8 Şubat 2014 Cumartesi

Öcalan'ın avukatları İşçi Partisi hakkında suç duyurusu yaptı

Bugün İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi olan Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, 1999 yılında İmralı'da Öcalan'ı sorguladı.

Komando eğitimi almış olan Albay Uğur, 1998 yılında Antalya'ya sızan PKK guruplarını etkisiz hale getiren birliğin komutanı idi.

Ergenekon tertibi ile 29 yıl 3 ay hapis cezası verilen Albay Uğur, Öcalan sorgusunu Silivri Cezaevi'nde kitaplaştırdı. (Kaynak Yayınları)


Aydınlık gazetesi, 16-24 Aralık 2013 arasında 9 gün boyunca Öcalan'ın sorgudaki konuşmalarını yayımladı. Bu konuşmalarda, Öcalan'ın yenilgiyi kabul ettiği, PKK'nın kuruluşundan itibaren oynadığı teşeronluk rolünü bu defa devletin emrine sunmak istediği açıkça görülüyordu. Bu konuda geniş bilgi için bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com/2013/12/aponun-taseronluk-donemleri.html

Öcalan'ın bu konuşmaları, PKK içinde sessiz ve derin bir tartışma başlattı. Sessizliği bozan açıklama, Kürt bölücülüğüne ve PKK'ya ideolojik zemin hazırlamış olan İsmail Beşikçi'den geldi. Beşikçi: "Öcalan'ın bu açıklamaları ile PKK'nın var olma biçimi arasında derin bir çelişki görüyorum." dedi.

Bunun üzerine telaşlanan PKK'nın Fırat Haber Ajansı (ANF), "Yazılanlar asparagas" diyerek sessizliğini bozdu.

İşçi Partisi, 6 Şubat 2014 günü bir basın toplantısı ile, Öcalan'ın sorgu görüntülerinin ilk bölümünü kamuoyu ile paylaştı. Yazılanlar asparagas değildi.

PKK bu defa, görüntülerin "manipüle edilmiş, montajlı görüntüler" olduğunu iddia etti. Öcalan'ın avukatları, İşçi Partisi'nin "Olmayan görüntüleri montajlayarak varmış gibi gösterdiği" gerekçesi ile suç duyurusunda bulundular ve yayın yasağı istediler.


ANF'nin haberine göre, Öcalan'ın avukatlığını yürüten Asrın Hukuk Bürosu avukatları, suç duyurusunda:
-- "Farklı zamanlardaki görüntülerin aldatıcı şekilde montajlanarak sahte bir konuşma üretildiği"ni,
-- "Esasında mevcut olmayan bir konuşmanın teknoloji vasıtasıyla sahte olarak üretilip servis edildiği"ni,
-- "Bu görüntülerin, AKP-PKK ittifakı ile yürütülen açılım sürecini durdurmak için yayınlandığı"
öne sürdüler.

Suç duyurusunun talep bölümünde ise şöyle deniyor:
"Suç unsuru oluşturan, tahrifat ve sahtecilik ürünü olan bu görüntüler ve devamı hakkında yayın yasağı getirilmesi, suçun engellenmesi için zaruridir. Ayrıca, hukuka aykırı saldırıyı gerçekleştiren Hasan Basri Özbey, yarın saat 13'te bu görüntilerin devamını yayınlayacaklarını söyleyerek, müvekkilimize dönük saldırıyı devam ettireceklerini alenen beyan etmiştir."

***********

İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, iddiaları yanıtladı:
-- Görüntülerin ham halini de yayımlayacağız. Alt yazısız, kesintisiz, olduğu gibi. O zaman montaj iddiaları çökecek.
-- Evet, doğrudur, amacımız açılım sürecini engellemektir. Çünkü bu süreç barış değil, savaş getirecektir.

4 dakikalık görüntü kaydı:

***********

Açılım süreci, evet, şimdilik kan dökülmesini engellemiştir. Ancak, açılımın amacı, Türkiye'nin barışçı yoldan bölünmesidir. Bölünme günü gelip çattığında herkesin bunu kabul etmesi ve sessiz kalması düşünülemez. Asıl kan o zaman dökülmeye başlar. Yugoslavya'da dökülen kanın yüzlerce misli dökülür. İşte bu tehlikeyi, kardeş kavgasını önlemek için, açılım sürecinin engellenmesi şarttır.

***********

Öcalan, 1999 yılında, yurtsever komutanlara, Amerika'ya taşeronluk yaptığını, ama artık Türk devleti için taşeronluk yapacağını açıklamıştır. Ergenekon ve Balyoz tertipleri ile Türk ordusu sindirilmiş, Öcalan bu süreç sonunda yurtsever komutanların elinden kurtarılmış ve Amerika'ya kaldığı yerden taşeronluk yapmaya devam etmesi için MİT'in emrine verilmiştir.

PKK'ya, Öcalan'a aldanan Kürt kökenli yurttaşlarımız, PKK ve Öcalan'ın sandıkları gibi bir "Kurtuluş Örgütü" olmayıp, kendilerini yönetme güç ve imkanına sahip olan devletlerin teşeronluğunu yapan bir örgüt olduğunu bu görüntüler sayesinde anlayacaklardır. PKK'nın bir kurtuluş örgütü değil, bir fesat örgütü olduğunu, fesat başının ağzından dinledikleri itiraflar sayesinde anlayacaklardır.
***********
arşiv:
Apo taşeronluğa nasıl başladı 18 Aralık 2013
Kendi ağzından Apo... Kelime kelime, olduğu gibi... 15 Aralık 2013


***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder