9 Mart 2014 Pazar

Emekçi Kadınlar Günü için Suriye’den gelen mesaj

Hangi kadınlar günü?
++++++++++++++++++

Sosyete kadınlarının günü değil, emekçi kadınların günü. Ev işleri ile boğuşan kadınların günü. Vatan için, bağımsızlık için, daha aydınlık yarınlar için mücadele eden kadınların günü, meydanlarda “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye haykıran kadınların günü. ABD ve AB yandaşı, yobaz diktatörlük yandaşı yalaka liboş kadınların günü değil.


8 Mart 1857'de, Amerika'nın New York kentinde dokuma işçileri grevdeydi. Greve çıkan işçilerin birçoğu kadındı. Polis müdahalesinin ardından kadınlar fabrikaya kilitlendi. Sonra da işyerinde yangın çıktı. İşte o gün, 8 Mart günü grevdeki 129 kadın dokuma işçisi yanarak can verdi.

İşte o kadınların anısına, Dünya Emekçi Kadınlar Günü
“Dünya Kadınlar Günü” değil. Her kadının günü değil çünkü.


**********

 


Suriye Kadınlar Birliği'nin İşçi Partisi Öncü Kadın'a mesajı
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Birliğin Başkanı Dr. Macide Ktayt’ın imzasını taşıyan mesajdan bölümler:

“Anavatan Suriye'de sabreden ve direnen kadınların, kanayan yara ve suskun acının, gözden düşen taşlaşmış gözyaşının, şehitlerin, dul kalmış annelerinin, tecavüz edilenlerin, rehin alınan rahibelerin, hamile oldukları halde karınları kesilmiş kadınların, yetimlerin, mülteci kamplarında hapsedilmiş sessiz çığlıkların adına; kız kardeşlerimize, dostlarımıza, annelerimize, sabırlı ve direnen kadınlarımıza, İşçi Partisi Öncü Kadın bayrağı altında mücadele eden kadınlarımıza en derin sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

Kadınlarımız bugün de direnen erkekleri, Suriye Ordusunun kahraman evlatları ile kutsal vatanımızı ve onurunu korumak için mücadele eden yiğitler ile yanyana savaşmaktadır. Şehit olan evlatları ile gurur duymaktadır. Vatan için yeni şehitler yetiştirmektedir. 

Suriye insan onuruna yakışmayan ihanet ve tecavüzlere maruz kaldı. Düşmandan önce “dost” görünen mahluklar tarafından sırtından bıçaklandı. Suriye’de binlerce insan katledilirken, en vahşi davranışlara maruz kalırken, talan edilirken, kanlı petro-dolar körfez ülkelerinin yobaz ve harami kralları, prensleri, fitne fetvaların Şeyhleri ve Erdoğan gibi Batı’nın memurları tarafından her türlü terör, yalan ve ihanete maruz kalırken “demokrasi ve özgürlük” şiarlarını ağızlarından düşürmeyen insan kılığındaki mahluklar neredeydiler?

Irak, Filistin ve Lübnan’da binlerce kadın katledilirken, kutsal mekanları işgal edilirken, binlerce kadına tecavüz edilirken, milyonlarca kadın ve çocuk yurtlarından edilirken, camiler, kiliseler ve Kudüs her gün düşman askerinin botlarıyla pisletilirken buna karşı hiç bir şey yapmayanlar, aksine düşman işgal ordularının evlerine sağ salim dönmeleri için dua edenler, zehirli oklarını bu düşman orduları önünde set olan Suriye’yi katletmek için fırlattılar.


Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile dünyanın bütün kadınlarını ve özel olarak Türk kadınlarının öncü, cesur, fedakar ve devrimci İşçi Partisi Öncü Kadınlarını derin bir muhabbetle selamlıyoruz. Büyük bir cesaret örneği göstererek Suriye halkının yanında yer almanız ve Suriye kadınlarının sesi olmanızdan ötürü size en samimi şükranlarımızı sunuyoruz. Dünya emperyalist devletlerine ve özellikle ABD emperyalizmine, ortaklarına ve sömürgeci emellerine karşı her daim sizlerle aynı cephede savaşacağız. Kadınlar günü bayramımız kutlu olsun."

Mesajın tamamı için:


İşçi Partisi Samandağ'da 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kitlesel bir eylemle kutladı. Abdullah Cömert Parkı'nda mitinge dönüşen eylemde Haziran ayaklanması şehitleri Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan anısına üç fidan dikildi.
Kadınların önde olduğu ve sık sık “Mustafa Kemalin askerleriyiz”, “Türkiye Suriye Kardeştir”, “Her yer kadın her yer direniş” sloganlarının atıldığı eylemde İşçi Partisi Samandağ Belediye Başkan Adayı Selim Kamacı da yer aldı.
Suriye Kadınlar Birliği Başkanı Dr. Macide Ktayt’ın İşçi Partisi Öncü Kadın örgütüne gönderdiği kutlama mesajını Av. Zerrin Öztürk okudu. Mesaj alkışlarla karşılandı.

*********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder