4 Mayıs 2014 Pazar

Kumpas şehidimizi uğurladık


Uğurlama törenine ilişkin 5 dakikalık video kaydı için tıklayınız:

'Kumpasçılara hakkımı helal etmiyorum'
Murat Özenalp için ilk tören GATA'da düzenlendi. Özenalp'in annesi Samiye Özenalp oğlunu GATA'dan, "Kumpas şehidi" diye uğurlarken, "Kumpası kuranlara hakkımı helal etmiyorum" diyerek tepki gösterdi. Cenaze buradan Mamak Askeri Cezaevi'ne götürüldü. Mamak'taki törene tutuklu silah arkadaşlarıyla, Özenalp'in sadece dokuz yakınının katılmasına izin verildi.
Kocatepe Camisi'ndeki törene, Özenalp'ın silah arkadaşları, Balyoz ve Ergenekon davalarından tahliye edilen sivil ve asker sanıklar, TESUD Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Emine Ülker Tarhan, Dilek Akagün Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri, İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey başkanlığındaki İP heyeti (Genel Başkan Yardımcıları E. Tümg. Naci Beştepe, Nusret Senem, Prof. Dr. Tülin Öygür, Prof. Dr. Zafer Kars, Sefa Koçoğlu, Utku Reyhan) , TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Nihat Genç, ADD, TGB ve CKD üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Özenalp'in cenaze töreninde kumpasçılara büyük tepki gösterilirken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da protesto edildi. Törene katılan yurttaşlar Oramiral Bostanoğlu'na "Rütbelerinizden utanın", "Burayı terk edin", "Tasfiye bitti, katliam başladı", "Sessiz Çığlık'a gelmeyen buraya da gelmesin" diye tepki gösterdiler. Törende, "Katil AKP", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

İP Genel Sekreteri Özbey, cenaze namazının ardından Özenalp'in naaşı top arabasına götürülürken tören alanında bekleyen 500'e yakın general, amiral ve subaylara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

"Bu bir cenaze töreni değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüyüşüdür. Yakında Erdoğanların, Güllerin, Gülenlerin cenaze namazlarını kılacağız"

"Türk Subayı Devrimcidir! Devrimci değilse subay değildir. Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal'in Afyon Ordu Karargâhı'ndaki subaylara hitaben yaptığı konuşmayı tekrar okuyalım. Devrimci olalım. Bu, Atatürk'ün emridir. BOP Eşbaşkanlarına, Güllere, Erdoğanlara, kumpasçılara selam durulmaz!"

Özbey'in konuşması yurttaşlar tarafından alkışlarla desteklendi."



***********


E. Tuğamiral Türker Ertürk, 3 Mayıs günlü Aydınlık köşe yazısında cinayetin sorumlularını açıkladı:

“Murat’ı zindana atanlar ve öldürenler F Tipi Örgütün katilleri ve tetikçileridir. Bu suça yardım ve yataklık yapanların başında emperyalizm ve onun yerli işbirlikçisi Erdoğan liderliğinde AKP gelir.

Ama bu yardım ve yataklık yapanların listesi bayağı kabarık. Kumpas sürecine şahsi çıkarları için sessiz kalan ve mücadele etmeyen herkes suçludur. Şu anda görev yapan Genel Kurmay Başkanı da suçludur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Murat’ın öldürülmesinden suçludur.
Kılıçdaroğlu kumpas sürecine, onun operasyonu olan Balyoz benzeri gayri hukuki davalar için parmağını oynatmamış ve askere sahip çıkmamıştır. Hatta süreceHukuk işlesin darbeciler yargılansın söylemi ve eylemi ile yardım etmiştir.

Bu köşenin yazarı
3 yıl önce Kılıçdaroğlu’na gitmiş; kumpası, teğmenlere yapılan düzenbazlığı anlatmış, ama ilgi görmemiştir. Şimdi Murat için timsahın gözyaşlarına kimse inanmaz!”

Yazının tamamı için bakınız:

***********

Eski Sağlık Bakanı (DYP) Rifat Serdaroğlu, “Pembe Paşa / Mor Çatı Partisi” başlıklı yazısında, cinayetleri önleyemeyen Genelkurmay’ı sert bir şekilde eleştirdi:

“Sayın Paşa, sizin bana karşı açtığınız davalara galiba bugün bir yenisi daha eklenecek. Bu sizin en doğal hakkınızdır. Siz kendinizi savunduğunuzu zannediyorsunuz, ben ise tarihe ve gelecek nesillere not bırakıyorum. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda bu mahkeme zabıtları “Harb Okullarında” ders olarak okutulacaktır.”

“Milli Güvenlik Kurulu Toplantısını geçen gün hayırlısıyla yaptınız. MGK Bildirisini dikkatle okudum.
Ne, BDP’ lilerin son günlerde gazetelerde çarşaf-çarşaf ilan ettikleri “özerklik” konusunda, ne “Anadil de, eğitim-öğretim” konusunda, ne “Ayrı Bayrak” taşıma taleplerinde, ne de eski PKK militanlarından oluşturulmakta olan “Kendi Öz Savunma Birlikleri” konusunda tek satır göremedim.”

“Türk Ordusuna “KUMPAS” kurulduğunu, Cemaat ’in eski ortağı Başbakan Erdoğan ve onun beyninin yarısı olduğunu söyleyen akıl hocası Yalçın Akdoğan söylemedi mi?
Sizden istenen, silah arkadaşlarınıza tuzak kurup, onların hayatlarını karartan aşağılık pislikleri yakalayıp, adalete teslim etmenizdi. Eğer bunu da yapamıyorsanız, o koltukta “KOMUTAN” olarak niçin oturduğunuzu, lütfen bize anlatır mısınız?
Bunu yapamazsanız ve Türk Ordusu, hainler tarafından göz göre-göre biçilirken seyretmeye devam ederseniz, emekli olunca sizi “PEMBE PAŞA” diye çağıracaklar, haberiniz olsun.”

“Sayın Paşa;
Murat Albay’ın cenazesine katıldınız mı?
Katılamadınız değil mi? Korktunuz mu? O mübarek insanların, o günahsız yavruların yüzüne bakmaya yüreğiniz yetmedi değil mi?
Kendi komutasındaki silah arkadaşlarından utanan, onların cenaze namazını kılmaktan korkan adama “KOMUTAN” diyenin aklından şüphe ederiz, biz.
Deniz Kuvvetleri Komutanına sor, Türk Milleti sizin için ne düşünüyor, diye.
O gayet güzel öğrendi. Haydi şimdi doğru mahkemeye…”
 
Yazının tamamı için bakınız.

***********
Arşiv:
Bu cinayet Tayyip Bey’in hesabına yazılacaktır   2 Mayıs 2014
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder