5 Ocak 2014 Pazar

Türkmenler: TIR bize gelmiyordu

Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala: "Hatay'daki TIR Türkmenlere gidiyordu."


Aydınlık'a konuşan Türkmen örgütleri: "Türkmenlere yardım getiren bir TIR yok."
Aydınlık, 4 Ocak 2014

Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin el-Abdullah:
"Ankara'dan (AKP Hükümeti'ni kastediyor) ne başka bir yardım, ne de silah yardımı alabiliyoruz. Türkiye, askerlerimize 1 sent bile vermedi"
"Geçen hafta, İsviçre'den içinde kıyafet olan bir TIR geldi. Biz zaten bu durdurulan TIR'ın güzergahını kullanmıyoruz."

Diğer bir Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa:
"Bakan Ala'nın demecini gazetelerden gördüm. Benim böyle bir yardımla ilgili bilgim yok."

Suriye Türkmen Hareketi Sekreteri Rami Karaali:
"Böyle bir yardımla ilgili bilgim yok."
Diğer AKP sözcüleri gibi, yeni Bakan da hiç düşünmeden o anda aklına geleni söylüyor. Sözünün nereye gideceği umurunda bile değil.

***********
Sözde şeriatçı vahşi katiller Suriye'de Türkmenlere de saldırıyor. AKP Hükümeti ise katilleri besleyip silahlandırmaya devam ediyor. Türk halkından toplanan vergiler Türkmenleri öldürenlere gidiyor.

Irak'ta da aynısı oluyor. Barzani peşmergeleri ABD ordusu eşliğinde Türkmen yerleşim bölgelerine saldırırken Abdullah Gül "Onlar Şii" demişti. Türkmenler öldürülmüş, çöllere sürülmüştü. Kerkük'te nüfus kayıtları yakılmış, Kürtlerin çoğunlukta olduğunu göstermek için dışarıdan Kürt nüfus yığılmıştı. Halen de saldırılar devam etmekte. Bu katliamların sorumlularından Barzani, Ankara'da AKP Kongresi'ne şeref konuğu ve konuşmacı olarak çağırılıyor, beyinsiz yandaşlar "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yapıyorlar. http://www.dailymotion.com/video/xtztni_barzani-ye-a-k-p-kongresinde-turkiye-seninle-gurur-duyuyor-sloganlari_music

Benzer olay 2013'te Diyarbakır'da tekrarlanıyor. Barzani ve Şivan Perver alkışlanıyor, Emine Hanımefendi ağlıyor.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:

***********

Son olarak Suriye'nin Bayır bölgesinde El Nusra Türkmenlere saldırdı. 22 Kasım 2013. Yandaş basın "Esad bombaladı" diye yine alçakça yalan yazdı.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu: “Bayır’da savunmasız Türkmenler öldürülüyor, AKP ve Başbakan seyrediyor”


"Bayır bölgesinde insanlık dışı katliamlar yaşanıyor. Yaşanan dramın çığlıkları Yayladağı’ndan bile duyulurken Başbakan Erdoğan ve Hükümetin sessiz kalması manidardır. Bir yanda Suriye Devletine bağlı güçler, diğer yanda ise El Kaide’ye bağlı Selefiler. Ortada kalanlar ise kendilerini savunacak silahları bile olmayan Türkmen kardeşlerimiz. Bayır’da bir insanlık dramı yaşanıyor. Başbakan’dan, Dışişleri Bakanı’ndan tek ses yok.
Özellikle Selefi gruplar “Dininiz zayıf, katliniz vacip, malınız helal, hanımlarınız da hediye” diyerek, Bayır’da kadın çocuk demeden insanları öldürüyor. Buradan Başbakan’a seslenmek istiyorum. Beslediğiniz, eline silah verip Suriye’ye gönderdiğiniz teröristler katliamlarını Bayır’da devam ettiriyor. Sizin ve Dışişleri Bakanınızın yanlış dış politikalarınız yüzünden masum insanlar öldürülüyor. Gözleri kör, kulakları sağır hale gelen bir başbakanımız var. Kendi siyasi düşünceleri ve çıkarlarından başkasını ne görüyor, ne duyuyor. Ellerine silah verdiği katillerin, Bayır başta olmak üzere işlediği her cinayetin hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır. İnsanlık, tarih ve hukuk önünde hesap vermekten kaçamayacaktır”
***********

Birleşmiş Milletler, AKP Hükümeti'ne inanmadı

Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili olarak konuşan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos:
"BM olarak, sınırı geçecek tüm yardım TIR'larının gümrük kontrolünden geçmesini istiyoruz. TIR'da ameliyat malzemeleri olduğu hakkındaki açıklamaları şüphe ile karşılıyoruz. Suriye Hükümeti aksini söylüyor ve bu konuda ısrar ediyor."

AKP Hükümeti topun ağzında. Suriye ile savaş halinde değiliz. Dolayısıyla, orada savaşanlara silah gönderilmesi bir savaş suçu değil, terör suçu. AKP Hükümetinin uluslararası mahkemelerce suçlanmasının önünde bir engel kalmadı. Adana'da yakalanan sarin gazı, sarin gazı imalatı için teröristlerin Türkiye içinde malzeme alımı yapmaları, isyancılara giden silah dolu ve roket dolu kamyonların yakalanması, Batılı televizyonların Türkiye üzerinden Suriye'ye elini kolunu sallayarak geçen teröristleri görüntülemesi, hatta onlarla söyleşi yapması, ve son TIR olayı Türkiye'nin "teröre yardım ve yataklık" suçlaması ile Lahey Adalet Divanı'na verilmesinin önünü açabilir.

Açmıştır da. Suriye Hükümeti BM'ye resmen başvurmuş, terörist olmayan Suriye muhalefetinin lideri suç duyurusunda bulunmuş, Rusya ise kapsamlı bir rapor hazırlamıştır. Obama da her an için bu konuda düğmeye basabilir.

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder