22 Nisan 2023 Cumartesi

Fin tezgahı: NATO'ya boyun eğerek emperyalizme "dur" denir mi?

Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın emperyalizme karşı beyanatını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak NATO’ya boyun eğerek emperyalizme karşı nasıl mücadele edilecek? Bu soruyu herhalde gündemlerine alacaklardır.

144,6 B Görüntülenme

Dışişleri Bakanınız Mevlut Çavuşoğlu "
Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olmak istediğini biliyoruz. Türkiye, NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklemiştir." demektedir. 

Bu durumda, NATO'nun yani emperyalizmin uluslararası silahlı gücünün genişlemesini destekleyerek emperyalizme "dur" değil, "ilerle" denilmiş olur.

Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayarak emperyalizmin "dostum" dediğiniz Putin'in boğazını sıkmasına yardımcı oldunuz. Bu nasıl dostluk?

+++

Kur'an yakma, PKK gösterilerine izin verme, Erdoğan'ın maketini Belediye önünde ayaklarından asma manevraları ile İsveç'i gösterip Finlandiya'yı itelediler, bilerek veya bilmeyerek tuzağa düştünüz: Fin tezgahı.


+++

Aydınlık 17 Mayıs 2022'de uyarmıştı. Bol maaşlı Atlantikçi danışmanlarınız doğal olarak size göstermediler.



+++

Aydınlık 2 Şubat 2023'te bu kez sürmanşetten uyardı. Görmemiş olabilir misiniz? Aydınlık'ın gördüğünü devletin görmemiş olması mümkün mü? 
Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Asıl tehdit Finlandiya

İsveç'i göstererek "canbaza bak" dediler, NATO'ya girmesini istedikleri Finlandiya'yı itelediler. Rusya ile sınırı olmayan İsveç NATO'ya girmese de olurdu. Halbuki Finlandiya'nın Rusya ile tam 1340 kilometre sınırı var. 


Tuzak kurdular: İsveç her türlü rezilliği yaptı, Finlandiya yapmadı. "Bak o cici bu kaka" demek istediler. Siz de "Kur'an yakan, PKK'ya destek veren İsveç'i onaylamadık, Kur'an yakmayan Finlandiya'yı onayladık" diye hem kendinizi, hem de Türk Milleti'ni aldattınız:

    Rusya'nın kuşatılması planında esas strateji
                Finlandiya üzerine kurulu


Kola Yarımadası'ndaki Murmansk'ta Rusya'nın nükleer denizaltıları konuşlanıyor. Ayrıca uzun menzilli stratejik bombardıman uçakları ve en kritik hava unsurları da bu yarımadada. 

Bu üsler, 700 kilometrelik demiryolu ve kara yolu ile Rusya ana karasına bağlanıyor. Bu yollar Finlandiya sınırına paralel uzanıyor.

Rusya'nın (Kalingrad sayılmazsa) NATO ülkeleri ile 450 kilometrelik bir sınırı bulunuyor. Bu sınır Finlandiya ile birlikte 1650 kilometreye çıkıyor. Özetle stratejik boğaz tehdit altına giriyor ve buranın savunması için yüz binlerce askerden oluşan birliklere ihtiyaç olduğu değerlendiriliyor. Çünkü NATO'nun bu boğazı keserek Rusya'yı üslerden uzak tutması için Finlandiya üzerinden göndereceği birkaç sabotaj grubu yeterli. Üstelik hat boyunca uzanan çam ormanları da oldukça iyi kamuflaj sağlıyor.

Siyah çizgiler: Devlet sınırları
Sarı çizgi: Murmansk'ı Rusya ana karasına bağlayan 
demir yolu ver karayolu
Kırmızı oklar: Norveç'in bu yola erişimi
Mavi oklar: Finlandiya'nın bu yola erişimi
+++

https://www.ulusal.com.tr/siyaset/perincekten-erdogana-nato-hatirlatmasi-15024499

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder