1 Ekim 2012 Pazartesi

AKP bölücülerle gurur duyuyor



Irak toprakları üzerinde bağımsız Kürdistan kurarak Irak’ı bölmeye çalışan Barzani AKP Kongresinde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkınca “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye bağırdılar ve alkışladılar.

Türkiye’yi bölmeye kararlı bir güruhun ruh halini yansıtan 1 dakika 37 saniyelik görüntü kaydını izlemek için tıklayınız:



Alkışlayan elleri gördünüz mü. Haykırışları duydunuz mu.
Kiminle gurur duyuyorlar?
 PKK’yi topraklarında barındıran, silah, cephane,  malzeme ve  her türlü desteği veren Barzani ile.
Askerimize, polisimize, vatandaşımıza silah çeken, bomba atan, mayın patlatan PKK’nin destekçisi ile.
Türkiye’ye saldırıp Barzanistan’a kaçan teröristleri takip ettiğimizde “Irak topraklarına tecavüz ediliyor” diye feryadı basan kişi ile.
“Değil PKK’lileri, Türkiye’ye bir Kürt kedisi bile teslim etmeyiz” diyen etnik bölücülerle gurur duyuyorlar.

“Kürtler 4 parçaya bölünmüştür. Irak, İran, Suriye ve Türkiye’deki Kürtler bir gün mutlaka birleşecektir” diyen kişi ile,
Okullarında Türkiye’nin güneydoğusunu Kürdistan sınırları içinde gösteren haritalar okutturan bölücübaşı ile gurur duyuyorlar.

Bölücübaşı Barzani Kürtçe konuşmaya başlayınca bu bölücü AKP gürühu da vecde geliyor.
Barzani “Sorunlar silahla çözülmez” deyince alkışlar göklere yükseliyor.

“Kürt Türk ya da herhangi bir gencin kanının dökülmesi bizi acıtıyor” diyor ikiyüzlü teröristbaşı.
“Peki öyleyse kan dökücü PKK’yi topraklarında neden besliyorsun” diye sormuyorlar, basıyorlar alkışı.

“Bu bölgede yaşayan halklar olarak birbirimize el uzatmalıyız. Birbirimizin kanını dökecek duruma geliyorsak bu gerçekten çok acıdır. Partinizin ve sayın liderinizin politikasının önü açıktır. Doğru yolda olduğunu görüyoruz. Burada özellikle Sayın Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diyor. Mest oluyorlar. Bir bölücü senin doğru yolda olduğunu söylüyorsa, sen de bölücüsün demektir. Bölücülerarası aşkla kendilerinden geçiyorlar.

“Bir devletin gücü silah gücü ile değil, halkına nasıl bir hizmet sunduğu ile ilgiidir. Sayın Erdoğan böyle bir cesarette bulunmuştur. Kan dökülmesinin son bulması için elimizden gelen ne varsa Sayın Erdoğan’a yardımcı olmaya hazırız” diyor, yani PKK’ye karşı silah gücünü kullanmak yerine açılım hizmeti sunarak cesaret göstermiştir demek istiyor. PKK’ye yardım için ellerinden gelen ne varsa bugüne kadar yaptıkları gibi bugünden sonra da yapmaya devam edecekleri kuşkusuzdur.

“Kendi özgürlükleri için mücadele eden güçleri bütün kalbimizle destekliyoruz. Suriye halkının özgürlük mücadelesini destekliyoruz” diyor. Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı, ilk cümlede PKK’nin kastedilmediğini ikinci cümledeki Suriye vurgusunun gösterdiğini söyleyerek Barzani’yi parlatmaya çalışıyor (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21590650.asp) Oysa ki, ana üs Kandil’in ve diğer PKK kamplarının Barzani kontrolündeki topraklarda olduğunu ilkokul öğrencileri bile biliyor. PKK’ye destek daha nasıl olabilir?

İşte bunun için Barzani’yi alkışlıyorlar. Çünkü biliyorlar ki, Irak’ın Öcalan’ı Barzani’dir. Eline silahı almış, Amerika’nın da yardımı ile Irak’ı fiilen bölmüş.

Öcalan da aynı şekilde eline silahı almış, Barzani’nin ve Amerika’nın yardımı ile Türkiye’yi bölmeye çalışıyor. Bilmemeleri imkansız. 

Onun için diyorum ki,Barzani’yi alkışlarken aslında Öcalan’ı alkışlıyorlar. Gurur duydukları kişi de aslında Öcalan.

Ama, dedikleri gibi Barzani ile ve Öcalan ile Türkiye gurur duymuyor.
Bu bölücülerle gurur duyan sadece bölücü Amerikancı güruhtur.
“AKP bölücülerle gurur duyuyor” diye çığırsalardı doğruyu söylemiş olacaklardı.

Aydınlık gazetesi “Manifesto fos çıktı” diye manşet atmış. Fos falan çıktığı yok. Barzani’nin kürsüye çıkması ve söyledikleri manifestonun ta kendisi. Tayyip Bey,kendi söylemek istediklerini Barzani’ye söyletti. “PKK ile mücadele” anlamındaki AKP söylemlerinin seçmenin gözünü boyama amaçlı olduğunu Barzani net olarak açıkladı:  “AKP’nin doğru yolda olduğunu görüyoruz”. Eğer PKK koruyucusu bir bölücü AKP’nin doğru yolda olduğunu söylüyorsa, “ PKK ile mücadele” söyleminde AKP samimi değil demektir

TBMM “Bütünşehir Tasarısı”nı gündeme alacak. Özerkliğe giden yolların hepsi deneniyor. Tayyip Bey’in “Yerel yönetimlerin yetkilerinin genişletilmesi” planını Kongrede açıklamasını bekliyorduk. Bunu satıraltı Barzani’ye söyletti. Kendi açısından akıllıca bir manevraydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder