17 Haziran 2013 Pazartesi

Yılmaz Dikbaş ve Serdar Ant'a yanıt Moskova'dan geldi

Kremlin'in (Rusya yönetiminin) dış politika belirleyicilerinden Aleksandr Dugin, "AKP istifa" eylemleri üzerine "Türkiye'nin Avrasya Stratejisi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazı, http://evrazia.org/ sitesinde yayımlandı. Mehmet Perinçek, yazının özetini Aydınlık'ın bugünkü sayısında verdi. Ben de bu özetin özetini veriyorum.
 
Yılmaz Dikbaş, Serdar Ant, Banu Avar ve Selcan Taşçı arkadaşlar hatalı tezlerini düzeltmek için bu yazıdan faydalanabilirler.
 
Yılmaz Dikbaş ve Serdar Ant arkadaşlar İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal'ı CIA işbirlikçiliği ile, Banu Avar ve Selcan Taşçı ise "AKP istifa" isyanını CIA güdümlü olmakla suçlamaktadırlar.
 
Dugin'in yazısındaki Atlantik kelimesini NATO olarak değiştirdim. Çünkü ülkemizde Atlantik Antlaşması, kısa adı NATO ile tanınıyor.

(NATO = North Atlantic Treaty Organization = Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü)

Vural Savaş, Perinçek, Dugin

********
 
İşte özetin özeti:
 
Çağdaş Türkiye, Çanakkale'de İngilizlere karşı kanlı savaşla doğdu. Kemal Atatürk, Genç Türkiye'yi Anglo-Sakson (Batı) projesine koyu bir karşıtlık ekseninde kurdu. Avrasya seçimi, çağdaş Türk devlet yapısının en temelinde yer alıyor.
 
Atatürk'ün jeopolitik çizgisinin tek anlamı var: Türkiye, Atlantik (Batı Emperyalizmi) sömürgesi olmayacak. Bu, Türk devletinin babasının / kurucusunun özgür ve kökten seçimi. Ve bu seçim, jeopolitik olarak Avrasya'dır.
 
Türkiye'de Avrasyacılığın (yani NATO karşıtlığının) yayılmaya başlamasında Doğu Perinçek, İşçi Partisi ve Aydınlık'ın rolü büyüktür.
 
Ergenekon Davası CIA'nın provokatörleri tarafından tezgahlanmıştır. Tayyip Erdoğan, bu dava ile, Avrasyacı Kemalistlerle sert bir çatışmaya girmiştir.
Aralarında Türk Genelkurmayının yönetiminin de bulunduğu yüzlerce Kemalist, bütün kanunlar ihlal edilerek gerçek dışı suçlamalarla hapse atılmıştır.
 
Erdoğan'ın bu NATO'cu ve Amerikancı çıkışı "Neo-Osmanlı Politikası" adını almış ve Büyük Ortadoğu Projesi ile birleşmiştir.
 
Erdoğan, Amerikalılara dayanarak ve İsrail ile gizli anlaşma içerisinde, bölgedeki etkisini güçlendirmeye çalışmaktadır.
İsrail, Türkiye ile ilişkilerinin görünüşte bozulmasından faydalanarak Yunanistan'la yakınlaşmış, enerji alanında stratejik adımlar atmıştır.
 
Tayyip Erdoğan
-- Avrasya eksenlerini parçalamış, Avrasyacı ülkelerle ilişkileri koparmış,
-- halkın yarısını karşısına almış,
-- Kürt ayrılıkçılığının yeni dalgası için yolu döşemiş, Türkiye'nin bütünlüğünü tehlikeye sokmuştur.
 
Erdoğan, Suriye'de Amerikancı Vahabistleri (El Kaide, El Nusra) destekleyerek açıkça İsrail'in yanında yer almış, Saakaşvili'nin 2008 yılındaki durumuna düşmüştür. Türkiye, Suriye'de fiili olarak Rusya ile savaş durumında karşı karşıya gelmiştir. Erdoğan rejiminin yıkılmasına sayılı günler kalmıştır.
 
Erdoğan'ın NATO'cuları Türkiye'nin Avrasya kitleleri ile son çatışmaya girdi. Bu nedenle bu devrim, Arap Baharı'ndan farklıdır, jeopolitik olarak olumlu düzlemdedir. Tabii ki, ABD'den yönlendirilen farklı güçler de olayların içinde yer almaktadır. Ancak isyanın entellektüel merkezi İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal'dır.
 
Avrasyacı muhalefet, gayrımilli NATO'cu Amerikancı iktidara saldırmaktadır. Tabii ki, Türk Avrasyacıların ayağa kalkan kitleler üzerindeki kontrolü tam değildir, ancak azımsanmayacak kadardır. Bu durumda Moskova'nın kimin yanında olacağı açıktır.
 
Suudi taraftarı diktatörlüğe karşı Bahreyn'deki ayaklanma Avrasyacıdır.
Libya yönetimi, Suriye isyancıları ve İran muhalefeti Amerikancıdır.
Mısır ve Tunus yönetimleri ise iki arada bir derededir.
 
********
 
Dugin'in Aralık 2012 tarihli demecinden bir bölüm:
 
Dugin: "Türkiye'nin tamamen ABD’nin rotasına girdiğini gösteren gelişmeler var. Bunlardan biri, Ergenekon ve Balyoz davaları. Burada tutuklanan ve sindirilen askerler, siyasetçiler ve aydınların hemen hepsi, ABD’ye mesafeli olan ve Türkiye’nin Rusya ve diğer Avrasya ülkeleriyle yakınlaşmasını savunan kişiler. Türkiye’deki Ergenekon ve Balyoz davaları aracılığıyla yürütülen süreç, Moskova’da, ABD tarafından planlanan ve Rusya’yı da hedef alan bir süreç olarak görülüyor ve Kremlin'de tedirginlik yaratıyor."
 
********
arşiv:
Taksim Cumhuriyetle Hesaplaşma Projesi  3 Haziran 2013
********

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. YILMAZ DİKBAŞ isimli şahıs, bana göre kesinlikle ATATÜRKÇÜ OLMAYAN ve niyeti ne olursa olsun ancak bir AJAN PROVOKATÖR tarafından yapılacak işler yapan, bu nedenle de ADD’DEN ATILMIŞ bir insandır. Tek yaptığı iş ATATÜRKÇÜLERİ ELEŞTİRMEK ve ZAFİYETE UĞRATMAKTIR. ZAMAN GAZETESİNE gidip, söyleşide bulunmuş olmak ve “HIRİSTİYAN MİSYONERLERİ ADD’Yİ ELE GEÇİRDİ” diye manşet atılmasını sağlamakla övünmüştür.
    Ne yazık ki Banu AVAR, uyarmama ve kendisine Dikbaş’la yazışmalarımı göndermeme rağmen bu şahsı savunmaya devam etmiş geçen yıl bu şahsın yazdığı “ATATÜRKÇÜLER YENİLDİ” isimli kitabın reklamını yapmıştır.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Ali Serdar Bolat'a yanıtımı aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz... (Serdar Ant)

    http://denizkurdu2013.blogspot.com/2013/06/ali-serdar-bolata-yanit.html

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil