16 Şubat 2014 Pazar

Öcalan’ın itibarı AKP’ye dert oldu

İşçi Partisi’nin yayınladığı Öcalan’ın 1999 İmralı sorgu görüntüleri PKK ve AKP’de panik yarattı. Bunun nedeni, Öcalan’ın gerçek yüzünün görülmesi sonucunda itibarının azalacağı ve çözüm sürecinin darbe alacağından duyulan korku.

PKK dışındaki Kürt internet sitelerinde (Kurdistan-Post, Serbesti, Rizgari gibi) konu geniş olarak işleniyor.

***********

Kurdistan Post sitesinde Hejara Şamil adlı yazar alayla karışık şöyle diyor:
“Bendeniz, PKK’den bu video provokasyonuna karşı mantıklı bir yanıt beklerdim. Ne var ki, BDP ve AKP koro halinde “Barış sürecine darbe”, “Amaç çözüm sürecine darbe vurmak”, “Çözüm sürecine Öcalan kaseti tezgahı”, “Sürece sabotaj girişimi” vesaire diyorlar. Bu başlıkların hangisinin AKP, hangisinin PKK basınında yayınlandığını çıkarabilir misiniz?

***********

Serbesti Forum adlı sitede Kenan Fani Doğan şöyle yazıyor:
“Öcalan’ın İmralı sorgusunda söyledikleri medyaya servis ediliyor. Hiç kimse bunlar yalandır demesin. Özgür Gündem ve Öcalan’ın diğer propaganda organları ne kadar yırtınırlarsa yırtınsınlar kameralara kaydedilmiş ihanet sahnelerini daha fazla örtemeyeceklerdir. Kitle hızlı bir şekilde olan bitenin farkına varıyor.”

***********

Rizgari sitesinde Ömer Özmen şöyle yazdı:
“Bu kasetlerde görülen kişi Öcalan değil midir? Kasetteki sesler ona ait değil mi? Kasetlerdeki söylemler, avukat görüşmelerinde ve BDP Milletvekilleri ile yaptığı görüşme tutanaklarıyla uyuşuyor mu,uyuşmuyor mu? Dikkat edilirse, BDP yöneticileri le kendisini Öcalan’ı savunmakla görevli arzeden yazarlar bu soruların cevabını vermekten kaçınıyor.”

***********


PKK medyası telaşta. “Bu provokatörlüktür” sürmanşeti ile çıkan 9 Şubat günlü Özgür Gündem şöyle yazıyor:

“Kürt halk önderiÖcalan, “Dolaşıma sokulan görüntüler süreci bitirmek amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlanmıştır. Bunun yapanlar, operasyon merkezlerinin en eli kanlı ve kullanılarak kenara atılmış unsurlarıdır.” dedi.

Aynı gazetede Suat Bozkuş:
“Doğu Perinçek önderliğindeki çözüm ve barış düşmanlarının can havliyle giriştikleri kampanya çözüm sürecine yönelik.”

Celalettin Can:
“Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın yayınları Öcalan’a güveni zedelemeyecek. Ergenekonculuğun hangi çukurlarda debelendiğini, pratik sonuçlara dahi bakıp anlayamayacak kadar aptallar”

***********
AKP basını ise, PKK basınından daha fazla telaşta. İşte Haber-TURK kanalı.
Ve işte STAR, Türkiye ve Milliyet’in manşetleri.
Ve de Nagehan Alçı, Nazlı Ilıcak ve diğerlerinin acıklı feryatları:
***********
“Alo Fatih” ses kayıtlarından Tayyip Erdoğan’ın emirleri ile yönetildiği ortaya çıkan HaberTURK kanalının “Söz Sizde” programında "Akil Adam" yazar Muhsin Kızılkaya, kasetlerin Barış Süreci’ni sabote etmek için kullanıldığını ileri sürdü. “PKK ayrılıkçı bir örgüt değildir. Ayrılıkçı olsa idi, Gezi ve Yolsuzluk olaylarında devletin karşısında yer alırdı” dedi. Devlet dediği AKP Hükümeti. AKP ile PKK’nın el ele ülkeyi bölünmeye götürdüğünü bilmesek inanacağız.

Aynı kanalda birkaç saat sonra başlayan “Türkiye’nin Nabzı” programında Orhan Miroğlu şunları söyledi: “Çözüm süreci açısından en önemli problem Öcalan’ın PKK’dan izole edilmesi. Sorgu görüntülerinin yayımlanması Öcalan’ı itibarsızlaştırma girişimi. “Öcalan sizi temsil edecek birisi değil” demek. İşçi Partisi yöneticisi “Bizim amacımız çözüm sürecini baltalamaktır” diyor.”

***********

STAR: "Barışa darbe kaseti"
STAR: "Barış sürecine sabotajın arka planı: Savaş kaseti JANDARMA ARŞİVİNDEN"
Türkiye: "İmralı’yı tasfiye planı"
Milliyet: "İP, açılım sürecini kapamak için Öcalan’ın 1999’da çekilen video görüntüsünü yayınladı."


Nazlı Ilıcak, BUGÜN:
“Öcalan’ın taşeronluk yaptığı izlenimi yaratılarak, örgüt tabanındaki itibarı aşındırılmak isteniyor... Belli ki, bu kaset, hala faaliyetini sürdüren devletteki Ergenekon kalıntılarının servisi neticesi İşçi Partisi’nin eline geçmiştir... Amaç hükümete bir darbe daha vurmak, ve barış sürecini baltalamak.”

Nihal Bengisu Karaca, HaberTURK:
“İşçi Partisi, Öcalan görüntülerini servis ederek, Kürtlerle Öcalan arasındaki bağı koparma girişimine bir halka daha ekledi. Amaç, Mart 2013’te başlayan çözüm sürecine inanan; Başbakan’ın ve Öcalan’ın iradelerine güvenen kitlelerin içini bulandırmak... Öcalan’ı, tutuklandığı sırada söylediği sözlerle itibarsızlaştıracaklarını zannediyorlar.

Nagehan Alçı, Milliyet:
“Öcalan’ın PKK ve PKK’lı Kürtler üzerindeki etkisini azaltmak, çözüm sürecini bu yolla baltalamak istiyorlar.”

Yıldıray Oğur, Türkiye:
“Peki neden bir ulusalcı bunu dert edip, durup dururken Öcalan’ı devlet işbirlikçisi ilan edip onun tartışılmasını ister? Bu haberin hedef kitlesi, Türkler değil, Kürtler çünkü.”

Bülent Orakoğlu, YeniŞafak:
“Bu kez değişik bir strateji ve taktik izlenerek, Öcalan’ın PKK içinde ve Kürt halkı nezdinde nüfuz ve otoritesini kırarak itibarsızlaştırmak suretiyle bertaraf edilmesine yönelik komplo ve kara propaganda içeren psikolojik harp yöntemlerini uygulamak amacıyla, derin yapının legal unsurları öne sürüldü.”

***********
Sözde solcu, sözde Atatürkçü geçinen medya: Sözcü, Cumhuriyet
Sözcü: Görüntüleri görmezden geldi.
***********


Yeni-CHP sözcüsü Cumhuriyet:

7 Şubat günlü haber başlığı: "İP, görüntüleri dağıttı."
Dokuz satırlık minicik bir habercik. Üstelik yanlış. “İP Genel Başkanvekili Özbey, Öcalan’ın sorgu görüntüleri olduğunu iddia ettiği fotoğrafları basına dağıttı” deniyor. Halbuki fotoğraf değil, video dağıtılmıştı. Habercikte, görüntülerde ne olduğundan hiç bahsedilmiyor. İşte ciddi habercilik buna denir.

9 Şubat günlü haber başlığı: Görüntülere yanıt geldi “Çözüme karşı sinsi montaj”
Cumhuriyet,görüntüleri yalanlayan Öcalan’ın mesajını ayrıntılı olarak verdi. Cumhuriyet okuru, içeriğini öğrenemediği görüntülerin montaj olduğunu öğrenmiş oldu.

Yazıklar olsun. Bir elin PKK'da, bir elin Fetoş'ta olursa bu haberi ancak böyle yazabilirsin.


***********

Sözde sosyalist geçinen PKK kuyrukçusu akılsız medya:

TKP’nin gazetesi soL, ve ÖDP’nin gazetesi BirGün, aynen Cumhuriyet gibi, İşçi Partisi’nin açıklamalarını görmezden gelerek, Öcalan’ın ve onunla görüşen Milletvekillerinin İP’i suçlayan açıklamalarını ve Öcalan’ın avukatlarının İP hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ayrıntılı olarak yayımladı.

EMEP’in gazetesi Evrensel’de Yusuf Karataş:
“İP Genel Başkanvekili Özbey, “Açılım kapanmıştır, çözüm Türk Milletinin eline geçmiştir” diyor. Yani amaçlarının Öcalan ve Kürt hareketinin muhatap alındığı bir çözüm sürecini engellemek olduğunu gizlemiyorlar..”

***********
arşiv:
Kendi ağzından Apo... Kelime kelime, olduğu gibi... 15 Aralık 2013
Apo taşeronluğa nasıl başladı 18 Aralık 2013
Öcalan'ın avukatları İşçi Partisi hakkında suç duyurusu yaptı 8 Şubat 2014
Faili meçhuller konusunda Öcalan'ın itirafı 8 Şubat 2014
BDP Milletvekillerine çağrı: Ham görüntüleri size verelim 10 Şubat 2014 http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/02/bdp-milletvekillerine-cagr-ham.html
Kürdümüzü özgürleştiriyoruz 10 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder