10 Mart 2014 Pazartesi

Geldik, gördük, kovduk. Casus gemisi gitti.

Aydınlık, 5 Mart 2014

Soçi’deki kış olimpiyatlarının güvenliğini bahane ederek Karadeniz’e geçen ABD 6. Filosuna ait casus gemisi, kasten kırdıkları uskuru bahane ederek Samsun Limanı’na demirlemişti. Ukrayna’yı dinlemeye devam etmek için. Montrö Anlaşması’na göre 21 gün sonra çıkması gerektiği halde tamirat için 6 Nisan’a kadar izin almış ve buraya kazık çakmıştı.




 Ancak, bu ülkenin bekçileri vardı. Gürcistan olaylarında, Montrö Anlaşması’nın izin verdiği tonajdan daha büyük ABD savaş gemilerinin Karadeniz’e açılmasına engel olan Denizci Komutanlar kumpaslarla esir edilmişlerdi. Amerikalılar, artık engeli ortadan kaldırdıklarını düşünüyorlardı. Ancak, Komutanların görevini şimdi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) arslanları üstlenmişlerdi. Bu ülke sahipsiz kalmaz


Uyarılara rağmen gemi gitmeyince TGB eyleme geçti. Polis barikatı yıkıldı. 6 Mart 2014.  İşte o sıcak saniyelerin video kaydı:


Arslanların saldırısı, Samsun, 6 Mart 2014

Polis barikatının yıkılmasından sonra TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz polislere özetle şöyle dedi:

“Bu gemi gidene kadar buradayız. Eğer bugün gitmezse yarın binlerce insanla gelir bu gemiyi süpürürüz. Bir Amerikan askeri görürsek kafasına çuval geçireceğiz. Yok mu bu limanın bir yetkilisi? Görüşmek istiyoruz.”

Polislerin aracılığı ile görüşmeye gelen Liman Müdürü’ne Çağdaş Cengiz özetle şöyle dedi.:

“Montrö anlaşması açık şekilde ihlal ediliyor. Ukrayna’yı karıştıran bu ajan gemisi hala görev yapıyor. Bu geminin ne zaman gideceğiniöğrenmek istiyoruz”

İşte polislerle ve Liman Müdürü ile yapılan konuşmaların video kaydı:


Bir  müddet sonra TGB’lileri arayan Müdür, geminin birkaç saat içinde ayrılacağını söyledi. Acilen Romanya’dan çağırılan bir römorkörün çektiği gemi, 7 Mart günü Girit’e doğru yola çıktı.

“Komutanları içeri tıktık, artık istediğimiz gibi cirit atarız” diye düşünen Amerika’nın  hevesi kursağında kaldı. Bu ülkenin Komutanları tükenmez.



*********




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder