13 Ekim 2015 Salı

Obama bombalarının 5 hedefi

Ankara bombalarından sonra ABD Dışişleri "Türkiye tekrar barışı savunmalı" diyerek "PKK'ya operasyonlara son verin, Açılım'a geri dönün" mesajı vermişti.

The New York Times ise, şiddetin nedeni olarak PKK'ya yapılan operasyonları göstermiş, "PKK ateşkes ilan etti, ama şiddetin azalıp azalmayacağı belli değil çünkü hükumet operasyonlarda ısrar ediyor" diye suçlama yapmıştı.

İngiliz Independent gazetesi, tehdidin dozunu yükseltti: "Erdoğan çatışmaları (PKK'ya yönelik operasyonları) azaltmadığı taktirde PKK ülkeyi öncekilerden farklı bir iç karışıklığa götürecek. Çünkü Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin de desteklediği yarı federal bir Kürt devleti var."
Bakınız:

+xwxgxqwaws

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Can Körbi 9 Eylül günü yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Türkiye'nin her ülke gibi terör saldırılarına karşı kendini koruma hakkı olduğunu anlıyoruz ve onların bunu orantılı bir biçimde yapmasını istiyoruz"

+xwxgxqwaws

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg 27 Temmuz'da BBC'ye verdiği demeçte PKK'ya karşı meşru müdafaada Türkiye'nin orantılı olması gerektiğini söylemişti.

Daha sonra Norveç televizyonuna konuşan Stoltenberg şöyle demişti:
"Yıllardır barışçıl siyasi bir çözüm bulmak için yapılan çalışmalarda aşama kaydedildi. Ondan vazgeçmemek önemli. Çünkü şiddet, uzun vadede anlaşmazlığı çözmeyecek. Türkiye'nin Kürt militanlara yönelik müdahalesi yıllardır süren barış görüşmelerinin altını oyma riski taşıyor."
Bakınız:

Stoltenberg, Ankara bombalarından sonra da aynı şekilde konuştu:
"Türkiye'nin kendisini savunma hakkı vardır, ancak verdiği karşılıkta orantılı olacağını umuyorum"
Bakınız:

ABD, NATO, AB hep bir ağızdan "orantılı karşılık verin" diye feryat ediyorlar, yani PKK'yı yok edecek kadar vurmayın, insaflı olun. PKK size ne kadar vurduysa siz de PKK'ya o kadar vurun, aşırıya kaçmayın.

+xwxgxqwaws

"Orantılı vurun, PKK'ya kıymayın, Açılım'a geri dönün" diye yaptıkları baskıların sonuç vermediğini görünce son çare olarak bombalara sarıldılar.


Ankara'da patlayan Obama bombalarının 5 hedefini Aydınlık şöyle sıralıyor:

Aydınlık, 13 Ekim 2015

Aydınlık, 12 Ekim 2015

+xwxgxqwaws

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan:
“Amaçları NATO Koridoru’nun Hatay’dan açılması için bizi PKK ile masaya oturtmak” 


Bakınız:
Türkiye'nin önüne tehdit zarfı kondu, Yeniçağ 13 Ekim 2015

+xwxgxqwaws

Ankara bombalarının getireceği artı fayda, tıpkı Diyarbakır bombasından sonra HDP oylarının artması olayında olduğu gibi, bu kez de HDP'nin mazlum ve mağdur gösterilmesi ve baraj altında kalmasının önlenmesidir. Milli Merkez Yöneticilerinden Haluk Dural olayın bu yönüne işaret etmektedir.

+xwxgxqwaws

Mehmet Ali Güller bombanın iki mesajı olduğunu söylemektedir.
Birinci mesaj: Kamuoyunu "barışa" hazırlama ve Türkiye'yi Açılım'a mecbur etme.
İkinci mesaj: PKK/PYD'ye "Rusya ile işbirliği yapma" uyarısıdır.
Bombanın sahibi de Gladyo'dur. NATO üyesi ülkelerde devlete, hükumete, orduya, bürokrasiye, istihbarata yerleşen Amerikancı yapılanma yani.

Tayyip Açılım'a dönmeye hazır görünüyor, ancak TSK'nın buna razı edilmesi gerekiyor.
Bakınız:

Ancak TSK'nın razı edilmesi pek kolay bir iş gibi görünmüyor. Muhalefet güçleri Açılım'a geri dönülmesine razı olmadıklarını, TSK'nın başlatmış olduğu mücadelenin devam ettirilmesi gerektiğini kesin bir dille açıklamalı ve bu suretle TSK'ya destek olmalıdırlar.

Batı'nın ve PKK'nın "Aman vurma, Açılım'a devam, barış" yaygaralarının mahcup bir kopyası olan "saray savaşına hayır" saçmalığından da acilen vazgeçilmelidir. 

arşiv:
Obama'dan "Açılım'a geri dönün" mesajlı bomba 11 - 10 - 2015

1 yorum:

  1. BUNLARI BİR DE BİZİM AYDINSI SOL DÜŞÜNCEDE OLDUĞUNU SÖYLEYİP PKKSEVİCİSİ AYDINLARIMIZ ANLASA NE GÜZEL OLURDU..

    YanıtlaSil