2 Mart 2014 Pazar

Kırım Türklerini MİT kışkırtıyor


Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, faşist kalkışmanın başlamasından önce ABD ve AB’den gelen talep üzerine Türkiye’den Ukrayna’ya özel bir ekip gönderildi. Giden ekip özellikle Kırım Türklerini (Tatarları) Rusya’ya karşı kışkırtıyor.

Aydınlık, Ukrayna’da olayların başladığı ilk günlerde MİT’in rolünü ortaya çıkarmıştı. 11 Aralık 2013 günlü Aydınlık’ın sürmanşeti “MİT’ten Ukrayna’ya cihatçı sevkiyatı” idi. Kırım ve Batı Ukrayna dağlarında kamplarda eğitilen cihatçı Tatarların ve Suriye’den getirilen teröristlerin guruplar halinde MİT ve CIA aracılığı ile Kiev’e götürüldüğünü yazmıştı. Bakınız: http://www.aydinlikgazete.com/aydinlikta-buguen/29954-11122013.html


Rus ve Fransız basını da olayı yazdı. Fransız “Egalite et Reconciliation”, MİT’in Suriye’de savaşan cihatçı Tatarları 22 Kasım’da THY ile Sivastopol’a götürdüğünü açıkladı.

Rusya Federasyonu’nun Tataristan Cumhuriyeti Başkenti Kazan’daki ayrılıkçı “Azatlık” adlı Tatar Gençlik Birliği de cihatçı Kırım Tatarlarına destek veriyor. Bu Amerikancı ve Avrupa Birlikçi örgütlerin eylemleri, Rusya Federasyonu içindeki diğer halklarla  Tatarların arasına kama sokuyor.

Svobodnaya Pressa adlı Rus haber sitesine göre, cihatçı Tatarlar Kırım ve Batı Ukrayna dağlarında kamplarda eğitilip 15-20 kişilik guruplar halinde Kiev’e gönderildiler.

Kırımlı Kazaklar Konseyi’nin verdiği bilgiye göre, 21 Kasım’da Tatarlar Kiev’de Avromeydan’da yapılan gösteride güvenliği sağlamakla görevlendirildiler. Bunlar, Suriye’de Esad’a karşı savaşa acilen ara verip Türkiye üzerinden gelen en iyi eğitilmiş militanlar. Gelmeden hemen önce Şam’a yakın Hıristiyan kasabası Deyr-Atiye’de 10 doktoru öldürdüler.
Kırım Haber Ajansı QHA'nın 26 Kasım tarihli haberine göre, binlerce Kırımlı Tatar Kiev'deki gösterilere gitmek ve orada Kırım Bayrağı taşımak üzere Bölgesel Tatar yönetiminden izin istedi. Kırım Meclisi üyesi milletvekili Alim Velliullah da Facebook sayfasından Kiev'deki Evromaydana eylemindeki resimlerini paylaştı.
Tatarlar 24 Kasım günü Akmescit'te de "Ben AB'yi seçiyorum" adlı bir eylem yaptılar. Egalite et Réconciliation'un yorumuna göre, Kırımlı Tatarların hesabı, Ukrayna'nın AB'ye girmesi durumunda özerk olabilecekleri ve bir ihtimal Brüksel'in baskısıyla bağımsızlık bile kazanabilecekleri yönünde. Bakınız: http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/29951-mitten-ukraynaya-cihatci-sevkiyati.html
Onur Öymen açıkladı: “Kırım Tatarlarının lideri ve Ukrayna Parlamentosu üyesi Mustafa Cemiloğlu, Tatarların Kırım’da faşist Kiev hükümetine bağlı bir milis gücü kurmasını önerdi” Bakınız: http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/34867-kirimdaki-olaylarda-mit-parmagi.html
***********
Rus birlikleri Kırım’daki Ukrayna askeri üssünü kuşattı. Üsse giriş çıkış yasaklandı.
***********


Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Denis Berezovskiy, bugün Kırım halkına sadakat yemini ettiğini açıkladı.
RIA Novosti Ajansı'nın verdiği habere göre Sivastopol’de basın toplantısı düzenleyen Berezovskiy, “Ben, Denis Valentinoviç Berezovskiy, Kırım halkına sadakat yemini ederek onu tüzüğün öngördüğü şekilde korumaya taahhüt ederim.” dedi.
Faşist Kiev yönetiminin bir gün önce göreve getirdiği Berezovski, bundan böyle Rus yanlısı Kırım yönetimi saflarında yer alacağını işte böyle duyurdu. Kiev, Komutan hakkında vatan hainliği suçlamasıyla dava açtı. Gerekçe olarak, Sivastopol’daki Ukrayna Donanma Komutanlığı’nı Rusya yanlısı güçlere teslim etmesi gösterildi
***********

Ukrayna’nın ikinci büyük kenti olan Harkov’da (Harkiv, Karkiv) göstericiler yerel hükümet binasını işgal eden faşist Kiev yönetimi ve AB yanlılarını sürükleyerek ve döverek çıkardıktan sonra binaya Rus bayrağı çektiler.
Donetsk kentinde de Valilik binasına Rus bayrağı asıldı.
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder