31 Ocak 2013 Perşembe

10 Türkmen lidere imha komplosu


Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı Tuzhurmatu kentinde 23 Ocak'ta yapılan intihar saldırısında 10 Türkmen lider hedef alındı.
Hedef alınan Türkmen liderler, Barzani'ye karşı Irak'ın birliğini ve bütünlüğünü savunuyorlar.
AKP, Türkmenlere "Barzani ile işbirliği yapın ve Kerkük'ün Barzani Bölgesi'ne katılması için çalışın" baskısı yapıyor.
Bu baskıya karşı koymaya çalışan Türkmen liderlere AKP, Barzani ve ABD fena halde diş biliyor.
Diş bilemenin sonucu: İmha komplosu

Aydınlık, 26 Ocak 2013

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği başkanı Salman Nalbant: "Tuzhurmatu'da Şii Türkmenler yaşıyor. Bir taşla iki kuş vurmak istiyorlar. Saldırıların amacı Türkmenleri göçe zorlamak ve lider kadroyu yok etmek." diye konuştu.
Saldırı, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Selahaddin İl Meclis Üyesi olan Ali Haşim Muhtaroğlu'nun kayınbiraderi Ahmet Salah asker'in cenaze töreninde cami içindeki taziye odasında meydana geldi.
Asker'in öldürülmesi durumunda çok sayıda Türkmen önderin cenazeye gideceğini gözönüne alarak toplu imha planının  ilk aşaması olarak Asker'i öldürdüler.
Toplu imha planı ABD ve Barzani ortak yapımı. AKP Hükümeti de dolaylı yoldan işin içinde. Tayyip Bey'in "Talimatıma karşı gelenlerin sonu budur" diye içten içe sevindiği muhakkaktır.
AKP Dışişleri Bakanlığı, "Saldırı Şii Camisine yapıldı" diyerek AKP tabanına "Bunlar Şii, üzerinde durmayın" mesajı gönderdi.
Saldırının hedefinin Türkler olduğu AKP yönetimince perdelenmeye çalışılıyor.
Irak'ın birliğini savunan Türkmen liderlerden edebiyatçı Mehmet Mehdi Bayat ve Tuzhurmatu Nüfus Müdürü Mehmet Beyati saldırıda hayatlarını kaybettiler.
Irak Milli Meclisi Milletvekili Fevzi Ekrem, ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu, Eski ITC Başkanı Sadettin Ergeç, Selahattin Vali Yardımcısı Ahmet Koca ve Kerkük İl Meclisi Üyesi Munir Kafili yaralandılar.
Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ITHYD) Genel Başkanı Mehmet Tütüncü Aydınlık'a şunları anlattı:
"Türkmen bölgelerinde görev yapan güvenlik güçlerinin yüzde 90'ından fazlası KDP (Barzani'nin partisi) ve KYB (Talabani'nin partisi) üyesidir. Güvenlikten sorumlu yetkililerin derhal görevden alınmalarını talep ediyoruz.
Nüfüsun tamamı Şii Türkmen olan Tuzhurmatu'ya, tıpkı Kerkük ve Telafer'de olduğu gibi 2003 yılından bu yana yoğun Kürt göçü yaşanıyor. Türkmeneli kentlerinde nüfus yapısı değiştirilmek isteniyor.
Tuzhurmatu, Bağdat ile Kerkük ve Selahaddin arasında bir kesişme noktası. Ayrıca petrol ve diğer yeraltı kaynakları bakımından zengin."
Aşağıdaki Almanca haritada Tuzhurmatu "Tozkhurmato" olarak yazılmış.
"Türkmeneli" olarak gösterilen bölgenin kuzey ve doğu kesimleri Barzani ve Talabani bölgeleri içine alınmış. (Daha aşağıdaki Barzanistan haritası ile karşılaştırınız)
ABD işgal planında Kürt devleti kurmak var, Türkmen topraklarını Kürt bölgesine katmak var, ama Türkmenlere söz hakkı yok, devlet şu yana dursun.

Haritayı büyütmek için üzerine tıklayınız
Veya, serdarbolat@superonline.com adresinden isteyiniz. 

********
2004 yılında, nüfusun tamamı Türkmen olan Telafer, ABD Ordusu ve Barzani Peşmergelerinin ortak saldırısına uğradı.
Türkmenler Türkiye'ye yardım çağrısı yaptı, ancak AKP Hükümeti ABD'ye destek verdi.
Abdullah Gül: "Onlar Şii" dedi.
AKP Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan: "Çatışmalar ABD askerleri ile Sadr'a bağlı direnişçiler arasında oluyor" dedi.
Türkmen katliamını görmek, duymak istemediler.
Kente arka arkaya yapılan 7 saldırıyı durdurmak için AKP kılını bile kıpırdatmadı.
Kentten çöle kaçan Türkmenlere insani yardım götüren Kızılay yetkilisi, yurda dönüşte katıldığı TV programını terk etti, stüdyonun dışında ağlamak, gözyaşlarını seyircilere göstermemek için.
Gazze Arapları için yaygara koparanlar, Irak Türkleri söz konusu olunca başlarını kuma gömüyorlardı.
Çünkü, Gazze "Sünni" idi, Türkmenler ise "Şii", yani "dinsiz"
Tayyip Bey "Asabiyyet" diye bağırıp çağırdı, ama aynı asabiyyeti Gazze için kendisi yaptı.
Asabiyyet sadece ırk, aşiret, miliyet için olmaz, din ve mezhep için de olur. Başkalarını haksız yere "ırk asabiyyeti" yapmakla suçlayan Tayyip Bey, açıkça "mezhep asabiyyeti" yapmakta...
Ulusal Kanal saldırı sürecinde bütün gücüyle Türkmenlerin yanında yer aldı.
İşte Türkmen örgütlerinin değerlendirmeleri: (Mayıs 2007)
(Yazının tamamı ekteki "Türkmen liderler" adlı word dosyasındadır)
********


NEFİ DEMİRCİ (Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı):

"Ulusal Kanal ve İşçi Partisi yalnızca Türkmenlere değil bütün dünya Türklerine öncülük ederek, dertlerine gücü oranında çare bulmaya gayret etmiştir.
Kıbrıs Türkleri de dahil Türk dünyasından herkes Ulusal Kanal’a ve Aydınlık’a teşekkür eder.
Dış Türklerin minnet borcu vardır. 

Gönül isterdi ki birçok televizyon kanalı böyle yapsın. Bazen bizi çağırıyorlar “Biz şu şu partiye yakınız ona göre konuş” diyorlar. Ama Ulusal Kanal’da açıkça Türk milletinin menfaatlerini de ön planda tutarak anlatabiliyorum.
Bir ay içinde iki toplantı yapıldı. Birincisi Irak Türkmen Cephesi’nin on ikinci kuruluş yıl dönümü kutlamasıydı. Bu kutlamalarda ne yazık ki MHP’den katılım olmadı. Bütün Türkmenler MHP’den elinde Türk bayrağı taşıyan bir heyet beklerlerdi. Toplantıda Doğu Perinçek’i gördüm. Kucaklaştık, bizi çok sevindirdi.  Baykal kırk senedir bu memlekette politika yapıyor. Hiçbir yapıcı politika ortaya koyduğunu görmedim. DSP’nin de yaptıkları ortada. İkiz yasalar, tahkim DSP’nin içinde olduğu 57. Hükümet’te çıktı."

********

PROF. DR. ÜMİT AKKOYUNLU (Türkmen Danışma Meclisi Başkanı)

"Sayın Doğu Perinçek’in gerek Ermeni meselesinde gerekse Türkmen meselesinde son derece ciddi çalışmaları var. Bu çalışmalar söylemde kalmamış eyleme de geçirilmiş ve başarılı olmuştur. İşçi Partisi’ne Türkmenlerin de büyük sempatisi var. Çünkü ciddi ve hedefleri belirlenmiş bir programı var.
Türkmenler sürekli kan kaybetti ve katliamlara maruz kaldılar. Bugünkü iktidar bunları dile getirmiyor. Bundan önceki hükümetler de öyleydi. Önceki hükümetlere bakıyoruz, biri sosyal demokrat, .... diğerinin elinde Türkçülük gibi bir motifi var. Buna rağmen iktidarları sırasında Türkmenlere sahip çıkmadılar. Bunu tüm Türkmenler bilir. Ben bunun için tercihimi İşçi Partisi lehine kullanıyorum."

********

ERCAN KETENE (Irak Türkmen Aydınlar Derneği Genel Sekreteri)

"Maalesef partilerle yaptığımız görüşmelerde -ki buna iktidar partisi de dahildir- İşçi Partisi dışında herhangi birisinin Irak meselesiyle, Türkmen meselesiyle ilgili ciddi bir stratejisi, politikası, programı olmadığını görüyoruz. Biz diğer partilerin hiçbirisinden herhangi bir yakınlık göremedik. ... İşçi Partisi’nin Irak Türkmenlerine her türlü imkanı sunduğunu, yayın organlarını açtığını ve bu mesele için mücadele ettiğini görüyoruz." 

********
ABBAS TÜRKMEN (Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Eski Başkanı)

"Türkmenler eskiden genel olarak MHP’ye oy verirdi. Ama doğrusunu söylemek gerekirse onların bir hayrını göremedik. Benim ve benim gibi düşünen birçok Türkmen’in gönlünde yatan parti İşçi partisi’dir. Kerkük meselesi konusunda, Irak’ın bütünlüğü konusunda, Türkmen meselesi konusunda en fazla hassasiyet gösteren parti İşçi Partisi’dir. Ulusal Kanal’ın yayınları Kerkük’te reyting rekorları kırmaktadır. Oradaki insanların gönlünde taht kurmuştur."

********

VİCDAN TERZİ (Türkmen Danışma Meclisi Başkan Yardımcısı)

Sayın Doğu Perinçek en somut adımları attı. Lozan’da yapılanları kimse ondan önce yapamadı. Sayın Perinçek’e katılmamak mümkün değil. Doğu beyle ümitlerimiz güçleniyor.

********
İşçi Partisi ve Irak Türkmen örgütlerinin 21 Ocak 2007 günlü ortak basın açıklaması ekteki "İP Türkmen Basın Açıklaması" başlıklı word dosyasındadır.
Türkiye'nin Milli Kuvvetlerinin ve Irak Türkmen örgütlerinin 9 Mayıs 2005 günlü Ortak Beyannamesi ekteki "İP Türkmen Ortak Beyanname" adlı word dosyasındadır.

Word dosyaları bloglarda eklenemiyor.
serdarbolat@superonline.com adresine yazarak isteyebilirsiniz.
Doğu Perinçek, Türkmen liderlerle birlikte basın açıklaması yaparken 21 Ocak 2007

********  
arşiv:

Kerkük için büyük mücadele

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder