5 Mayıs 2014 Pazartesi

AYM önünde Adalet Nöbeti bugün başlıyor


Silivri’de cezaevi önünde 9 Eylül 2011’den beri İşçi Partisi görevlileri tarafından devam ettirilmekte olan Nöbet Çadırı’ndan sonra ikinci nöbet eylemini Avukat Erol Ankara’da AYM önünde başlatıyor.


Balyoz davası avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, davada hüküm giyen komutanların Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun bir an önce karara bağlanması için bugün, 5 Mayıs Pazartesi saat 13:30’dan itibaren Anayasa Mahkemesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlatıyor.
Aynı yerde aynı saatte Vardiya Bizde Platformu konu ile ilgili basın açıklaması yapacak ve nöbet eylemine katkı verecek.
Özel yetkili mahkemenin Balyoz kararı Yargıtay tarafından onanmış, iç hukuk yolları bakımından geriye yalnızca AYM’ye yapılacak başvuru kalmıştı.
Nöbetle ilgili Aydınlık’a konuşan Erol, şunları söyledi:
“Aslında bu eyleme 1 ay öncesinde karar vermiştim. Bunu önce İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe Paşa ile paylaştım.”
“Çünkü hukuksuzluğa ve haksızlığa sessiz kaldığın sürece onu onaylıyorsunuz demektir. Zaten insanlar Sessiz Çığlık’ta yeteri kadar sesini duyurmaya çalıştılar. Ama maalesef duymayan vicdanlar algılayamadı.”
“Başbakan açıklama yapıyor; ‘Bu çetedir. Çete kumpas kurdu, Cemaat yaptı bunların hepsini’ diyor. Tamam biz kabul ediyoruz bunları. Eğer bu bir çeteyse, kumpas kurulduysa, hükümlülerin içeride kalmaması gerekiyordu bu zamana kadar. Ocak ayında bu açıklamalar yapıldı, Mayıs ayına girdik daha hiç ses yok. Bu sebeple artık bu nöbete başlıyorum.”
“Salı ve Çarşamba günleri Balyoz davası avukatı Murat Ergun ve İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer nöbet tutacak. Perşembe günü nöbeti devir alacağım.”
“Yanımızda olan ve sesimizi duyuran Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’a gerçekten çok teşekkür ediyorum.”

Özdil, omuz vermeye çağırdı
Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, dünkü yazısında okurlarına Adalet Nöbeti’ne destek vermeleri çağrısı yaptı. Özdil şöyle yazdı:
“Bayrak yarışı gibi, dönüşümlü olarak elden ele, ama bir saat, ama bir gün, kimin ne kadar imkânı varsa, orayı hiç boş bırakmadan, hep biraz daha kalabalıklaşarak...
Kadınları, gençleri, tüm yurtseverleri, bu yürekli avukata destek vermeye, Anayasa Mahkemesi’nin önünde nöbete çağırıyorum. Ruhunda biraz olsun adalet kırıntısı kalan medyayı, bu haberi topluma duyurmaya davet ediyorum.
Bir saniye bile vakit kaybına, bu insanlık suçuna tahammül kalmadı artık... Müjdeli kararı bekliyoruz.
Omuz verin lütfen.”
***********
arşiv:
Kumpasa karşı AYM önünde basın açıklaması ve nöbet eylemine çağrı
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/05/kumpasa-kars-aym-onunde-basn-acklamas.html
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder