4 Mayıs 2014 Pazar

Kumpasa karşı AYM önünde basın açıklaması ve nöbet eylemine çağrı

Kumpas esiri askerlerimizin aileleri tarafından kurulmuş olan Vardiya Bizde Platformunun çağrısıdır:

5 Mayıs 2014 Pazartesi
Saat: 13:30
Yer: Anayasa Mahkemesi önü
Adres: Çankaya Belediyesi Spor Tesisleri Girişi, Ahlatlıbel
Eylem: Basın Açıklaması

Basın açıklamasından sonra, AYM (Anayasa Mahkemesi) Balyoz ve Casusluk Davalarındaki başvurulara cevap verene kadar söz konusu yerde nöbet eylemi başlatılacaktır.






ANAYASA MAHKEMESİ’Nİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Yüce Türk Milleti,

17 Aralık’ta ayyuka çıkan yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarının ardından Başbakan da dahil olmak üzere hükümet yetkilileri, “TSK’ya kumpas kurulduğunu, sahte delillerle ve ayarlanmış mahkemelerle yargılama yapıldığını” açıkladılar.

ERGENEKON sanıklarının serbest bırakılmasından sonra seçim ortamına girilmesi ve TBMM’nin tatile girmesi bahane gösterilerek BALYOZ ve CASUSLUK davalarındaki hükümlü ve tutuklular hakkında bir işlem yapılmadı.

Seçimlerin iktidarın beklentisinden de iyi sonuçlanması ile söylenen ve verilen sözler, başlatılan girişimler tamamen unutuldu.

Haksızlık ve hukuksuzluklara son verileceği umudu yükselen masum ve mağdur yurtsever insanlar süregelen sessizlikle umutsuzluğa itildi. Umut gel-gitleri sonucu bir subay şehit oldu, iki subay kalp ameliyatı geçirdi.

Adalet Bakanı,Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve AYM yetkilerini kullanmadı.

ERGENEKON Davasında bireysel başvuruları değerlendiren ve tahliyeleri sağlayan AYM, BALYOZ ve CASUSLUK Davalarındaki açık hukuksuzluklara ve çok sayıdaki bireysel başvuruya karşın altı aydır işlem yapmayarak çok geç kaldı.

Bu koşullarda, sorumlu kişi ve kurumları harekete geçmeye davet etmek üzere bir dizi eylem gerçekleştirme kararı aldık.

İlk eylem olarak, 5 Mayıs 2014, Pazartesi günü, saat 13 30’da, Anayasa Mahkemesi önünde (AHLATLIBEL, Çankaya BELEDİYESİ Spor Tesisleri girişi), Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Demokratik Kitle  Örgütleri ve avukatların katılımı ile basın açıklaması yapılacaktır.

Basın açıklamasından sonra, AYM kararını açıklayana kadar söz konusu yerde VARDİYA BİZDE PLATFORMU nöbet tutmaya devam edecektir.


                                        ÇAĞRI
8 Mayıs saat 08 30’da,
Davaya, adalete ve hukuka duyarlı;
-         Bütün avukatları cüppeleri ile açıklamaya destek vermeye,
-         Bütün askerleri silah arkadaşlığı nöbetine,
-         Bütün medyayı ülkenin geleceği ile ilgili bu olaya tanık olmaya ve duyurmaya,
-         Bütün yurttaşlarımızı, gençlerimizi, demokratik kitle örgütlerini, siyasetçilerimizi ülkesine, ordusuna, hukukuna sahip olmaya çağırıyoruz.

VARDİYA BİZDE PLATFORMU




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder