11 Şubat 2014 Salı

13 Şubat Perşembe Saat 13'te Meclis önünde

Sözde "Demokratikleşme Paketi" ile yolsuzluklarına karşı koruma kalkanı kuran, buna karşılık kumpas itiraflarına rağmen "Ergenekon ve Balyoz'da tutsaklığa devam" diyen AKP'ye yanıt Meclis önünde verilecek.


13 Şubat’ta Saat 12'de Güvenpark'ta buluşup Meclis önüne doğru yürüyüşe geçiyoruz. Saat 13'te Meclis önünde olacağız.



CHP’li Mustafa Balbay, Kamer Genç, MHP’li Özcan Yeniçeri ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem yurttaşları büyük buluşmaya davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Dilek Akagün Yılmaz ve Emre Köprülü "Biz de orada olacağız" dediler.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri:
"Adaletin sağlanmadığı yerde, yurttaşların haklarını araması gerekir."


Komutanları ve yurtsever aydınları Ergenekon tertipleri ile esir kamplarına dolduran AKP destekli Fethullahçı çete Bakanlar ve Bilal Erdoğan hakkında yolsuzluk soruşturmaları başlatınca Tayyip Erdoğan çeteye verdiği desteği kesmek zorunda kaldı.

Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP üst yönetimi, üretilmiş sahte delillerle Türk Ordusu'na kumpas kurulduğunu itiraf ettiler. En önemli delil olan 5 nolu CD'nin de sahte olduğu TÜBİTAK raporu ile bir kere daha anlaşıldı.

Böylece, Ergenekon, Balyoz ve diğer tertiplerle tutuklanan ve hüküm giyenlerin suçsuz oldukları ortaya çıktı.

Bazı AKP Milletvekilleri tarafından hazırlanan Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini içeren yasa tasarısında, Ergenekon ve Balyoz tutuklularının görmezden gelinmesi tepki ile karşılandı. 


"Evet, kumpas kuruldu, sahte deliller hazırlandı, suçsuz yere tutuklandınız, bazılarınız 6 yıldan fazla tutuklusunuz ama sizi çıkarmayacağız. Esir kampında kalmaya devam edeceksiniz." Yasa tasarısının dediği bu. Böyle bir vicdansızlık nerede görülmüştür?

"Kumpas var" diyor, ama hazırladığı yargı paketi kumpasın devam etmesini öngörüyor.

CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: "Teklif Tayyip Erdoğan'ın "kumpas" sözünü bile karşılamıyor."

Tayyip Erdoğan, Türk Ordusuna kumpas kurulduğunu itiraf ederek, kendi Bakanlarına ve oğluna da kumpas kurulduğunu iddia etme olanağına kavuştu. "Bu Savcılar kumpasçı. Komutanlara nasıl kumpas kurdularsa, şimdi de AKP'ye kumpas kuruyorlar" diyerek, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının üstünü örtmeye çalıştı.

Kumpasçı Savcı, Hakim ve polisleri hallaç pamuğu gibi atarak, yolsuzluğa bulaşmış Bakanlarını kurtardı. Ama, kumpasa getirilerek tutuklanan suçsuz insanlar içerde kalmaya devam edeceklerdi.

İşte bu Vicdansız Yasa Meclis'te tartışılırken, Türkiye Meclis önüne yürüyecek. Türkiye Gençlik Birliği'nin öncülük ettiği eyleme tüm halkımızın katılmasını bekliyoruz.





***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder