yaygarasında. Bombayı patlatan hangi güç? Terör dediğiniz şey bir masal canavarı mı?

Bir kere, evet, toplanan kitlenin büyük çoğunluğu barışın gelmesi, kan akmaması gibi iyi niyetlerle toplanmıştı. Ancak, "PKK silah bıraksın, teslim olsun" demeden barış istemek "PKK'ya vurmayın", "Açılım'a geri dönülsün" demekti, dolayısıyla bu miting aslında "PKK'yı koruma ve kollama" mitingi idi. PKK ise ABD'nin Türkiye, İran, Irak ve Suriye'yi bölerek Büyük Kürdistan kurma amacı ile kullandığı bir örgüttü. PKK, Amerikan emperyalizminin "kara gücü" idi. Kendilerini solcu, ilerici, sosyalist, emperyalizm karşıtı olarak tarif eden bu canlarımız, ne yazık ki, PKK üzerinden ABD'nin kuyruğuna takılmış olduklarının farkında değillerdi.

EMEP ve ÖDP başta olmak üzere sosyalist olduklarını iddia eden parti ve gurupların yöneticileri, vatansız sahte solcular, PKK'nın ve HDP'nin ilerici ve sosyalist, Türk Ordusu'nun ise ırkçı, faşist olduğu yalanlarını etkileri altındaki bu insanlarımıza şırınga etmişlerdi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB gibi kitle örgütlerinin yönetim kademesi de işte bu düşünce sahipleri tarafından işgal edilmişti. "Kahrolsun ABD emperyalizmi" diyen tabanlarını ABD emperyalizminin cephesinde ateşe sürüyorlardı.

CHP yöneticileri de HDP ve sahte sosyalist örgütlerle "Barış Bloku" kurup barış yaygaraları yaparak, HDP'yi ilerici ve demokrat, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'yi de IŞİD'e karşı demokrasi savaşçısı ilan ederek kendi Atatürkçü tabanını ABD emperyalizminin kuyruğuna takıyorlardı.

Sosyalist ve Atatürkçü kesimde kişilik bölünmesi işte böyle gerçekleşiyordu. Sözde sosyalist, ilerici, Atatürkçü, emperyalizm karşıtı, ama eylemde ABD emperyalizme ile omuz omuza ve Avrupa Birliği emperyalizminin kuyruğunda.

"Katil ABD Ortadoğu'dan defol" diyen sosyalist solun yerini "Yaşasın Rojava Devrimi" diyerek ABD'nin Suriye'de kukla kantoncuklar kurmasını alkışlayan sahte sol alıyor, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Rojava'da "Sayın Başbakan Müslim" diyerek PKK Başbakanı'nı önünde eğiliyordu.

Aydınlık, 10 Ekim 2015


PKK darbe yedikçe Rojava Devrimi (!) de tehlikeye giriyor, PKK, HDP, CHP, sahte solcular, ABD, Avrupa Birliği, NATO hep bir ağızdan "Açılım'a geri dönülsün" diye feryadı basıyorlardı. Tayyip Bey de "Açılım buzdolabında, olumlu gelişmeler olursa niye devam etmesin" diye onlara göz süzüyordu.

İngiliz The Independent 22 Eylül günlü yazısında IŞİD'i yenmenin tek yolunun YPG'yi (PKK'nın Suriye'deki sözde ordusu) desteklemek olduğunu söylüyor, "Amerika Türkiye'den PKK'ya yönelik saldırıları durdurmasını en şiddetli şekilde istemelidir" diyordu.

Amerika, bu isteğini dün Ankara'yı bombalayarak en şiddetli şekilde göstermiş oldu. PKK'nın sözde devlet örgütü olan KCK'nın eylemsizlik açıklaması ile bombalamanın aynı günlere denk gelmesi bir rastlantı değil. TSK'yı yeniden kışlaya kapatmak için hazırlanmış çok yönlü planın parçaları bunlar. "Açılım'a geri dönmezseniz şehirlerinizde bombalar patlamaya başlar" Obama'nın mesajı çok net bir şekilde işte bu. Bombadan başka başvurabileceği bir çare kalmamış olan ABD'nin acınacak durumu.

Yurt içindeki PKK destekçileri NATO, ABD ve AB desteğinde "barış" diye yaygara koparırken, PKK "Yeniden Açılım'a dönmeye hazırız" mesajları yayımlarken, KCK "Eylemsizlık kararı" ilan ederken, yani bölücüler barış isterken, ırkçı faşist Türk Devleti Barış Mitingi'ni bombalayıp barış yanlılarını öldürüyor, katliam yapıyor. Kumpasa bakar mısınız.

Hrant Dink serisi cinayetler kumpasına benzer bir kumpasla karşı karşıyayız. "Dink, Santoro, Zirve cinayetlerini Ergenekon yaptı" diye yaygara koparmışlardı. Amaç yurtseverleri suçlu göstererek Silivri'ye kapatmaktı.Cinayetleri Fethullahçı Çete 'nin işlediği sonradan ortaya çıktı.

Ankara bombaların amacı da, PKK ile mücadeleyi Barış Mitingine atılan bombalarla eşleştirmek. PKK ile mücadele edenler ile Barış Mitingi'ni kana bulayanlar aynı caniler. Ankara'da barış isteyenleri bombalayıp öldürmek nasıl cinayet ise, barış isteyen PKK'yı bombalamak, operasyon yapmak, PKK'lıları öldürmek de cinayet. Kumpasa bakar mısınız.

İki gün önce PKK kodamanları "Canlı kalkanlara ateş edin, asker vurdu deyin" şeklinde talimat geçtiler. Emperyalistlerin, yobazların,bölücülerin taktiği hep aynıdır.

Emperyalizm, bombayı koymak için tetikçilerinden birini kullanabilir: PKK, DHKP-C, IŞİD, El Kaide gibi. Tetikçinin kimliğinin önemi yoktur. Önemli olan bombayı koyduranın kimliği ve amacı. Amerikancı medyanın emperyalizmi gözden uzak tutma çabaları "kahrolsun terör" yaygarasını öne çıkarıyor.

*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder