22 Şubat 2013 Cuma

"Anlaşmamız TSK'da tasfiye ile sınırlıydı"


Eski ABD Dışişleri Bakanı Klintın: "Çok ileri gittiniz"

                                                         Aydınlık, 20 Şubat 2013
 
Hilıri Yenge (Hillary Clinton) Kasım 2012'de yapılan ABD seçimlerinden önce Tayyip Erdoğan' a bir mektup gönderdi.
 
Amerika, kendi başlattığı ve Tayyip Erdoğan / Fethullah Hoca eli ile yürüttüğü Türk Ordusu'nu tasfiye operasyonunun ABD'ye karşı oluşturduğu tepkilerin artmasını önlemek amacı ile böyle bir mektup yazdı ve sözde gizli (!) olan bu mektubun içeriğini basına sızdırdı.
 
Ergenekon mahkemelerinin yaptığı kanunsuzlukları, sebebiyet verdiği ölümleri Tayyip Erdoğan'ın üzerine yıkıp aradan sıyrılmak için: "Çok ileri gittiniz" diye AKP Hükümeti'ni eleştirdi.
Bu mektubun yazılmasından sonra Obama Tayyip Erdoğan'ın görüşme taleplerine cevap vermedi.
Ve yine Amerikancı medya aracılığı ile, "Tayyip Erdoğan bu mektubun gereklerini yerine getirmediği için Obama küstü" palavra yorumu öne sürülüyor.
 
"Sadece tasfiyede uzlaşılması" tabii ki palavra. Bu söylem, ABD'nin daha fazla tepki çekmemesi için öne sürüldü.
Tayyip Erdoğan'ın bu mektuba herhangi bir şekilde cevap vermesi mümkün değil. "Yok canım, unuttunuz mu, sadece tasfiye için değil, Türk Ordusu'nu tamamen felç etmek üzere anlaşmıştık." diyecek hali yok ya.
 
Tayyip Erdoğan'ın, sanki Ergenekon tertiplerini uzaydan gelen insanüstü varlıklar yapıyormuş da kendisi engel olamıyormuş gibi "Oralara gönderecek subay bulamıyoruz." diye feryat etmesi de senaryo gereği.
Böyle feryat etmekle Tayyip Bey ABD'nin kendi üzerine yıkmak istediği suçu Fethullahçı Hakim ve Savcıların üzerine yıkmak istemektedir.
 
Fethullah Amerika'nın bilgisi dışında ve Fethullahçı Savcı ve Hakimler de Fethullah'ın bilgisi dışında bir şey yapamayacağı için, ABD'nin Tayyip Erdoğan'a mektup yazmak yerine Fethullah'ın kulağını çekmesi yeterli olurdu.
Bu açıdan düşünüldüğünde, ABD'nin aslında rahatsız olmayıp, rahatsız olmuş gibi görünerek TSK kademelerine şirinlik gösterisi yaptığı hemen görülür.
Tayyip Erdoğan da bundan ilham alarak o şirinlik konuşmasını yapmış, Adli Tıbbı ve hakimleri geceyarısı seferber ederek Org. Saygun üzerinden şirinlik gösterisi yapmıştı.
 
Böylece, Amerikan karşıtlığının daha da artmaması için rota düzeltmesi yapıldı.
 
Şirinlik gösterileri devam ederken, Hilmioğlu örneğinde olduğu gibi cinayet girişimleri ve yeni gözaltına almalarla tertip süreci devam etmekteydi. Ama bunların sorumlusu artık Amerika ve Tayyip Erdoğan değil, Fethullahçı Cemaat idi. (!)
 
Mektubun içeriği
++++++++++++++
 
-- Anlaşmamız TSK'da tasfiye yapılmasıyla sınırlıydı.
-- Siz operasyonu çok aşırı noktalara götürdünüz.
-- Durumu düzeltmeniz, Türkiye'de istikrar sağlamak, bölgede etkin olmak ve ortak çıkarlarımız için gerekli.
 
Eşbaşkanlık muamelesi
++++++++++++++++++++
 
ABD Dışişleri Bakanı kendi seviyesinde olan AKP Dışişleri Bakanı'nı atlayarak doğrudan T.C. Başbakanı'nı muhatap almak suretiyle tayyip Erdoğan'a BOP Eşbaşkanı muamelesi yapmıştır. Diplomatik kaynaklar, bunun bir aşağılama uygulaması olduğunda hemfikirdirler.
 
Kazançlı çıkan Amerika
++++++++++++++++++++
 
Bu mektup sürecinden Amerika kazançlı çıkmış, Türkiye Başbakanı'na karşı Türk Ordusu'nu savunur konuma girerek TSK kademeleri, bilinçsiz halk kesimleri ve hatta saftirik ulusalcılar arasında bile puan almıştır.
 
"Mektubu açıkla"
++++++++++++++
 
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak: "TSK'da tasfiye ile ilgili Clinton'un mektubuna açıklama getir" dedi.
Yılmaz devamla şöyle dedi:
"WikiLeaks belgelerinde de Türk ordusundaki komutanların tasf,yesi konusunda yazışmalar yapıldığı ortaya çıkmıştı. Belli ki bu konuda ABD'den verilen talimatlar doğrultusunda hareket edilmiş"
"Ortaya çıkan belgeler gösteriyor ki,şu anda hapiste olan komutanlar Ortadoğu'da, Akdeniz'de ve karadeniz'de Türkiye'nin menfaatlerini savunmuşlar. NATO'nun taleplerine direnmişler. Türkiye'nin çıkarlarını savundukları için oradalar.
Osmanlı'nın son dönemindeki gibi Türk ordusu dağıtılmaya çalışılıyor."
 
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem;
"Mektup, Türkiye'ye karşı yürütülen tertibin ikrarıdır. Amerikan karşıtlığının artmasından rahatsız olan ABD rota düzeltmek amacıyla bu mektubu yazdı.
Bu mektup gösteriyor ki, Tayyip Erdoğan, ordunun tasfiyesinde ABD ile anlaşmıştır.
Tayyip Erdoğan'ın kendi inisiyatifi ile yaptığı operasyonlardan, özellikle de basına yaptığı operasyonlardan Amerika  rahatsız olmuştur. Bu operasyonlar Amerika'yı kamuoyu önünde zora sokmuştur ver Amerikan karşıtlığının artmasına neden olmuştur.
Bu mektup, Eşbaşkanın rotasını düzeltmek için yazılmıştır. Org. Saygun ziyareti, rotanın düzeltildiğini göstermektedir.  "
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder