5 Mart 2014 Çarşamba

Kırım, faşist yönetimi tanımıyor


Sergey Aksyonov

2 milyon nüfuslu Kırım Özerk Bölgesi Hükümeti Başbakanı Sergey Aksyonov, Başkent Kiev'de kurulan yeni yönetime rest çekti. Aksyonov yeni kurulan Ukrayna merkezi yönetimini tanımadıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hafta başında, Ukrayna hükümetini gayrimeşru diye tanımlamış, Kırım hükümetinin tavrını desteklediklerini söylemişti.

16 bin civarında olduğu tahmin edilen Rus askerleri Kırım'da denetim ve kontrolü sağlamış durumda. Rus birlikler Ukrayna ordusuna ait askeri üsleri de kontrol altında tutuyor.


Rüstem Temirgaliyev: Tatarlara önemli görevler verilecek
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rüstem Temirgaliyev

Kırım Başbakan Birinci Yardımcısı Rüstem Temirgaliyev, yeni düzenlenecek Bakanlar Kurulu ve Kırım Yüksek Konseyi’nde Tatarlara önemli kilit görevler verileceğini söyledi:

Başbakan Yardımcılığı,
7 Bakanlığın ikisi
7 Bakan Yardımcılığının ikisi

Temirgaliyev, ayrıca şunları söyledi:

“Sürgünden dönenlerin iskanı ve uyum programı için bütçe ayrılacak. İki yıl içinde Tatarların toplu bir şekilde yaşamı için yol, gaz ve su gibi tüm altyapı sistemleri tamamlanacak.”

“Kırım Hükümeti, Tatarların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde daha önce benzeri görülmemiş ölçekte yaşam şartlarının iyileştirme programlarını hayata geçirmek için oldukça büyük para ayırmaya hazır.”

“Kırım’da bulunan tüm Ukrayna silahlı kuvvetleri, tüm birlikler kuşatıldı, bir kısmı silahsızlandırıldı ve büyük kısmı Kırım tarafına geçti.”

“Ukrayna Güvenlik Örgütü’nün Kırım Şubesi, Özel Birlikler dahil olmak üzere Kırım Bakanlar Konseyi’nin yönetimine geçti.”

“Kırım’daki Ukrayna Halk Savunma Birlikleri de peyderpey Kırımlıların tarafına geçmektedir.”

Kırım Hükümeti ve Temirgaliyev, Avrupa Birliği’nin Tatarlar üzerindeki olumsuz etlkisini azaltmak için çabalıyorlar. Nesnel olarak baktığımızda, Tatarlar Kırım’da Rus çoğunlukla birlikte yaşamak zorundalar. Zıtlaşma sadece Tatarlara zarar verecektir.


ABD 1 milyar, Rusya 6 milyar dolar veriyor
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

ABD 46 milyon nüfuslu Ukrayna’ya 1 milyar dolar kredi sözü verirken, Rusya 2 milyon nüfuslu Kırım’a 1 milyarı nakit 5 milyarı yatırım olarak 6 milyar dolar yardım yapacak.

Sergey Lavrov: Ukrayna’da darbe yapıldı
++++++++++++++++++++++++++++++++++


“Ukrayna parlamentosuna silahlı bir müdahale yapılmıştır, seçimlerle işbaşına gelmiş bir hükümet silahlı güçler tarafından görevden alınmıştır. Bu ne anayasada ne de kanunlarda yer almaktadır, bu kötü örnek tüm bölgeye sıçrayabilir. Herkesi kanunlarda yer alan anlaşmaları madde madde okuyarak saygı göstermesini istiyoruz”

Lavrov, devamla, 21 Şubat  Anlaşması’na herkesin uyması gerektiğini söyledi. Ukrayna Hükümeti ile Muhalifler arasında 21 Şubat’ta varılan ve Rusya, Fransa, Almanya ve Polonya tarafından da imzalanan anlaşmayı tanımayan faşist güçler bir gün sonra darbe yapmışlardı. Rusya, darbeden önceki duruma geri dönülmesini, Avrupa Birliği devletlerinin imzalarına sadık kalarak faşist darbecileri tanımaktan vaz geçmelerini istiyor.


***********
arşiv:
Ukrayna'da savaş sermaye kesimleri arasında mı?   23 Şubat 2014

Gericiler Ukrayna'da başarıya ulaşamayacak     23 Şubat 2014

Ukrayna faşizme direniyor      23 Şubat 2014

Kırım Tatarlarını yine ateşlere atmayın    1 Mart 2014

Kırım Türklerini MİT kışkırtıyor     2 Mart 2014
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/03/krm-turklerini-mit-kskrtyor.html

Kırım’daki Ukrayna Hava Kuvvetleri Kırım’ın emrine girdi     4 Mart 2014
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/03/krmdaki-ukrayna-hava-kuvvetleri-krmn.html

**********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder