4 Mart 2014 Salı

Kırım’daki Ukrayna Hava Kuvvetleri Kırım’ın emrine girdi




Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı’ndan sonra, Sivastopol yakınlarında konuşlu Ukrayna Hava Kuvvetleri 240. Taktik Hava Tugayı personeli de Kırım Özerk Yönetimi’nin emrine girdi. Bu üste 800 personel ve çoğu hizmet dışı kalmış 50 savaş uçağı var. Belbek Havaalanı bu üssün içinde. Bu yeni katılımla, Kırım Ordusu’nun mevcudu 6,000 kişiye ulaştı.

Kırım Yerel Yönetimi, Kırım’da görev yapan Ukrayna ordusu personeline Kiev’deki faşist yönetimin emirlerine değil, Kırım makamlarının emirlerine uyma talimatı verdi.

Kırım, 48 saattir Rusya Federasyonu Ordusu tarafından kontrol altına alınmış durumda.

Donetsk referanduma gidiyor
++++++++++++++++++++++++

Harkov’dan sonra Donetsk’te de Rusya bayrakları açan kalabalıklar Valilik binalarını zaptederek Rusya bayrağı astı. Polis müdahale etmedi.

Donetsk’te “halk valisi” ilan edilen Pavel Guvaryev, “Donbass’a şimdiye kadar hiç kimse diz çöktüremedi ve bundan sonra da böyle olacak” dedi.
Donetsk’i korumak için çevik kuvvet polislerini seferberliğe çağıran vali, “Donetsk’in Rusya’ya dahil olması için en kısa zamanda referandum yapılacak” diye konuştu.
Lugansk referanduma gidiyor
++++++++++++++++++++++++

Aydınlık muhabiri bildiriyor: Kırım, Harkov ve Donetsk bölgelerinden sonra, Lugansk’ta da Rusya’ya bağlanmak isteyen yerel yönetim bu konuda referanduma gitme kararı aldı. Lugansk’ta bütün önemli binalara Rus bayrakları asılmış durumda. Sokaklarda meydanlarda sürekli gösteriler düzenleniyor. Hitler faşizmine karşı mücadelenin simgesi olan turuncu-siyah çizgili kurdeleler taşınıyor. Evlere askere çağrı mektupları gönderiliyor..
Odesa’da da valilik binaları işgal edilmek üzere.

Çin: Rusya’yı anlıyoruz
++++++++++++++++++++

Çin Dışişleri bakanı Wang Yi, telefon görüşmesinde Sergey Lavrov’a şunları söyledi:
“Rusya’nın Ukrayna konusundaki hassasiyetini anlıyoruz. Dış güçlerin Avromeydan’da oynadıkları rolü görüyoruz. 21 Şubat’ta muhaliflerle hükümet arasında varılan anlaşmanın yabancı güçler tarafından nasıl bozulduğunu biliyoruz..”

İran: Ambargodan korkmayın
++++++++++++++++++++++++

İran’ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Senai, “Batı’nın ambargolarından korkmayın. İran ile ekonomik alanda daha sıkı bir işbirliğine girebilirsiniz.” Dedi.

Sergey Lavrov ABD ve AB’nin suçlarını açıkladı
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rus Dışişleri, ABD’nin saldırgan açıklamalarına sert cevap verdi:
. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin açıklamaları kabul edilemez tehditlerden oluşmaktadır.
. ABD, Neo-Nazi çetelerin yanında yer aldı.
. ABD ve AB, Kiev’de kaos yaratan Rus düşmanı ve Yahudi düşmanı faşist çeteleri görmezden geldi, seçimle gelmiş olan Yanukoviç yönetimine karşı yapılan darbeye göz yumdu.

Rus Dişişleri, AB’yi de eleştirdi:
. 21 Şubat’ta Muhaliflerle Yanukoviç yönetimi arasında varılan anlaşmayı imza koyarak onaylayan AB, anlaşma imzalandıktan sonra faşist çetelerin anlaşmayı tanımayarak ülkeyi yeniden birbirine katmasına izin verdi ve darbeci faşist yönetimi tanıdı.
. Rusya, Fransa, Almanya ve Polonya’nın da imzaladığı ateşkes anlaşmasını faşist çeteler ertesigün çöpe attılar. AB, Ortodoks Kiliselerini ve Sinagogları yağmalayan Neo-Nazi çeteleri ile birlikte hareket ederek, bir gün önce imzalanan anlaşmayı bozdu.
 ***************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder