27 Şubat 2014 Perşembe

KKTC'yi yok etme planı - 3

KKTC’yi bitirme adımı


Rum tarafının sızdırdığı haritaya göre KKTC, verimli topraklarının %66’sını kaybedecek. Rumlara verilecek olan 682 kilometrekare KKTC toprağı tamamen tarım arazisinden oluşuyor.

KKTC toprakları%21 azalarak 2,559 kilometrekareye düşecek. Bu toprak kaybı sonucunda KKTC, narenciye üretiminin %67’sini, patates üretiminin %75’ini, sebze üretiminin %50’sini ve hububat üretiminin %70’ini kaybedecek.

Bu kayıplar sonucunda, KKTC, tarımsal yıllık gelirinin %33’ü olan 41,5 milyon dolar gelir kaybına uğrayacak.

Gelir kaybı bu kadarla kalmıyor. Tarımsal ticaret, tarım ürünleri taşımacılığı ve bunlara bağlı faaliyetlerde doğacak kayıpla birlikte tarım sektörünün toplam kaybı 127 milyon dolara ulaşacak. Bu değer, KKTC gelirlerinin %12,2’sine eşit.

Ayrıca, Rumlara verilecek topraklar üzerindeki
160 adet imalathaneden dolayı 12 milyon dolar,
442 ticarethane ve 188 otel ve lokantadan dolayı 43 milyon dolar
gelir kaybı olacaktır.

Bunun sonucunda, tarımsal işyerleri ile birlikte toplam 1,350 işyeri kaybedilmiş olacak, nüfusun %15’ini teşkil eden 13.000 KKTC vatandaşı işsiz kalacaktır.

 ********


Emperyalizm Kıbrıs’a tam zamanında saldırdı.

E. Tuğg. Noyan Umruk 16 Şubat 2014 günlü “Tam Zamanı Yumuşak Karnımıza Vurmanın” başlıklı Aydınlık köşe yazısında zamanlamaya dikkat çekiyor. Böyle müzakereler için en uygun zaman karşı tarafın zayıf olduğu bir zamandır. %30’a varan devalüasyon, kapıya dayanan borç ödemeleri, zayıflatılmış, darmadağın edilmiş bir ordu ve donanma, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları, paralel yapı ile başı dertte olan Tayyip Erdoğan’ın üzerine çullanmanın tam zamanı.


“Ver KKTC’yi, al desteği, kal bir süre daha iktidarda. Boru da cabası.”

********


Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Girit adasındaki kayıpları hatırlattı  ve zamanlamaya dikkat çekti
Müzakerelerin zamanlamasına dikkat çeken Öymen, "Diplomaside kuraldır, böyle önemli müzakereler yapacaksanız bunu en güçlü olduğunuz zamanda yapacaksınız. Belli ki, bu kural şimdi sadece Rum-Yunan tarafı için geçerli. Diğer bir kural da taviz istediğiniz tarafı müzakerelerden önceki aşamada, ekonomik ve siyasi önlemler ve basın yoluyla yıpratacaksınız. Türkiye'ye yapılan da budur. Kredi notu düşürülüyor, Avrupa'dan soğuk rüzgarlar esiyor, ABD Başkanı ile görüşme kapıları uzun süredir kapalı. Bütün bunlardan sonra müzakereler başlar başlamaz Amerika'dan Türk hükümetine övgüler gelmesi anlamlı değil mi?" diye konuştu.
'Egemen eşitlik rafa kalktı'
Türk tarafının yıllardır savunduğu egemen eşitliği tavrından vazgeçtiğinin anlaşıldığını belirten Öymen, "Şimdi üzerinde mutabakata varılan ilke 'Tek devlet, tek vatandaşlık, tek egemenlik'. Türk tarafının böyle bir tavizi vermeyi kabul etmesi müzakerelerin nasıl sonuçlanabileceği konusunda fikir veriyor" ifadesini kullandı.
"Kofi Annan Planı Türk tarafı için acı bir reçeteydi" diyen Öymen şunları söyledi: "Annan Planı, AKP ve dış baskılarla KKTC'de referandumla kabul edilmişti. Daha da fazlasını alabileceğini düşünen Rumlar tarafından ise reddedildi. Şimdi Türk tarafı evvelce kabul ettiği bir plandan daha fazlasını elde edebilir mi? Rum tarafı kendisi açısından Kofi Annan Planı'ndan daha azını kabul edebilir mi?”
********
arşiv
KKTC’yi yok etme planı – 1     25 Şubat 2014
KKTC’yi yok etme planı – 2     26 Şubat 2014
********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder