24 Mayıs 2014 Cumartesi

Servet komutanımızı kaybettik


İşçi Partisi E. Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Başkanı Emekli Tuğgeneral Servet Cömert vefat etti.

1960 yılında Kara Harp Okulu’ndan Asteğmen olarak mezun olan Cömert, askerlik mesleğini şöyle tanımlıyordu:

“Mesleğimiz bize vatan ve millete hizmet görevi yüklemiştir, bu görev ölünceye kadar devam edecektir.”

Emekli olduktan sonra görevini İşçi Partisi’ne katılarak örnek bir şekilde sürdürdü, tanımlamış olduğu gibi, ölünceye kadar.

********

Servet Cömert'in cenazesi 25 Mayıs 2014 Pazar Günü Ataköy 5. Kısım Camisi’nde kılınacak Öğle namazından sonra Yedikule Mezarlığı’na kaldırılacaktır.

 ********

Oktay Akbal, Defne Ilgaz, Ahmet Nergiz, Muazzez İlmiye Çığ, İlyas Salman ve Levent Kırca’nın da içinde olduğu yeni üyelere İşçi Partisi rozetlerini takan Servet Cömert, törende şöyle konuşmuştu: (3 Ekim 2012):

"Bu karşıdevrimi durdurmak zorundayız. Cumhuriyeti yıktırmayacağız. Laiklik ilkesinden vazgeçmeyeceğiz  ve ülkeyi şeriatçılıktan koruyacağız.
Bu mücadeleyi halen dik duran ve onurunu kaybetmeyen bir parti verebilir.
Genel Başkanı 5 yıldır hapiste olan bu parti, 5 yıldır yıkılmadı. Emperyalizme karşı birleşmeliyiz."

********

21 Eylül 2012’de katıldığı İP, ADD, TGB önderliğinde yapılan Balyoz kararını protesto mitingine “Ordu Millet El Ele” pankartı arkasında katılan Servet Cömert, şu konuşmayı yapmıştı:

“Bölücü terörün arkasında ABD vardır. Çareyi ABD’de arayanlar, ABD’ye hizmet etmektedirler. Bir ülkede sorulması gereken en önemli soru: Ordu kimin ordusudur? Kime hizmet etmektedir? Eğer bir ordunun gücü halka dayanmıyorsa ya da halk gücünü ordusundan almıyorsa her iki tarafın da kaybedeceği çok şey vardır. Halkların ordusu yoksa hiçbir şeyleri yok demektir.”

********
1974’de Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı.

Milli Güvenlik Akademisi ve Harb Okulları'nda strateji alanında öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

4 Haziran 2006’da İşçi Partisi üyesi oldu.

22-24 Aralık 2006’da yapılan 7.inci olağan Kongre’de İP Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

Son olarak İP USMER (Ulusal Strateji Merkezi) Başkanlığını yaptı. 

Servet Cömert'in özelleştirme, jeopolitik ve strateji konularında çok sayıda bilimsel yayını bulunuyor.

********

1940 yılında ARTVİN’in Ardanuç ilçesinin Cevizlik köyünde doğdu.İlkokulu kendi köyünde,ortaokulu Çumra/Konya’da, liseyi Kuleli Askeri Lisesi’nde okudu. 1960’da Kara Harp Okulu’ndan P.Atğm.olarak mezun oldu.

Piyade Sınıf Okulu’nu 1961’de Çankırı’da tamamladı.1974’de Kara Harp Akademisi’nden Kur.Yzb.olarak mezun oldu.1977’de Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni bitirdi.

Yurt içinde ve yurt dışında meslek içi muhtelif kurslarda eğitim aldı.Bu kurslar içinde yoğunluğu Dağ Harekatı , Komando ve Özel Kuvvetler ile Paraşüt ve ABD’de Ranger ( Komando ) eğitimleri teşkil etmiştir.

Kara Kuvvetlerinin çeşitli birliklerinde Kıta ve Karargah hizmetlerinde bulundu.

1964-1966 döneminde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı’nda hizmet verirken , Mücahit Birlikleri’nin temel askerlik eğitimlerine katkıda bulundu.1974’de Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı.

Gökçeada’da 5.inci Komando Alay Komutanlığında bulundu.

NATO’da SHAPE Karargahında ( Belçika ) eğitim gördü , Napoli’de AFSOUTH’da sürekli görevde , İzmir’de LANDSOUTHEAST’de Daire Bşk.lığı ve Kur.Bşk.Yrd.lığı yaptı.

1988’de Tuğgeneralliğe terfi etti.Bu dönemde Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı , 3.üncü Ordu Hrk.Kur.Ybşk. olarak çalıştı.1992’de Ardahan’da 25.inci Mknz.P.Tug.K.lığı yaptı ve aynı yılın Ağustos ayında emekli oldu.

S.Cömert emekli olduktan sonra İstanbul’da Türk Tarih Araştırmaları Vakfında fahri olarak çalıştı.Daha sonra Harp Akademileri’nde 9 yıl araştırmacı ve Jeopolitik ve Strateji konularında öğretim görevlisi olarak çalıştı.Bu dönemde bazı gazete ve dergilerde makale ve tercümeleri yayınlanmıştır.Özelleştirme , Jeopolitik ve Strateji konularında yayınları mevcuttur.

Ülkeye hizmetin devamlılığına inanan E.Tuğg.Servet Cömert , 4 Haziran 2006’da İşçi Partisi üyesi oldu. 22-24 Aralık 2006’da yapılan 7.inci olağan Kongre’de Genel Başkan Yardımcılığına seçildi ve Ulusal Strateji Merkezi Başkanlığını yaptı.


********

5 yıl sonra TSK'yı tanıyamazsınız     23 Haziran 2012
 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/12946-5-yil-sonra-tskyi-taniyamazsiniz.html
Ordusuz halk hiçtir   22 Eylül 2012
http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/15515-ordusuz-halk-hictir.html
Cumhuriyetimiz için, Atatürk için üye oluyoruz    5 Ekim 2012
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2012/10/cumhuriyetimiz-icin-ataturk-icin-uye.html
Şehitlerimiz gazilerimiz yakanıza yapışmayacak mı   22 Ekim 2009
https://gizlibelge.wordpress.com/2009/10/22/854






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder