27 Nisan 2023 Perşembe

Cumhur ve Millet'te "BÖLÜCÜLERLE İTTİFAK YAPMIYORUZ" kıvranmaları

Seçime sayılı günler kaldı ama siyaset arenasında yalan rüzgarları dinmiyor. İttifaklar kuran partiler, halkı bölücü ajandaya sahip partilerin ittifaklarında olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

+++

AK Parti Gurup Başkanvekili Bülent Turan şöyle buyurdu:

"Biz bir ittifak yaptık. Cumhur İttifakı. İttifakı biz Sayın Erdoğan, Bahçeli, Destici ve Erbakan ile yaptık. Bizim HÜDA PAR ile ittifakımız yok. HÜDA PAR Erdoğan'ı destekleme kararı aldı"

"HÜDA PAR mitinglerinde Türk Bayrağı görüyorum. HDP mitinglerinde Türk Bayrağı gördünüz mü? HÜDA PAR 'Teröre karşıyım, Hizbullah ile hiç bir alakamız yok' dedi."


+++

Bir an sevindik, çok mutlu olduk. Demek ki Cumhur İttifakı içinde AKP, MHP, BBP (Büyük Birlik Partisi) ve YRP (Yeniden Refah Partisi) varmış, HÜDA PAR yokmuş.

Ama bir de baktık ki, ne görelim:

- HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti İstanbul 3. Bölge 4. sıra milletvekili adayı, 

- HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, AK Parti Antep 6. sıra milletvekili adayı, 

- HÜDA PAR Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, AK Parti Batman 2. sıra milletvekili adayı, 

- HÜDA PAR GİK Üyesi Faruk Dinç, AK Parti Mersin 4. sıra milletvekili adayı...

Anaaaa... İttifaka dahil olmayan HÜDA PAR'ın en üst düzey 4 yöneticisi AK Parti listelerinde en üst sıralarda milletvekili adayı olarak gösterilmiş.

HÜDA PAR Erdoğan'ı destekleme kararı aldıysa destekler. Buna kimse bir şey diyemez.

Ancak yöneticilerini AK Parti listelerinden aday gösterirseniz, "HÜDA PAR ile ittifakımız yok" diyemezsiniz. Boşuna kıvranıyorsunuz. Millet aptal mı buna kanacak?

+++


"Hizbullah ile hiç bir alakamız yok" sözlerine de sevindik. Demek ki AK Parti, hiç olmazsa teröre bulaşmış kişilerle işbirliği yapmıyordu.

Ancak bir de baktık ki ne görelim:

AK Parti Mersin 4. sıradan milletvekili adayı olan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, Hizbullah üyeliğinden dolayı hapis yatmış.

Başta CHP olmak üzere Millet İttifakı'nın HDP-Yeşil Sol Parti-PKK ile herkesin bildiği ama sözde gizli ittifakını görmezden gelen İsmail Saymaz, konu Cumhur İttifakı olunca gözlerini teleskop gibi nasıl açıyor bakınız:

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Elazığ ve Malatya'daki İhya-Der'liler 27 Nisan 2009'da gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Faruk Dinç de vardı. Dinç, İhya-Der'in Taziye ve Cenaze Komisyonu üyesiydi ve altı etkinlikte görev almıştı. Evindeki aramada çıkan CD'de, Hizbullah-İlim terör örgütünce propaganda amaçlı kullanılan resimler ve şahıs isimlerinin bulunduğu tespit edildi” 

"Dinç, mahkemede İhya-Der'e üye olmadığını, yasal toplantılara katıldığını, Taziye ve Cenaze Komisyonu'nda faaliyet gösterdiğini kaydetti. Dinç, 6 Temmuz 2009'da tahliye edildi."

"İhya-Der'in Elazığ'daki merkezinde ve şubelerinde görev alan 18 kişi cezalandırılmış ve derneğin Hizbullah'la bağlantılı olduğuna hükmedilmişti. İhya-Der kapatılırken, yerine Yeni İhya Der açılmıştı."


+++

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için bakınız:

HÜDA PAR ile işbirliği ve ittifak gaflettir, cinayettir 

İki parti tek program: HDP - HÜDA PAR 

HÜDA PAR seçim beyannamesini açıkladı 


+++

Meral Akşener "HDP bu masada değil. HDP gelirse ben giderim" diye atıp tuttu.

Ancak PKK kodamanlarından Sabri Ok "İYİ Partiyle aynı yerdeyiz" deyiverdi. Akşener'in kıvranmaları boşa çıktı. 


HDP'li Ahmet Türk: "Son günlerde Akşener'in mesajları daha olumlu"


HDP, Yeşil Sol Parti ve PKK, Bay Kemal'i desteklediklerini ilan ettiler. Bay Kemal HDP'yi ziyaret etti, başta Demirtaş olmak üzere tüm PKK tutuklularını salıverme, Avrupa Özerklik Şartı'nı uygulama, kayyum uygulamasına son verme, TSK'yı katliamcı ilan eden Barış Akademisyenlerini görevlerine iade etme sözleri verdi.

Akşener hala "Bay Kemal CHP Genel Başkanı olarak görüşebilir" havalarında. Ancak bay Kemal HDP ile İYİ Parti'nin de içinde olduğu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla görüşüyor, yukarıda saydığımız sözleri HDP-PKK'ya bu sıfatla veriyor.

Akşener'in "Biz HDP ile görüşmeyiz" sözleri bu nedenle anlamsızdır ve kimse buna inanmaz. Millet aptal mı?

İşte PKK elebaşı Duran Kalkan açıkça "Kandilden PKK'den destek diyorlar. Evet. Demokrasi güçlerini destekliyoruz, AKP-MHP faşizmini yıkacağız" diyor. Millet İttifakı'na açık destek veriyor. Buyurun dinleyin, sesli görüntü kaydı:: 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder