23 Ocak 2023 Pazartesi

İsveç Kur'an yakarak NATO'ya girmeye hak kazanmıştır

12 Ocak'ta Erdoğan maketini Stockholm Belediye Binası karşısında ayaklarından astılar, "Sonun işte böyle Mussolini gibi olacak" mesajı verdiler.

21 Ocak'ta da Kur'an yaktılar, Hz. Muhammed'e hakaret karikatürü açtılar, Türk Bayraklarını ve Tayyip Erdoğan posterlerini yere serip üzerinde tepindiler. 

İşte İsveç eylemlerinin ayrıntıları:


Cumhurbaşkanı Adayı 
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek:

"İsveç Kur'an yakarak NATO'ya girmeye hak kazanmıştır.
NATO, Kur'an yakmaya kalkanların insanlığa saldırı örgütüdür."

Video kaydı: 

Doğu Perinçek: Kuran-ı Kerim'in kâğıt değildir ki yakılabilsin. STOP SWEDEN #KuranaSahipÇık
13,5 B
Görüntülenme

Medeniyetsizler yine yakarız yıkarız çılgınlığı ile
medeniyeti yakma iddiasına kalkışıyorlar. İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkanlar
ancak kendilerini yakarlar.
·56,7 B Görüntülenme

++++++





+++

Rasmus Paludan, İsveç'in başkenti Stockholm'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakmak için izin istedi. Türkiye'nin uyarılarına rağmen İsveç yönetiminin izin vermesi üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Jonson'un 27 Ocak'ta Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal etti.


Paludan, polis koruması eşliğinde Büyükelçiliğimiz önünde Kur'an yaktı ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren, üzerinde İngilizce "Muhammed in the shower" (Muhammed duşta) yazan bir karikatür olan poster açtı. 

Video kaydı: 
Foto:

İsveç Dışişleri Bakanı Bilström "Kötü bir davranış ama İsveç'te ifade özgürlüğü sonuna kadar desteklenmeli" dedi.

(Abdullah Ağar: 
İsveç'te Tevrat ve İncil yakılmaya kalkılsa acaba ne derdi, merak ettim.)

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: “Kur’an yakılması ifade özgürlüğüne girer.” demiş! TRT’den atılmamı isteyen İsveç’e ‘emredersiniz’ dendiği aklıma geldi:)))
1,6 Mn
Görüntülenme

İsveç ve Danimarka vatandaşı olan Paludan, her iki ülkede de faaliyet gösteren ırkçı Stram Kurs Partisi'nin kurucusu. Daha önce de Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bir semtte Kur'an yakmıştı.


Ayrıntılı bilgi için: 

+++

Kur'an yakma töreninden hemen sonra Stockholm'da PKK yandaşları Türk Bayraklarını ve Tayyip Erdoğan posterlerini yere serip İsveç polisinin koruması altında üzerinde tepindiler.
Video kaydı:

Yer: İsveç. Başkent Stockholm'de toplanan PKKlı teröristler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini yere serip üzerinden geçerek o anları sosyal medyada paylaştı.
1,2 Mn
Görüntülenme

+++

Rus Ortodoks kilisesi İsveç'te Kur'an yakılmasını kabul edilemez bir Vandalizm olarak açıkladı. Bu gidişle belki de gelecekte İslamiyetle Rusların inanç bağlamında yolları kesişebilir. İslamiyet'in fütuhat ve cihad anlayışı Rusların siyasi emelleriyle örtüşebilir.
637
Görüntülenme

"NATO ŞEYTANIN BİR TEZAHÜRÜDÜR!" Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov, İsveç yönetiminin eyleme sadece izin değil, destek de verdiğini söyledi.
@RKadyrov
1.863
Görüntülenme

+++

12 Ocak'ta da Erdoğan maketini Stockholm Belediye Binası önünde ayaklarından asmışlar, Mussolini'nin öldürülüp ayaklarından asılmasına gönderme yapıp tehdit etmişlerdi. 




+++

Vatan Partisi'nin tepkisi:
İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamayalım.
Türkiye ve İslam düşmanı NATO'dan çıkalım.

Devlet Bahçeli'nin tepkisi:
"İsveç'in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclis'in onayından geçmeyecektir"
Peki, ya Finlandiya'nın üyeliği? Onun da mı Kur'an yakmasını bekleyeceğiz?

AK Parti'nin tepkisi:
İsveç Savunma Bakanı'nın ziyaretini iptal etmek ve bol keseden kınama yapmaktan başka tepki vermedi. Bu tepkilerin hiç bir etkisi olmaz.


+++


y

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder