17 Mart 2014 Pazartesi

Berkin - Burak - Kiev Gladyo tertibi 12 Eylül'ün tekrarı


Son günlerde ülkemizde ve Ukrayna'da sahneye konulan tertip 12 Eylül'ün tekrarı. Aynı Gladyo oyunu eski sloganları ile ısıtılıp önümüze sürülüyor. Modası geçmiş sloganları güncelleştirmeye bile gerek duymuyorlar.

O kadar çaresiz ve yeteneksizler ki, 40 yıllık sloganı kullanıyorlar: “TİP TİP tipsizler, Allahsız komünistler”. AKP’ye yakın “Kasımpaşa 1453” taraftar gurubunu işte böyle bağırtıyorlar. Kanlı Pazar’da yurtseverlere saldıran eli sopalı, bıçaklı sakallı yobazlar aynı görüntülerle Okmeydanı’na salıveriliyor.

Oysa, TİP (Türkiye İşçi Partisi) kapanalı on yıllar oldu.

Aydınlık, 14 Mart 2014

Guruptan Burak Can Karamanoğlu başından vurularak öldürülüyor. Kim vurduya gitmesi için eylemden önce elektrikler kesiliyor. Burak’ın yanındaki arkadaşı Bilal Gülep “Yaklaşık yarım saat önce elektrikler kesilmişti. Ortalık karanlıktı. Gelen telefon üzerine dışarı çıktık” diyor. Gladyo tetikçisi sol maskeli DHKP-C, cinayeti üstleniyor.

Ne zaman bir halk hareketi olsa, bu yöntem uygulanır. Gladyo, yani NATO’nun (dolayısıyla ABD’nin) NATO üyesi ülkelerdeki gizli örgütü, sağ ve sol maskeli tetikçilerini kullanarak kargaşa ortamı yaratır ve bu bahaneyle halk hareketini bastıracak bir darbeye yol açılır.

Gezi isyanı ile başlayan halk hareketini Abdocanları öldürerek durduramayan Gladyo, son çare olarak sağ-sol çatışması yaratmayı denedi.

Bu defa Ülkücüler oyuna gelmeyince, Gladyo, “Kasımpaşa 1453” gibi uyduruk bir sözde sağ örgüt kurdu ve onu DHKP-C ile karşı karşıya getirecek tertibin düğmesine bastı.

Elektrikler niçin kesilmişti? Amerikancı hükümetlerin özelleştirdiği elektrik hizmetleri bu sorunun cevabını vermeyecek. Ne elektriği kesen sorumlu bulunacak, ne de Burak’ı öldüren tetiği çeken piyon. Hatta aranmayacaklar bile. Gladyo tertiplerinin sorumluları ne aranır, ne de bulunur.

Ancak halkımız, Burak’ı Allahsız komünistlerin öldürdüğüne inanmıyor. Yılların biriktirdiği tecrübe, NATO’yu ve ABD’yi işaret ediyor. Amerikancı tertipçiler, artık halkımızı kandıramıyorlar.

Aydınlık, 15 Mart 2014

Önce Burak’ın babası Türkiye’ye seslendi: “Berkin ya da benim oğlum. Benim için farkı yok.” Ardından Berkin’in babası aileyi aradı, başsağlığı diledi: “Nefret ortamına izin vermeyeceğiz.”
Gladyo bu defa başaramadı. Tayyip Erdoğan kindar nesil yetiştiremeyecek. İnsanlarımız nefret ortamına izin vermeyecek.

Berkinleri öldüren de Amerikancı iktidardır, Burakları öldüren de. Polise vur emrini kendisinin verdiğini Tayyip Erdoğan kameralar karşısında övünerek itiraf etmiştir. Berkin’in cenazesini uğurlayanlara polisi saldırtan ve yobaz taraftarların sahneye çıkmasını engellemeyen iktidar, Burak’ın ölümünden de birinci derecede sorumludur. Tayyip Erdoğan’ın, Gladyo’nun sahneye çıktığını görmemiş olması mümkün değildir. Çünkü onun da bir kolu Gladyo’nun içindedir. Tayyip Erdoğan, kendi ipini çektiğinin farkında bile değildir. Çünkü bu kışkırtma, Amerika’nın Türkiye için yeni bir iktidar arayışına çıktığını gösteren ilk belirtidir.

Ukrayna’da da aynı oyunun oynandığı ortaya çıktı.


Keskin nişancılar, Devlet Başkanı Yanukoviç’in emriyle Avrupa Birliği taraftarlarının üzerine ateş açarak onlarca kişiyi öldürmüştü. Bu arada AB karşıtı Devlet Başkanı Yanukoviç taraftarları da AB taraftarı keskin nişancılar tarafından öldürülmüştü. Daha doğrusu böyle bilinmesi için yaygara kopartılmıştı. Ama bunun yalan olduğu anlaşıldı.

Hem AB taraftarı muhalifleri, hem de iktidar yanlılarını Gladyo’ya bağlı keskin nişancılar öldürmüştü, tıpkı 12 Eylül öncesi Türkiye’de olduğu gibi, tıpkı en son Burak olayında olduğu gibi. 12 Eylül öncesi, sabah sağcıyı öldüren silahla öğleden sonra solcunun öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Aynı tertip Kiev’de sahneye konmuş, 94 kişi ölmüş, 900 kişi de yaralanmıştı.

Yanukoviç’e bağlı Ukrayna Güvenlik Servisi SBU, bir telefon görüşmesinin ses kayıtlarını basına sızdırdı. Konuşma, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet ile AB Dışişleri Temsilcisi Ketrin Eştın (Catherine Ashton) arasında geçiyor, buyurun:

*************

Paet:
“Keskin nişancıların arkasında Yanukoviç’in değil, yeni koalisyonun (Faşist ağırlıklı muhalefetin) olduğu olduğu çok açık bir şekilde görülüyor.”

“Tüm deliller, aynı keskin nişancıların her iki taraftan insanlara, yani hem polise, hem de protestoculara ateş ettiğini gösteriyor.”

"Yeni koalisyonun gerçekte neler olduğunu araştırmak istememesi rahatsızlık verici. Bu da keskin nişancıların arkasında Yanukoviç değil de yeni koalisyondan birilerinin olduğu ihtimalini giderek kuvvetlendiriyor.’‘

Ashton:
“Ah, evet, bu korkunç.”

*************

Estonya Dışişleri Bakanlığı, ses kayıtlarının doğru olduğunu açıkladı. Tayyip Erdoğan gibi “Montaj, dublaj” vesaire demediler.

Ama, Tayyip Erdoğan'ın emri ile bu konuşma internetten kaldırıldı. Onun için tam bant çözümünü veremiyorum. Ancak bu yasak bile, Gladyo tertibini doğrulamaktadır. 

AB yönetimi tarafından kulağı çekilen Paet ise lafı çevirmek istedi: "Etraftaki söylentileri aktardım, söylentilerin doğruluğu hakkında yorum yapmadım."

Estonya Dışişleri Bakanı Paet, muhaliflerin yandaşı bir AB ülkesinin temsilcisi sıfatıyla, 18 Şubat'tan sonraki 3 gün devam eden  Neo-Nazi katliamı sonrası, 25 Şubat’ta Kiev’i ziyaret ederek incelemelerde bulunmuş, bu tertibi öğrenince de, Avrupa Birliği’nin bundan haberi olmadığını düşünerek daha Kiev’de iken Ketrın Eştın’ı arayarak bilgilendirmişti.

Eştın’ın “Ah, evet” cevabı bir itiraftı. AB yönetimi, Neo-Nazi gurupların arasında olan Gladyo tetikçilerinin her iki taraftan da insan öldürdüğünü biliyordu. Sırf Yanukoviç’i suçlayıp darbe yapmak için kendi yandaşlarını bile öldürmekten çekinmemişlerdi.

Eştın’ın Sözcüsü Maya Kocianciç ve ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, “Bu telefon konuşması üzerine yorum yapamayacaklarını” söylediler.

*************

Türkiye’deki 12 Eylül darbesi ve Ukrayna’daki 28 Şubat darbesi aynı tertiple kotarılmıştı. Ülkemizde tezgahlanmaya çalışılan yeni bir Amerikancı darbeye yol açacak tertiplere karşı son derece uyanık olmalıyız.

Niçin Amerikancı darbe? AKP yeterince Amerikancı değil mi? Evet ama, Uyumlu İslam tüm Ortadoğu’da çöktü. ABD, Türkiye’yi artık Haziran ayaklanmasının sarstığı Tayyip Erdoğan ile yönetemeyeceğini görüyor. Gül-Gülen-Kılıçdaroğlu seçeneği ise çok çürük. Onun için yeni bir askeri darbe gerekebilir. Burak’ın öldürülmesi ile sonuçlanan Gladyo tertibi, böyle bir kuşkuya yol açıyor.


Urmas Paet
*************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder