1 Şubat 2014 Cumartesi

E. Korg. Engin Alan: "Yeniden yargılama istiyoruz"

Balyoz tertibi ile 18 yıla mahkum edilen ve Sincan Cezaevi'nde esir olarak tutulan MHP İstanbul Milletvekili E. Korg. Engin Alan, "Yeniden yargılama istiyoruz" dedi.

Bu sözler, "Feyzioğlu'nun önerisi (yeniden yargılama) Apo'ya yeniden yargı yolunu açar" diyen MHP Genel Müdürü Devlet Bahçeli'nin yüzüne tokat gibi inmiştir. Süheyl Batum hazretlerinin de, onlara inanıp aynı sözleri papağan gibi tekrarlayanların yüzüne de..

Yeniden yargılamaya feryat figan karşı çıkan PKK ve BDP ile aynı çizgiye düştüklerinin farkında bile değiller.



Korg. Alan, Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış, askerlik hayatı boyunca dağlarda PKK ile mücadele etmiş, Şemdin Sakık operasyonunu yönetmiş bir komutan olarak, Öcalan'ın yeniden yargılanmasını istemesi mümkün olmayan bir kişidir. Eğer Feyzioğlu'nun yeniden yargılama önerisi Öcalan için de uygulanma tehlikesini içerse idi, bu öneriye en başta Engin Alan karşı çıkardı.

Demek ki, böyle bir tehlike yoktur ve Bahçeli'nin iddiası temelsizdir. Korg. Alan, yeniden yargılama isteğini Bahçeli'nin Başdanışmanının yüzüne söylemiştir.

"Engin Paşamızın hala MHP üyesi olarak kalmakta ısrar etmesinin nedenini anlamış değilim. Diğer komutanlarımız gibi onun da yeri Atatürk Devrimi'nin partisindedir." demem boşuna değildi.

İşte Engin Alan ile ilgili o haber:





Balyoz tutuklusu ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, "Yeniden yargılama" önerisine destek verdi.

Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Metin Özkan'a konuşan Alan, TÜBİTAK'ın 5 No'lu Hardisk için verdiği "Sahte" raporunun yeniden yargılama sebebi olduğunu belirtti.

"İlk günden beri bu yargılama bir rezalettir, hukuksuzdur, adil değildir ve uydurmadır diye bağrımızı yırttık ama kimse bizi dinlemedi. Dedik ki, bir değil, on değil, yüz değil burada 1800 adet dijital sahte iddia var. Davayı bu deliller üzerine kurarsanız hukuk cinayeti işlersiniz. Ancak şimdi TÜBİTAK diyor ki; 5 numaralı hard disk sahtedir. Hatta bu sebepten dolayı bu dava kesinlikle yeniden yargılama sebebidir"

"Af istemiyoruz" diyen Engin Alan, Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasının yeterli olmayacağını, istisnai bir madde çıkarılması gerektiğini belirtti.
"Ben bu ülkenin namuslu, şerefli, dürüst, vicdanlı ve hukuka saygılı hâkim ve savcılarına güveniyorum. Ve diyorum ki; kimseden af istemiyorum. Sadece ve sadece hakkım olan adil bir yargılama istiyorum. Bunu hem kendi adıma, hem de buradaki arkadaşlarım adına istiyorum. İmtiyazlı mahkemeleri kaldırmak yetmez. Bizler için istisnai bir madde daha çıkarmaları gerekir. Çünkü yasaları öyle bir hale getirdiler ki kimse içinden çıkamayınca "Yasa öldü" diyorlar"


http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/af-degil-yeniden-yargilama-istiyoruz-h21958.html

***********

arşiv:
Bahçeli Bey'in "Apo'ya yeniden yargı yolu açılır" aldatmacası 16 Ocak 2014

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder