3 Ekim 2015 Cumartesi

AKP'de Açılım suçları paniği

AKP'de Açılım suçları paniği başladı. 


Önce itiraflar geldi.

Tayyip: "Valilerimize operasyon yapmayın talimatı verdik" dedi.
Askerin 290 operasyon isteğinin ancak sekizi kabul edilmişti


Tayyip: Çözüm sürecinde PKK silah stokladı.


Tayyip'ten sonra diğer AKP şefleri de benzer açıklamalar yaptılar.
Ancak bütün bunlar suç kapsamına giriyordu. Vatan ihanet suçu.

Düşünmeden konuşmuşlardı. Suçlarını itiraf etmişlerdi. Şimdi, suçlarını başkalarının üzerine atarak kurtulma yolları aramaya başlamışlardı.

Tayyip, suçu Valilere atmaya çalıştı:
"Bölgedeki kamu görevlilerinin gelişmeleri eksik, yanlış değerlendirmesi zafiyete yol açtı."

"Valilerimize operasyon yapmayın dedik" sözlerinin üzerine aceleyle çarpı işareti çeken Tayyip, operasyon izni vermeyen Valileri işte böyle suçladı.
Gerçi kanunsuz emri yerine getiren Valiler de suçlu idi, ama bu, kanunsuz emri veren AKP hükümetinin suçunu ortadan kaldırmıyordu.


AKP'nin Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, hem AKP hükümetini, hem de Valileri kurtarmak amacıyla "Jandarma ve Emniyet'in hiç bir yetkisini kaldırmadık. Onların da Validen izin almasına gerek yok" diyerek, AKP hükümetinin ve Valilerin işlediği suçu askerin ve polisin üzerine atmaya çalıştı.

3 dakikalık sesli görüntü kaydı konuyu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor:


Ancak, tüm bu çırpınışlar boşuna idi. Çünkü, 5 Ağustos 2013 günlü 5234 sayılı AKP Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de kapı gibi duruyordu:

"Askeri birlik komutanlıkları icra edecekleri operasyonlar için; operasyondan sorumlu komutanlık, operasyon bölgesi, operasyon kuvveti ve komutanı, operasyonun başlama ve bitiş zamanı, deniz ve hava kuvvetleri ile destek silah ve araçlarının kullanılıp kullanılmayacağı bilgilerini içeren "Operasyon Bildirim Formu" düzenler ve Validen onay alır."


PKK'nın yeniden güç toplayıp her yere silah ve patlayıcı yığmasına, her yerde silahlı olarak örgütlenmesine ve şimdi bunca asker, polis ve korucumuzu şehit etmesine meydan veren bu Açılım kararının ve uygulamasının karar alıcıları ve uygulayıcıları elbette yargılanmaktan kurtulamayacaklardır. "Kandırıldık" edebiyatı mahkemede sökmeyecektir.

Ulusal Kanal Kral Çıplak programında Bülent Çelik'in çizgisi

arşiv:
Açılım suçlarını itiraf eden Tayyip "Devam edebiliriz" dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder