10 Ekim 2015 Cumartesi

AKP-CHP-HDP (PKK) Açılım Kardeşliği Seçim Bildirgeleri

Üç partinin seçim beyannameleri Açılım'da birleşti, vatan savaşına karşı konumlandı.

Öcalan, "Yeni Anayasa" isteğini 20 Ağustos 2009'da dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a iletmişti. Öcalan'ın "Açılım'ın kilidi" dediği teklifin belkemiğini "Türk adının Anayasa'dan çıkarılması" oluşturuyor.

Öcalan'ın dillendirdiği, ancak aslında ABD'nin Türkiye'yi bölme (BOP) planının en önemli adımı olan bu istek, başta AKP, CHP, HDP olmak üzere Amerikancı partiler ve PKK'nın kuyruğuna takılmış vatansız sahte solcular tarafından canla başla savunuluyor.


AKP
Yeni Anayasa: Özgürlükçü, katılımcı Yeni Anayasa yapılacak
Eşit vatandaşlık ilkesi egemen kılınacak (Yani Anayasa'dan Türk Milleti çıkartılacak, eşit yurttaşlık esas alınacak)
Özerklik: Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı uygulanacak
Açılım: 6553 Sayılı Terörün Önlenmesi ve Toplumsal Barışın Güçlendirilmesine ilişkin kanunun gereği yapılacak (Bu yasa Çözüm Süreci'ne yasal güvence kazandırma amacıyla CHP ve HDP desteği ile çıkarılmıştı)
Davutoğlu Açılım Süreci'ni şöyle savundu:
"Çözüm Süreci'nin de, milli birlik ve kardeşliğimizin de mimarı, yöneticisi AKP'dir." 2,5 dakikalık sesli görüntü kaydı için bakınız:
Tayyip Erdoğan da Çözüm Süreci'nin buzdolabında olduğunu söylemişti. Yani ilk fırsatta TSK tekrar kışlaya hapsedilecek, Çözüm Süreci buzdolabından çıkarılarak PKK yeniden canlandırılacak.

CHP
Yeni Anayasa: Kürt sorununun çözümü için Anayasa değiştirilecek.
Eşit Vatandaşlık ilkesi getirilecek. (Yani Anayasa'dan Türk Milleti çıkartılacak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı tanımı getirilecek)
Özerklik: Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı uygulanacak. Yerel yönetimlerin idari ve mali özerkliklerini sınırlayan düzenlemeler kaldırılacak.
Açılım: TBMM'de temsil edilen partilerin katılacağı şu heyetler kurulacak:
-- Toplumsal Mutabakat Komisyonu (Bu Komisyon, başta özerklik olmak üzere PKK'nın isteklerinin topluma kabul ettirilmesinin yollarını araştıracak)
-- Ortak Akil Adamlar Heyeti ( Bu Heyet, AKP'nin kurmuş olduğu Heyet gibi çalışacak, Çözüm Süreci'ni halka kabul ettirmek için ülkeyi dört dönecek)
-- Gerçekleri Araştırma Komisyonu (Öcalan'ın özel isteği olan bu Komisyon, Türk Ordusu'nun Kürt yurttaşları nasıl kanunsuz ve zalim bir şekilde öldürüp toplu mezarlara koyduğunu araştıracak, yurtsever subaylar hakkında Yeni Ergenekon davaları açılacak)

HDP:
Yeni Anayasa yapacağız (Yani Anayasa'dan Türk Milleti çıkartılacak.)
Eşit Vatandaşlık temelinde din, inanç ve vicdan özgürlüğü ile ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bütün temel hak ve özgürlükleri güvenceye kavuşturan Yeni Anayasa.
Özerklik: Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na konulan şerhler kaldırılacak ve ilgili ek maddeler imzalanacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder