29 Nisan 2023 Cumartesi

Güneydoğu'yu DEDAŞ zulmünden Vatan Partisi kurtaracak

Güneydoğu illerimizde PKK terörü ile birlikte bir de DEDAŞ terörü var.

Turgut Özal / Kenan Evren ikilisinin ABD dayatması olan "özelleştirme yoluyla kamu ekonomisini yıkıma uğratma" siyasetine bağlı olarak elektrik dağıtımı da özel şirketlere verilmişti.

Güneydoğu'da elektrik dağıtımını ihalesini kazanan DEDAŞ adlı özel şirket, yıllardır çiftçilerin boğazını sıkıyor. Yüksek faturaları ödeyemeyen çiftçilerin elektriği kesiliyor, haciz geliyor, ekim yapılamadığı için tarım üretimi azalıyor, bu da fiyatların artmasına neden oluyor.

Özal / Evren ekonomisinden bir türlü kurtulamayan, kurtulmak için çaba harcayan Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı kan emici vampirlerin baskılarına direnemeyerek kurban veren Erdoğan hükûmeti eli kolu bağlı DEDAŞ terörünü seyrediyor.

+++

Vatan Partisi Mardin Milletvekili Adayları:
"DEDAŞ'ı kamulaştırarak üreticiyi rahatlatacak tek partiyiz.
HER OY UCUZ ENERJİ OLARAK DÖNECEK"


Bugüne kadar her DEDAŞ terörü saldırısında üreticinin yanında yalnızca Vatan Partisi vardı. Tarlasını sürerken traktörü haciz edilen, elektrik hatları ve trafoları sökülmek istenen köylülerin yardımına hep Vatan Partisi koştu.

Vatan Partisi çözüm yolunu da gösterdi:
DEDAŞ KAMULAŞTIRILSIN / GAP TAMAMLANSIN

Ayrıntılı bilgi için bakınız:

Köylüye faiz, haciz ve DEDAŞ terörünün
faturası AK Parti'ye kesiliyor 23 Eylül 2021 

+++

Evet, sorunu çözemeyen, DEDAŞ'ı kamulaştırarak terörü engellemeyen AK Parti iktidarına kesiliyor bu eziyetlerin faturası.

Atatürk'ün "Milletin efendisi" dediği köylümüz, Ak Parti iktidarında
faiz ve haciz terörü altında eziliyor. Girdi maliyetleri de ayrıca köy-
lünün belini büküyor. DEDAŞ terörü de üzerine tüy dikiyor.

Girdi (mazot, gübre, ilaç) maliyetlerinin yüksekliği ve bu yıl yaşanan
kuraklık nedeniyle verim alamayan çiftçi, faiz terörü altında.

Faize faiz koyan Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçinin traktörüne haciz
yoluyla el koyuyor..

+++
arşiv:

Sıcak paraya son, üretim ekonomisine geçiş 15-06-18 

Berat Albayrak ve Özal ekonomisinin sonu 16-08-20  

Damadın kan emici ilahlara kurban edilmesi  23-03-21 

Köylüye faiz, haciz ve DEDAŞ terörünün
faturası AK Parti'ye kesiliyor 23-09-21 

Atlantikçi muhalefette "Çin modeli" telaşı  07-12-21 

Özal dönemi bitiyor - 1. Bölüm: 
Sıcak para diktası 09-12-21 

Özal dönemi bitiyor - 2. Bölüm: 
Mafyokrasi, Kürdistan 03-01-22  

Elektrik dağıtımı özel şirketlerde kalırsa 
Özal dönemi bitirilemez - 3. Bölüm  04-01-22

+++


27 Nisan 2023 Perşembe

Cumhur ve Millet'te "BÖLÜCÜLERLE İTTİFAK YAPMIYORUZ" kıvranmaları

Seçime sayılı günler kaldı ama siyaset arenasında yalan rüzgarları dinmiyor. İttifaklar kuran partiler, halkı bölücü ajandaya sahip partilerin ittifaklarında olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

+++

AK Parti Gurup Başkanvekili Bülent Turan şöyle buyurdu:

"Biz bir ittifak yaptık. Cumhur İttifakı. İttifakı biz Sayın Erdoğan, Bahçeli, Destici ve Erbakan ile yaptık. Bizim HÜDA PAR ile ittifakımız yok. HÜDA PAR Erdoğan'ı destekleme kararı aldı"

"HÜDA PAR mitinglerinde Türk Bayrağı görüyorum. HDP mitinglerinde Türk Bayrağı gördünüz mü? HÜDA PAR 'Teröre karşıyım, Hizbullah ile hiç bir alakamız yok' dedi."


+++

Bir an sevindik, çok mutlu olduk. Demek ki Cumhur İttifakı içinde AKP, MHP, BBP (Büyük Birlik Partisi) ve YRP (Yeniden Refah Partisi) varmış, HÜDA PAR yokmuş.

Ama bir de baktık ki, ne görelim:

- HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti İstanbul 3. Bölge 4. sıra milletvekili adayı, 

- HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, AK Parti Antep 6. sıra milletvekili adayı, 

- HÜDA PAR Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, AK Parti Batman 2. sıra milletvekili adayı, 

- HÜDA PAR GİK Üyesi Faruk Dinç, AK Parti Mersin 4. sıra milletvekili adayı...

Anaaaa... İttifaka dahil olmayan HÜDA PAR'ın en üst düzey 4 yöneticisi AK Parti listelerinde en üst sıralarda milletvekili adayı olarak gösterilmiş.

HÜDA PAR Erdoğan'ı destekleme kararı aldıysa destekler. Buna kimse bir şey diyemez.

Ancak yöneticilerini AK Parti listelerinden aday gösterirseniz, "HÜDA PAR ile ittifakımız yok" diyemezsiniz. Boşuna kıvranıyorsunuz. Millet aptal mı buna kanacak?

+++


"Hizbullah ile hiç bir alakamız yok" sözlerine de sevindik. Demek ki AK Parti, hiç olmazsa teröre bulaşmış kişilerle işbirliği yapmıyordu.

Ancak bir de baktık ki ne görelim:

AK Parti Mersin 4. sıradan milletvekili adayı olan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, Hizbullah üyeliğinden dolayı hapis yatmış.

Başta CHP olmak üzere Millet İttifakı'nın HDP-Yeşil Sol Parti-PKK ile herkesin bildiği ama sözde gizli ittifakını görmezden gelen İsmail Saymaz, konu Cumhur İttifakı olunca gözlerini teleskop gibi nasıl açıyor bakınız:

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Elazığ ve Malatya'daki İhya-Der'liler 27 Nisan 2009'da gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Faruk Dinç de vardı. Dinç, İhya-Der'in Taziye ve Cenaze Komisyonu üyesiydi ve altı etkinlikte görev almıştı. Evindeki aramada çıkan CD'de, Hizbullah-İlim terör örgütünce propaganda amaçlı kullanılan resimler ve şahıs isimlerinin bulunduğu tespit edildi” 

"Dinç, mahkemede İhya-Der'e üye olmadığını, yasal toplantılara katıldığını, Taziye ve Cenaze Komisyonu'nda faaliyet gösterdiğini kaydetti. Dinç, 6 Temmuz 2009'da tahliye edildi."

"İhya-Der'in Elazığ'daki merkezinde ve şubelerinde görev alan 18 kişi cezalandırılmış ve derneğin Hizbullah'la bağlantılı olduğuna hükmedilmişti. İhya-Der kapatılırken, yerine Yeni İhya Der açılmıştı."


+++

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için bakınız:

HÜDA PAR ile işbirliği ve ittifak gaflettir, cinayettir 

İki parti tek program: HDP - HÜDA PAR 

HÜDA PAR seçim beyannamesini açıkladı 


+++

Meral Akşener "HDP bu masada değil. HDP gelirse ben giderim" diye atıp tuttu.

Ancak PKK kodamanlarından Sabri Ok "İYİ Partiyle aynı yerdeyiz" deyiverdi. Akşener'in kıvranmaları boşa çıktı. 


HDP'li Ahmet Türk: "Son günlerde Akşener'in mesajları daha olumlu"


HDP, Yeşil Sol Parti ve PKK, Bay Kemal'i desteklediklerini ilan ettiler. Bay Kemal HDP'yi ziyaret etti, başta Demirtaş olmak üzere tüm PKK tutuklularını salıverme, Avrupa Özerklik Şartı'nı uygulama, kayyum uygulamasına son verme, TSK'yı katliamcı ilan eden Barış Akademisyenlerini görevlerine iade etme sözleri verdi.

Akşener hala "Bay Kemal CHP Genel Başkanı olarak görüşebilir" havalarında. Ancak bay Kemal HDP ile İYİ Parti'nin de içinde olduğu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla görüşüyor, yukarıda saydığımız sözleri HDP-PKK'ya bu sıfatla veriyor.

Akşener'in "Biz HDP ile görüşmeyiz" sözleri bu nedenle anlamsızdır ve kimse buna inanmaz. Millet aptal mı?

İşte PKK elebaşı Duran Kalkan açıkça "Kandilden PKK'den destek diyorlar. Evet. Demokrasi güçlerini destekliyoruz, AKP-MHP faşizmini yıkacağız" diyor. Millet İttifakı'na açık destek veriyor. Buyurun dinleyin, sesli görüntü kaydı:: 

+++

24 Nisan 2023 Pazartesi

ABD'den korkan, soykırım suçlaması karşısında aciz kalan hükûmet istemiyoruz

Ermeni Soykırımı Eğitimi Yasa Tasarısı bugün ABD Temsilciler Meclisi'ne sunuldu. Kabul edilirse ABD okullarında Türklerin soykırımcı olduğu öğretilecek. Biden 24 Nisan konuşmasında "Soykırım" sözcüğünü kullandı. 


Hükûmet bu saldırılar karşısında aciz kaldı, savunma yapamadı.

Doğu Perinçek Altunizade Kültür Merkezi'nde saldırıları yanıtladı.

"Sayın Tayyip Erdoğan Hükümeti'nin ABD tarafından gelen soykırım suçlamaları, emperyalist iftiralar karşısında ezik durmasını, sessiz kalmasını üzüntüyle karşılıyoruz ve mahkum ediyoruz. 

Türkiye hükümeti bu emperyalist suçlamalar karşısında aciz olamaz. 

ABD’den korkan hükümet istemiyoruz. 

Hükümeti protesto ediyoruz. Mahkum ediyoruz." 

"Bu savaş mevzisinde Türkiye hükümetini görmemek çok acı. 

Altılı Masa’yı görmeyi zaten umut bile etmiyoruz. Çünkü o planın ateşe sürdüğü güçler olarak yerlerini aldılar." 

35 dakika süreli sesli görüntü kaydı: 


+++


22 Nisan 2023 Cumartesi

Fin tezgahı: NATO'ya boyun eğerek emperyalizme "dur" denir mi?

Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın emperyalizme karşı beyanatını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak NATO’ya boyun eğerek emperyalizme karşı nasıl mücadele edilecek? Bu soruyu herhalde gündemlerine alacaklardır.

144,6 B Görüntülenme

Dışişleri Bakanınız Mevlut Çavuşoğlu "
Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olmak istediğini biliyoruz. Türkiye, NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklemiştir." demektedir. 

Bu durumda, NATO'nun yani emperyalizmin uluslararası silahlı gücünün genişlemesini destekleyerek emperyalizme "dur" değil, "ilerle" denilmiş olur.

Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayarak emperyalizmin "dostum" dediğiniz Putin'in boğazını sıkmasına yardımcı oldunuz. Bu nasıl dostluk?

+++

Kur'an yakma, PKK gösterilerine izin verme, Erdoğan'ın maketini Belediye önünde ayaklarından asma manevraları ile İsveç'i gösterip Finlandiya'yı itelediler, bilerek veya bilmeyerek tuzağa düştünüz: Fin tezgahı.


+++

Aydınlık 17 Mayıs 2022'de uyarmıştı. Bol maaşlı Atlantikçi danışmanlarınız doğal olarak size göstermediler.



+++

Aydınlık 2 Şubat 2023'te bu kez sürmanşetten uyardı. Görmemiş olabilir misiniz? Aydınlık'ın gördüğünü devletin görmemiş olması mümkün mü? 
Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Asıl tehdit Finlandiya

İsveç'i göstererek "canbaza bak" dediler, NATO'ya girmesini istedikleri Finlandiya'yı itelediler. Rusya ile sınırı olmayan İsveç NATO'ya girmese de olurdu. Halbuki Finlandiya'nın Rusya ile tam 1340 kilometre sınırı var. 


Tuzak kurdular: İsveç her türlü rezilliği yaptı, Finlandiya yapmadı. "Bak o cici bu kaka" demek istediler. Siz de "Kur'an yakan, PKK'ya destek veren İsveç'i onaylamadık, Kur'an yakmayan Finlandiya'yı onayladık" diye hem kendinizi, hem de Türk Milleti'ni aldattınız:

    Rusya'nın kuşatılması planında esas strateji
                Finlandiya üzerine kurulu


Kola Yarımadası'ndaki Murmansk'ta Rusya'nın nükleer denizaltıları konuşlanıyor. Ayrıca uzun menzilli stratejik bombardıman uçakları ve en kritik hava unsurları da bu yarımadada. 

Bu üsler, 700 kilometrelik demiryolu ve kara yolu ile Rusya ana karasına bağlanıyor. Bu yollar Finlandiya sınırına paralel uzanıyor.

Rusya'nın (Kalingrad sayılmazsa) NATO ülkeleri ile 450 kilometrelik bir sınırı bulunuyor. Bu sınır Finlandiya ile birlikte 1650 kilometreye çıkıyor. Özetle stratejik boğaz tehdit altına giriyor ve buranın savunması için yüz binlerce askerden oluşan birliklere ihtiyaç olduğu değerlendiriliyor. Çünkü NATO'nun bu boğazı keserek Rusya'yı üslerden uzak tutması için Finlandiya üzerinden göndereceği birkaç sabotaj grubu yeterli. Üstelik hat boyunca uzanan çam ormanları da oldukça iyi kamuflaj sağlıyor.

Siyah çizgiler: Devlet sınırları
Sarı çizgi: Murmansk'ı Rusya ana karasına bağlayan 
demir yolu ver karayolu
Kırmızı oklar: Norveç'in bu yola erişimi
Mavi oklar: Finlandiya'nın bu yola erişimi
+++

https://www.ulusal.com.tr/siyaset/perincekten-erdogana-nato-hatirlatmasi-15024499

+++


Vatan Partisi Hazine ve YSK kapılarını zorluyor

Vatan Partisi Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu: 19 Nisan 2023


CHP, YSP, TİP ve Saadet listelerindeki terör örgütleri ile irtibatlı oldukları için KHK ile kamudan uzaklaştırılan toplam 26 kişi hukuken milletvekili adayı olamazlar.

(YSP: Yeşil Sol Parti. PKK'nın HDP yerine kurduğu yeni parti.
TİP: Türkiye İşçi Partisi. PKK'nın sözde solcu destekçisi)

Vatan Partisi MYK Üyesi Av. Nusret Senem ve MKK Üyesi Av. Erdem Cömert tarafından bu kişilerin adaylıklarının engellenmesi konusunda Yüksek Seçim Kurulu'na verilen dilekçede şöyle yazıyor:

"Kanun Hükmünde Kararnamelerle milletvekili adayı olması yasaklanmış olan bu kişiler arasında PKK propagandası yapan, teröristbaşı Öcalan’a özgürlük isteyen, FETÖ tetikçisi Taraf paçavrasında yazarlık yapan kişiler dahi var.”

"1982 Anayasası’nın milletvekili seçilme yeterliliğini düzenleyen 76. maddesi ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu 11. maddesi gereği, kamu hizmetinden yasaklılar milletvekili seçilemez."

“675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Kamu Personeline İlişkin Tedbirler başlıklı 1. maddesine göre:  'Kamu görevinden çıkarılan kişiler, mahkûmiyet kararı aranmaksızın, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler.' 

"YSK'nın Leyla Atak kararı hukuka uyarlıdır ve emsal niteliğindedir. YSK'dan aynı iradeyi bekliyoruz.”

 “YSK’nın 1982 Anayasası, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere uygun olarak karar verme yükümlülüğü bulunmaktadır. TBMM, terör örgütü üyelerinin buluşma yeri değildir."

Video kaydı:

+++

Vatan Partisi, HDP'ye haksız yere ödenen 540 milyon TL Hazine yardımının geri alınmsı için AYM (Anayasa Mahkemesi) ve Maliye Bakanlığına başvurdu.

Video kaydı

AYM Amerika'dan korktuğu için HDP'yi kapatamıyor 

+++

AYM'nin Mehmetçiğe ihanetinin sorumlusu siyasi iktidardır 

AK Parti Hükûmeti ve Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyleyemez:
"Efendim, yargı bağımsızdır" falan filan.

Yaratılan bir iklim var. TVlerde de görüyoruz.
Devlet zaafı var diyorum bakın.
Devlet zaaftan çıktığı zaman bu hesaplar da kalkar.

Bakın, Vatan Partisi hükûmette olsun, aynı Hakimler 15'e sıfır karar verir."

Video kaydı


+++