6 Mart 2014 Perşembe

ABD Konsolosu özerklik teftişinde

BDP yöneticilerinin “Yerel seçimlerden sonra özerkliği inşa etmeye başlayacağız” açıklamalarından sonra ABD’nin Adana 2. Konsolosu J.M. Saxton Ruiz, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere 2 Mart’ta Van’a, 4 Mart’ta Diyarbakır’a gitti.


Sırada Batman, Mardin ve Şanlıurfa var.


Yasa geçti, Konsolos faaliyette.

Bölücü yasa torbası “Demokratikleşme Paketi” adıyla Meclis’ten geçti. Anayasa’ya aykırı olarak, “özel okullarda anadilde eğitim” kabul edildi. Türkçe dışındaki dil ve lehçelerle her türlü propaganda yapılabilecek. Yerleşim yerlerine eski isimleri verilebilecek. PKK’nın dayatmaları adım adım kabul ediliyor.

AKP, bu yasa ile, laik hukuk devletini savunmayı da  suç haline getirdi. Laiklik suç, bölücülük serbest.

Türkiye’nin bölünmesi sürecinde önemli bir adım atıldığını düşünerek sevinçten hoplayan Bay Konsolos, yanına Büyükelçiliğin Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell’i de alarak Güneydoğu turuna çıktı. Bu aslında bir teftiş gezisi. Büyük Kürdistan amaçlı Büyük Ortadoğu Projesinin teftişi. Amerikancı ve bölücü örgütlere destek ziyareti: “Özerklik yolunda arkanızdayız.”

BDP ve bölücü sivil toplum örgütlerinin yanısıra AKP ve CHP’yi de ihmal etmiyorlar. Ruiz’i Diyarbakır’da İl Başkanı ve parti yöneticileri kapıda karşıladı. Ruiz, CHP ile çözüm süreci konusunu görüştüklerini söyledi. CHP İl Başkanı ise, “çözüm sürecini görüşmedik” dedi. CHP, Avrupa Özerklik Şartı’na Türkiye’nin koymuş olduğu çekincelerin kaldırılmasını istiyor. Özerkliğin önündeki yasal engellerden birini bu şekilde kaldırmış olacaklar. Aslında AKP’nin geçirdiği Büyükşehir Yasası ile bu engel fiilen aşılmış durumda.

Seçim sonrası özerklik inşasına hazırlanan PKK-BDP-HDP Batı illerinde de kışkırtma faaliyetlerine başladı. İstanbul Kumkapı’da özel bir bankaya molotof kokteyli attılar, İzmir Urla’da İşçi Partisi seçim bürosuna ve seçim minibüsüne saldırıp camlarını kırdılar. Daha sonra askeri bir araca saldırdılar.

Tayyip Erdoğan “Paralel Devlet” diye F çetesini suçluyor. F çetesi, Tayyip Bey’in paraleli. Bir de, Türkiye Devleti’ne paralel bir yapı var: Bölücü Paralel. Özerkliği inşaya hazırlanan, kendi polis gücünü kurmaya başlayan, İran – Irak – Suriye sınırlarımızı tanımadığını ilan eden paralel. Bu paralel, AKP ve MİT eliyle palazlandırılıyor. AKP, hiç çekinmeden,gizlemeden açık açık Öcalan’ı “Kürtlerin Lideri” ilan ediyor. “F Tipi Paralel” feryatları arasında Bölücü Paralel gözlerden itina ile kaçırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder