19 Nisan 2023 Çarşamba

Soylu Erdoğan'a karşı: İkinci sarı öküz olayı mı?


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 25 Mayıs 2021'de şöyle diyordu:

“Bugün Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmaya çalışılıyor. Suriye'nin içerisinde ABD'nin üsleri 6'dan 14'e çıktı. 2020 ve 2021'de. Bir taraftan bütün bunlar sağlanırken Türkiye'ye karşı bir ekonomik saldırı var. Bunu hep beraber yaşadık. Türkiye dağılsın, ekonomik olarak küçülsün, hareket kabiliyeti olmasın... Bizim istediğimiz bir anayasası olsun. Türkiye, Suriye, Lübnan, Irak gibi ülkelerin konumuna düşsün. 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz... Bütün süreçlerin içerisinde Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Dikkat ederseniz Türkiye'nin faizi 4-4.5'tu. Bugün 20 seviyelerinde. Burada Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur. Bu bir operasyondur. Hedef Türkiye’dir. ABD’ye Türkiye’ye operasyon yaptırmayacağız.”

Soylu, "Özel Harp ne zaman kuruldu, parasını kim verdi? Bunu rahmetli Ecevit söyledi. 6-7 Eylül olaylarını kontrgerilla yaptı" diyerek NATO'nun gizli örgütü Gladyo'yu (kontrgerilla) işaret etmiş, ABD'nin ülkemizi bölme planını NATO'ya girişimizle birlikte yürürlüğe koyduğunu açıklamış oldu.

Bakınız: 

+++

Bu sözlerden şunu anlıyoruz:

Süleyman Soylu, NATO'nun Yeni - veya Sivil - Anayasa dayatmasının  amacının ülkemizi Suriye, Lübnan, Irak gibi bölmek olduğunu saptamıştır.

Peşine bazı NATO ülkelerini takan ABD Irak'ı işgal ederek Yeni Anayasa yapmış, sözde Kürdistan Bölgesel Yönetimi (Barzanistan) kurarak Irak'ı ikiye bölmüştü.

Daha sonra IŞİD, PKK ve diğer NATO şeriatçısı örgütleri Suriye'nin üzerine saldıktan sonra Fırat'ın doğusunu bazı NATO ülkelerini peşine takarak işgal eden ABD, bu bölgede PKK'nın sözde özerk bölge kurmasını sağlamış ve b u bölünmüşlük durumunu yasal hale getirmek için Cenevre'de Yeni Anayasa masası kurmuştu.

Aynı tip Bölücü Anayasa Türkiye'ye AKP-CHP-MHP-BDP eliyle 2012'de ve 2016'da dayatılmış, İşçi (Vatan) Partisi'nin yurt çapında neredeyse meydan savaşı vermesi sonucunda bu iki girişim bozguna uğratılmıştı.

Yeni Anayasa'nın karakteri ve mücadelemiz hakkında ayrıntılı bilgi için bakınız:

Sivil Anayasa tezgahı hortladı: İkisi de sivil anayasacı 

+++

Süleyman Soylu, demek ki, son günlerde Bay Kemal ile birlikte Sivil Anayasa istediğini ilan eden Erdoğan'ın karşısında konumlanmaktadır.

Bu durumda soru şudur: Berat Albayrak'tan sonra ikinci sarı öküz Süleyman Soylu mu olacaktır?

Hatırlayacağımız gibi, Türkiye'nin NATO'dan koparak Asyaya kaydığını tespit eden Berat Albayrak, artık ABD dayatması Turgut Özal / Kenan Evren ekonomisinden kurtulma, milli ekonomi kurma zamanının  geldiğini açıklamıştı.

Aydınlık gazetesinin tam sayfa manşet yaptığı haber için bakınız:

Berat Albayrak ve Özal ekonomisinin sonu 


Bu açıklama, Atlantik (NATO) sistemine açık bir başkaldırı idi.

12 Eylül'den bugüne, tam 40 yıl, bütün hükumetler Özal programını
itirazsız uyguladılar. 

12 Eylül'den bu yana ilk kez bir Maliye Bakanı, bu ekonominin artık
sürdürülemez olduğunu söylüyordu.

Kan emici ilahlar dehşete kapıldılar ve Damat Bey'in kellesini istediler.

Koroya Atlantikçi muhalefet de katıldı. Yüksek faize karşı çıkan Tayyip Bey ekonomi bilmemekle suçlandı. Faizi artırmayıp dövizin yükselmesine neden olan Berat Bey "Damat" diye alaya alındı. 

İçeriden dışarıdan yükselen "Damat" yaygarası sonucunda geri adım atan Erdoğan, Berat Bey'i görevden aldı, yerine NATO karşısında başı eğik Nebati Bey'i Bakan yaptı.

Böylece, Hükûmet içinde ABD / NATO karşıtı bir tek Soylu kaldı.

O zaman şöyle demiştik:
İlahlar "Damat yetmez, kayın pederi de isteriz." diyorlar.
Sarı öküzü vermeyecektiniz arkadaş.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:

Damadın kan emici ilahlara kurban edilmesi 
https://aliserdarbolat.blogspot.com/2021/03/damadn-kan-emici-ilahlara-kurban.html

+++

Süleyman Soylu, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi

Anayasaya göre Kabine'de yer alan kişiler milletvekili olmamalıdır. Buna göre; bir milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya Bakan olarak atandıysa milletvekilliği görevinden istifa etmek zorundadır. Bu nedenle atanan kişi hem milletvekili hem de bakan olarak görev yapamaz.

Bu durumda, "Süleyman Soylu ikinci sarı öküz mü?
Berat Albayrak kan emici ilahlara kurban edildikten sonra
şimdi de Soylu mu NATO'ya kurban veriliyor?"
sorusu ete kemiğe bürünmektedir.

Erdoğan'ın hayalinde seçimlerden sonra içinde NATO karşıtı bir kişi bile olmayan bir kabine mi vardır?


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder