20 Mayıs 2014 Salı

1919 genç Samsun’dan Ankara’ya yürüdü


Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 1919 genç “Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır” söylemi ile Samsun’dan Ankara’ya yürüdüler, “Atatürk devrimlerine bağlı, yurtsever, emperyalist devletlere boyun eğmeyen, emir kulu olmayan bir Cumhurbaşkanı” isteğini dile getirdiler.

1968 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları 1 Kasım günü Samsun’dan “Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü”nü başlatmışlar ve 10 Kasım günü Ankara’ya varmışlardı. 46 yıl sonra Deniz’lerin yolunda yürüyüş devam ediyordu. Bakınız:

Soma katliamı sonrası “Madencinin bareti Çankaya’ya çıkacak” söylemi ile kalpaklar baret oldu. 1919 genç, Cumhuriyetten ve emekten yana bir Cumhurbaşkanı için 17 Mayıs günü Samsun Uğur Mumcu Parkı önünden başlarında baretler, ellerinde madenci fenerleri ile yola çıktı.

“Özelleştirmelere dur!” demek için yürüdüler. Yeniden kamulaştırma! Özelleştirme cinayetlerine son vermek için yeniden Atatürk’ün Türkiyesi!

Yeniden Atatürk Cumhuriyeti için verilen siyasi mücadele ile işçinin emek mücadelesi birleşmelidir. Özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya karşı verilen mücadele aslında bir iktidar mücadelesidir, emperyalizme karşı Tam Bağımsız Türkiye mücadelesidir. Çünkü özelleştirmeleri yapanlar, emperyalizmin işbirlikçisi olan iktidarlardır. Avrupa Birlikçi, NATO’cu, “Amerika müttefikimiz” diyen partilerin iktidarlarıdır. İşçiler bunu kendi deneyimleri ile zaman içinde kavrıyor. Bu deneyimler bazen Soma katliamı gibi çok acı verici oluyor.


E. Korg. İsmail Hakkı Pekin, Dev Genç Eski Başkanı Atilla Sarp, Askeri Öner, E. Astsb. Oktay Yıldırım, Silivri Nöbet Çadırı sorumlusu Hıdır Hokka gençlerle beraber en önde yürüdüler.


Havza - Merzifon - Amasya - Çorum üzerinden Ankara’ya varıldı.
Onları CKD üyesi 1919 Cumhuriyet kadını ve onbinlerce Ankaralı karşıladı.
Günlerdir girilemeyen Kızılay’daki barikatlar yıkıldı. Arslanlı yoldan geçildi.

2 dakikalık video kaydı:



3:30 dakikalık video kaydı:

TGB Başkanı Çağdaş Cengiz, CHP Genel Başkan Yard. Bülent Tezcan, İP Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, Öcalan’ı  sorgulayan İP Genel Başkan Yard. E. Albay Hasan Atilla Uğur, özelleştirme saldırısına direnen Yatağan işçilerinin temsilcisi Kemal Özcan ve CKD Genel Sekreteri Zülfiye Gültekin, Güven Parktaki kutlamada konuştular.
3 dakikalık video kaydı:


 Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” demişti. Gençlik, ülkenin kaderine el koyma kararı almıştır. Gericilerin geleceği yoktur.



arşiv:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder