21 Şubat 2014 Cuma

“Teslim aldığımız Apo’ya teslim oldular”


“Teslim aldığımız Apo’ya teslim oldular

Apo’yu sorgulayan E. Albay Uğur, Aydınlık’ın sorusunu böyle yanıtladı. Ve devam etti:

“BDP yani PKK  Milletvekillerini Atlantik ötesinden gelen talimat ile Meclis’e aldılar. Oysa biz, 1999 Şubat’ında Apo’yu Türkiye’nin emrine teslim almıştık.”

Bölünme açılımı

“Aslında ABD talimatı ile şekillendirilen bölünme açılımı, belli bir takvime göre ve milletimize sindire sindire devam ediyor.”

“Açılım ittifakı içinde AKP  ve PKK’nin yanında CHP’nin de olması ilginçtir. CHP yönetiminde öyle bir damar vardır ki, maalesef parti politikalarını belirleyici bir işlev görmektedir. Bu damar, hem bölücü hem cemaatçi ve dolayısı ile hem de ABD güdümündedir.

”Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Casusluk, 28 Şubat gibi uydurma davalar sürecinde bunu net olarak gördük. Halen Genel Başkan Yardımcısı konumunda bulunan Sezgin Tanrıkulu, Ergenekon uydurma davası başında “müdahil” yani şikâyetçi, suçtan zarar gören rolünü oynamıştır.”

“Bu nedenle BDP’li vekillerin tahliye edilerek Meclis’e girmelerinin temini için bu üçlünün aynı kaba su dökmüş olmaları son derece normaldir.”

PKK’nın siyasallaşması

“PKK terör örgütünün siyasallaştırılması öteden beri ABD ve AB’nin plân ve istekleri arasındadır. Bu husus Sevr ve hatta çok daha öncesine gider. Bölücü bir terör örgütünün siyasallaşması demek “terör ile gelebileceği noktaya ulaşmış olduğunun” en belirgin işaretidir, yani yıllardır taşeron olarak sürdürdükleri silahlı terör ile istedikleri, hedefledikleri ortama ulaştıklarının, devleti yendiklerinin (!) kanıtıdır. Bu durumu “silahlar sustu, anlaşma oldu” şeklinde yorumlamak en hafif deyimle aymazlık ve saflıktır.”

Apo’yu sorguda teslim almıştık

“1999 yılında biz Apo’yu sorgularken  terör örgütünün siyasallaştırılması asla telaffuz edilmemiş ve bu konuda hiçbir adım da atılmamıştır.”

“Doğu ve Güneydoğu’da bugün olduğu gibi terör örgütünün polis güçleri ve bunun gibi yapılanmalarına göz yumulmamıştır.”

“O dönemde Apo örgütün akıttığı oluk oluk kandan dolayı büyük acılar çektiğini söylemekte, dış güçlerin taşeronluğundan vaz geçtiğini beyan etmektedir. Af dahil hiçbir talebi yoktur. Yani bir pazarlık söz konusu değildir. Apo, ısrarla, kendisinin de PKK ile savaştığını vurgulamaktadır.”

AKP, Apo’ya teslim oldu

“AKP Hükümetinin kurulması ile birlikte ABD ve AB devreye girmiş, pazarlık masaları kurulmuştur. Tavizler havada uçuşmaktadır. Apo, af dahil, PKK’nın siyasallaştırılması ve özerklik gibi pek çok isteği dayatmaktadır.”

“Meclis’te çıkarılacak yasalara kadar her türlü konuda Apo söz söyleyebilmektedir.  Faili meçhuller adı altında düzmece soruşturmalar açtırarak TSK’yı savaş suçlusu konumuna düşürmeye gayret etmektedir.”

Suriye’de PKK özerkliği

“21 Ocak 2014’te Suriye Kuzeydoğusunda özerkliğini ilan eden PKK yani PYD hedeflenen KCK devlet (!) yapılanmasının bir adımıdır. Türkiye, dört parçalı kukla yapının payandası yapılmaktadır. Ancak, daha önce olduğu gibi bu problemi çözecek olan bizleriz. Sayın Doğu Perinçek önderliğinde “Ermeni soykırımı” tezgâhının bozulduğu gibi, bu düğümü de çözeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Türk Milliyetçiliği, Atatürkçülük ve onurlu duruş lafta değil icraatta belli olur. Bölücüler için yaprak dökümü başlamıştır.”

Aydınlık’ın yayını doğru

”Aydınlık’ın 16 Aralık 2013’den itibaren yayınladığı “İşte İmralı’daki Apo” yazı dizisini okudum. Olayı birebir yaşayan kişi olarak gerçeğe aykırı, ekleme yapılmış veya çıkarılmış hiçbir hususa rast gelmedim.

“Bu yazı dizisini, Kürt kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün yurttaşlarımız tekrar tekrar okumalıdırlar. Uyduruk barış söylemleri ile Türk ülkesinin parçalanmasına izin verilemez.”

Örgüt üyeleri cezaevlerinde Apo posterlerini yaktı’

”İmralı’daki sorgu sonucunda amacımıza ulaştık.
1. “Apo’ya işkence yapılıyor, iradesi elinden alındı, adil yargılanmıyor” iftiraları bizzat Apo’nun ifadesi ile boşa çıkarılmıştır,
2. Apo’nun tutumunu gören örgüt mensuplarının büyük kısmı örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmuş ya da silahlarını atıp evlerine giderek ailelerine sığınmışlardır,
3. Bir kısım örgüt mensubu, panik halinde Irak’ın kuzeyine doğru kaçmışlar, bu hareketler yapılırken güvenlik güçleri hiç bir pazarlık, anlaşma içinde olmadan operasyon görevlerine devam etmişler, panik halindeki teröristlerin önemli bir kısmı etkisiz hale getirilmiştir (Halen Kandil’de bulunan terörist başlarından Murat Karayılan bir açıklamasında “O süreci bizzat ben içinde olarak yaşadım. Bu süreçte örgüt büyük darbeler almıştır. 300’ün üzerinde kayıp var” demiştir.)
4.  Cezaevlerinde bulunan örgüt mensupları büyük moral bozukluğu ve pişmanlık içine düşerek Apo’nun posterlerini yakmışlardır,
5. Şehit cenazesi gelmemiş, eylemler yok düzeyine inmiştir.

Onurlu tavır sürdürülemedi’

”Ancak şunu da açıklıkla söylemeliyim ki; o dönem uygulanan ciddi ve onurlu tavır sürdürülememiştir. Bunun iki nedeni olduğunu düşünüyorum. Birincisi “terörü bitirdik” rehavetine düşülmesi, ikincisi de ABD ve AB güçlerinin kendilerine içeride amaçlarına uygun taşeronlar bulmalarıdır.”

Türkiye 1999’da Atatürk çizgisindeydi

Aydınlık:
- PKK sorununa sizin çözümünüz ile AKP-PKK-CHP işbirliğiyle yürütülen bugünkü açılım arasında ne fark vardır?

Uğur:
”En bariz ve önemli fark şehit yakınları ile kahraman gazilerimizin onurlarıyla oynanmamış olması ve hiçbir taviz verilmemesidir. Maddeler şeklinde izah edeyim:
1. PKK terör örgütü elebaşı veya mensuplarıyla asla pazarlık yapılmamıştır.
2. Devlet, güvenlik güçleri ve bağımsız yargısı ile sınırlarımız içerisindeki her yerde görevlerini yapmaya eksiksiz olarak devam etmiştir. (Terörle mücadele operasyonları kesintisiz sürdürülmüştür)
3. En önemlisi, İmralı’daki sorgu ve yargılama faaliyetleri sırasında, başka devlet görevlilerinin etkisi veya gözlemciliği gibi bağımsız bir devlete asla yakışmayacak aşağılık bir tutum sergilenmemiş, her şey tamamen bağımsız ve güçlü bir devletin iradesi olarak tezahür etmiştir.”
4. Türk Milleti ise devletinin bu icraatlarına tepki göstermek bir yana bütün gücü ile destek vermiştir.
5. Türk Devleti Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde hareket etmiştir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder