12 Haziran 2013 Çarşamba

Ethem Sarısülük'ün katili AKP Hükümetidir

Ethem Sarısülük
 
Hükümet polise "vur" demiştir. Polis de, vur deyince öldürmüştür. Olan budur.
Biber gazı sıkarak öldürmüştür. (Hopa, Bekir Lokumcu)
Biber gazı kapsülünü kafasına sıkarak öldürmüştür (Hatay, Abdullah Can Cömert)
Kafasına kurşun sıkarak öldürmüştür (Ankara, Ethem Sarısülük)
 
11 yıllık AKP döneminde polisin yaptığı hiçbir vahşetten hesap sorulmamıştır. Polis, ne yapsa yanına kar kalacağı düşüncesiyle her türlü kanunsuzluğu yapma alışkanlığı edinmiştir. Gün olup devranın döneceği, AKP'nin de bir gün gelip yıkılacağını düşünmemektedirler. Ama, o günler çok yaklaşmıştır.
 
Hükümetin Gezi Parkı vandallık bilançosu:
Polisin nişan alarak kafalara biber gazı fişeği, gerçek mermi ve plastik mermi atması nedeniyle:
3 yurttaş hayatını kaybetti.
Kafatası kırılan 18 yurttaşın hayati tehlikesi devam ediyor
10 yurttaş gözünü kaybetti.
 

Cop, tekme, demir sopa gibi vandallıklarla çeşitli yerlerinden yaralanan yüzlerce yurttaş var.

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013

Bu hükümet, katil hükümettir. Vatandaşlarını kasten öldürmüştür.
"Hükümete karşı gösteri yapanlar öldürülebilir" diye bir kanun var mıdır?


Katil polsi kaçtı ama cep telefonu kamerasına yakalandı.
Görüntü kaydı:

Katil polis kaçıyor

 Tanık İsmail Kızılçay: “Olaylar sırasında polis yoğun gaz kullanmıştı. Metronun girişinin YKM mağazası tarafından girişin yaklaşık 4-5 metre önünde isminin sonradan Ethem Sarısülük olduğunu öğrendiğim şahıs yere düştü. Başında kan akıyordu. Kan tazyikli şekilde fışkırarak akıyordu. Ethem yere düşmeden önce 5-6 el silah sesi duydum. Silahı ateşleyen çevik kuvvette görevli üniformalı bir polis memuruydu. Polis memuru elinde silahla ateş ediyordu. Bir ara silah olan eli önden arkaya doğru gitti. Eli arkadayken yani namlunun ucu yukarıdan geriye doğru dönmüşken ateş etti. Silah atışlarının ortalarında Ethem yere düştü.”
 
Tanık Burhan Çoban: “Polisler geri çekiliyorlardı. Polislerden biri kalkanı yere bıraktı ileriye, göstericilere doğru gelerek, göstericilere tekme ve yumruk atmaya başladı. Göstericiler topluca polisin üzerine yürüyünce bu defa belinde silahını çekti ve 5-6 el ateş etti. Ateş sırasında Ethem Sarısülük yere düştü. Başında yaralanmıştı. Yoğun bir şekilde kan akıyordu. Polis memuru silahı belinden çeker çekmez ateş etmeye başladı. Silah havaya kalkıncaya kadar ateşine devam etti. Havadayken de ateş etti. En son silah havadayken geriye doğru yatırdı ve bu haldeyken de ateş etti. İlk ateşe başladığında yüzü eylemcilere dönüktü.”
 
Tanık Mehmet Can Tayşan: “Olaylar sırasında polislerden birisi bir anda elindeki kalkanı yere bıraktı. Polis grubunun arasında çıkıp göstericilere doğru geldi. Yerde yatan bir gösterici vardı. Ona tekme attı. Gösterici grubu polisin üzerine doğru yürüyünce, polis belindeki silahı çekti. Çeker çekmez, silah göstericilere dönük iken, ateşledi. Ethem Sarısülük ilk ateşten yaklaşık 10 saniye sonra atış devam ederken yere düştü. Başında yaralanmıştı kan akıyordu.”
 
Keşif tutanağında ise, emekli asker olan tanık, “Sarısülük’ün kalabalığın içinde olduğu sırada, Çevik Kuvvet’ten üniformalı bir polisin ateş ettiğini gördüğünü, polisin birkaç el ateş ettiğini ve Sarısülük’ün yere düştüğünü” söyledi
 
Görüntü kaydı, tanık ifadelerini doğrulamaktadır.
 
26 yaşındaki OSTİM işçisi Sarısülük'ün beynine saplanmış metal bir cisim tespit edildi. Gerçek kurşun yani. Ameliyat olması halinde ölüm riskinin yüksek olması nedeniyle günlerdir yoğun bakımda tutuluyor. Kurtulma ihtimali yok denecek kadar az.

Savcı, bilirkişilerden merminin sekerek gelme konumu olup olmadığını sordu. Bilirkişiler olmadığını söyledi.
Savcı, Emniyet'ten görüntüleri ve polisin ismini istedi. Emniyet cevap vermiyor. Yetkili Emniyet amirleri, suçu ve suçluyu koruma suçu işliyorlar.
 
********
arşiv

Abdocan elinde Türk bayrağı ile vuruldu     5 Haziran 2013
********

1 yorum:

  1. yazıklar olsun:(Allah rahmet eylesin, ailesine anasına babasına sabırlar versin:( akp bu yaptığının ONDA BİRİNİ pkk'lı itlere (dört ayaklı köpek dostlardan özür) yapsaydı terör kalmazdı
    :(

    YanıtlaSil