28 Şubat 2014 Cuma

Bekir Coşkun’a Fethullah darbesi

Sabahattin Önkibar yazdı (Aydınlık, 27 Şubat 2014):

Bekir Coşkun, Türk medyasının yiğitlerinden biridir. İnanç ve ilke adamıdır. Atatürk Alperenidir.

Dün, Cumhuriyet gazetesinden ayrıldığını duyurdu.

Gerekçe açıklamadı ama, CHP’nin Cemaat Partisi’ne dönüşmesinden rahatsız olduğu biliniyordu ki, zaman zaman bunu sütununda dillendirdi.

Muhtemeldir ki, Coşkun’a seçim süresince CHP’ye eleştiri yapması istenmedi ve Coşkun da buna itiraz edip ayrıldı.

AKP ile mücadele adına F tipi örgütle aynı potada erimek hiçbir şartta kabul edilemez ki, Bekir Coşkun’un itirazlarından biri sanıyorum buydu.”


İlhan Selçuk ve usta Cumhuriyet yazarlarının emeğiyle kurulan Cumhuriyet Vakfı’nın kontrolü, İkinci Cumhuriyetçilerin eline geçti. Zamanla Atatürkçü Cumhuriyet yazarları tasfiye edildi. Kalan Atatürkçü yazarların ne yapacağı merakla bekleniyor.

Aydınlık, 28 Şubat 2014
İlhan Selçuk’un ardından geçen üç buçuk yılda Cumhuriyet’ten Atatürkçüler adım adım tasfiye edildi.
Gazetede Atatürkçülük ve yakın tarih hakkında önemli çalışmaları bulunan Vakıf Başkan Yardımcısı Alev Coşkun tasfiye edilenler arasında.
Cumhuriyet Vakfı’na İlhan Selçuk tarafından alınan İnan Kıraç’ın, bu gidişe dayanamayarak istifa ettiği söyleniyor.
Vakfın dış dünya ile ilişkisini kurmak açısından Cumhuriyet’e Koç Vakfı’nı temsilen getirilen Nevzat Tüfekçioğlu’nun da istifa ettiği belirtiliyor.
Cumhuriyet Vakfı’nın kuruluşuna büyük katkı sağlayan Nadi ailesinin elinde bulunan hisseleri ve isim haklarını toplayarak İlhan Selçuk’a getiren ve isim haklarının Cumhuriyet Vakfı’na bağışlanmasını sağlayan Şevket Tokuş da Vakıf’tan tasfiye edildi.

********
6 Temmuz 2010 Vakıf Başkanlığı ve Üyeliği seçimi
Boşalmış olan bir üyeliğe Şükran Soner aday oldu.
İkinci Cumhuriyetçi Av. Akın Atalay ve Fethullah’a yakınlaşan Hikmet Çetinkaya, Soner’in karşısına başka bir aday çıkardılar. Silivri’de tutuklu olan Mustafa Balbay Soner’e oy verdi, Orhan Erinç vermedi. Şükran Soner seçimi kazandı.
Uzlaşma sonucunda Orhan Erinç Vakıf Başkanı seçildi.

********
2 Nisan 2013 Vakıf Üyeliği seçimi
Prof. Aydın Aybay’ın vefatı üzerine yapılan üye seçiminde Balbay’ın Silivri’den mektupla gönderdiği oy sayıldı, İnan Kıraç’ın yurt dışından mektupla gönderdiğioy sayılmadı. Yeni seçilen Önder Çelik ile beraber Akın Atalay, Hikmet Çetinkaya, İbrahim Yıldız ve Orhan Erinç’in oluşturduğu “İkinci Cumhuriyetçi ve Fethullahçı” gurup, bir oy farkla Vakıfta çoğunluğu ele geçirdi.

********
Ekim 2013 toplantısı
“Yenilikçi” diye adlandırılan Orhan Erinç, Hikmet Çetinkaya, Akın Atalay ve Cüneyt Arcayürek’ten oluşan 5 kişilik gurup, Alev Coşkun ve Şevket Tokuş’a oy vermediler.
Yasalara aykırı olan bu durumu CUMOK üyeleri Vakıflar Genel  Müdürlüğü’ne şikayet edince müfettiş raporu sonucunda her iki seçim de iptal edildi.

********
18 Şubat 2014 toplantısı
Atatürkçüler, tarafsız olması gereken başkana güvenmediklerini belirterek toplantıya katılmadılar. İstanbul Barosu’nda “Yetmez Ama Evet”çilerin adayı olan İkinci Cumhuriyetçi Av. Mustafa Kemal Güngör Yönetim Kurulu’na alındı.
Gazete 5 kişilik bu gerici gurup tarafından F Tipine hızlı bir biçimde yamanıyor.
********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder