1 Ağustos 2022 Pazartesi

Altılı Masa "Türk askeri sivil öldürmez" diyemedi.

Tahran'daki Rusya - İran -  Türkiye buluşması ve anlaşmasına kama sokmak amacıyla NATO Suriye ve Irak'ta saldırılar düzenlemişti.

Bakınız:
Başika, Ayasofya ve Duhok saldırıları
ABD'nin Tahran toplantısına yanıtı 

+++

En çok ses getireni, TSK'nın suçlandığı Duhok saldırısı oldu. 
(Duhok Vilayeti - Zaho İlçesi - Pereh Köyü)

En başta Diyarbakır olmak üzere PKK sempatizanlarının yönetimde olduğu barolar (Van, Siirt, Urfa, Şırnak, Batman, Bingöl ve Hakkari) feryadı bastı: Saldırıyı TSK yapmıştı. 


Vatanseverlerin yönetimde olduğu Barolar bu açıklamaya karşı çıktılar.
(Afyonkarahisar, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kilis, Kırşehir, Konya, Malatya, Niğde, Osmaniye, Rize, Sivas, Uşak, Trabzon)

adlı kişiye yanıt olarak
81 Şehirin , 12 tanesi hainlere destek çıkıyor.. onlara karşılık olarak 30 tanesine yakını ortak bildiriye imza atıyor geriye kalan 40 şehir barosu ne iş yapar buna memleketim Yozgat da dahil! Daha barolar bİle birlikte adım atamazken vay ki halimize vay..

Bunların elebaşı olan TBB (Türkiye Barolar Birliği) ise sesini çıkarmadı.
TBB  yönetimi ülkemiz için güvenlik sorunu haline gelmiştir.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. 


Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan
:
"Diyarbakır Barosu, ABD'nin psikolojik savaş aygıtıdır" 

Vatan Partisi olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karar ve uygulamalarına karşı düşman saflardan yayılan bütün iftiraları mahkum ediyoruz. Savaş koşullarında Ordumuzu hiçbir aslı yokken katliam yapmakla suçlayan Diyarbakır Barosu gerçek yüzünü göstermiştir.

+++

HDP de yaygaraya katıldı doğal olarak:
"Zaho'daki katliam ikinci Roboski'dir." 


Ve, TSK'yı 2015'ten bu yana 112 sivili öldürmekle suçladı.
Bakınız:

Diyarbakır'da, aralarında HDP'li milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun ile baro yöneticilerinin de olduğu bir grubun, Irak'ın Zaho kentindeki sivillere yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamasına polis izin vermedi.

Video kaydı: 

"Devleti itham eden bu söylemi kabul etmiyoruz. Milletvekillerimizi sağduyuya davet ediyorum. Bu söylemi milletvekillerine yakıştırmıyoruz. Tasvip etmiyoruz. ... Basın açıklamasının devam etmesine izin vermeyeceğim."

+++

HDP veryansın eder de FETÖ durur mu? Buyurun:
FETÖ yayın organı kronos:
+++

Evet, ikinci Roboski'dir. Ama HDP'nin kastettiği anlamda değil.
Roboski katliamını da, bugün Duhok'ta yaptığı gibi, TSK'yı suçlamak için ABD düzenlemişti.

Bu suçlamaya Kılıçdaroğlu da "helalleşme" bahanesi ile ortak olmuştu.

Roboski tuzağı hakkında ayrıntılı bilgi için bakınız:
Roboski, Diyarbakır Hapishanesi dedi,
PKK ve ABD yalanlarıyla helalleşti 

+++

Duhok olayının üzerinden tam 11 gün geçti. Bekledim emin olmak için:
HDP TSK'yı katliam yapmakla suçladı ama, Altılı Masa Biden Tayfası'ndan bir kişi bile "TSK sivil katliamı yapmaz, HDP ve Diyarbakır Barosu doğru söylemiyor" gibisinden bir açıklama yapmadı. 

Ama, benim gibi beklemeyenler de vardı. İşte onlardan birisi: 

Dün gece,Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptığı Tahran Zirvesi'nden 24 saat sonra,Irak'ta sivillerin katlediği bir terör saldırısının suçu şerefsizce Türkiye'ye yüklenmek istendi. Ve "6'lı Masa" muhalefetinin hiçbir lideri çıkıp "Türkiye sivil katletmez" demedi

Kılıçdaroğlu geçen gün "Helalleşme yolculuğuna çıkma" kararı almış. Duhok'u da listeye alır herhalde.


+++

Rusya Araştırmaları Enstitüsü: 


Iraklı Gazeteci Selam Adil: “Irak-Zaho'daki saldırıyı araştırmak için bölgeye giden Iraklı askeri uzmanlar, saldırıda 4 adet 120 mm ve 6 km menzilli havan topları kullanıldığını, bu topların sadece Peşmerge ve silahlı guruplarda olduğunu bildirdiler."
"TSK'nın envanterindeki havan topu 155 mmdir. Zaho'daki saldırıyı Türkiye'nin yapmış olması muhtemel gözükmüyor. Bu nedenle olay iyi araştırılması gerekir, gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını beklememiz lazım."

+++

Irak'taki üyelerinin çoğu Şii olan İran destekli silahlı Haşdi Şabi örgütü:
"Bu saldırı Türkiye tarafından yapılmadı. ABD'nin Türkiye'ye İran'la yaptığı anlaşmadan dolayı verdiği bir ceza olarak değerlendiriyoruz."
demişti. Bakınız:

Sünni es-Siyade Koalisyonu da aynı şeyi söyledi:
"Irak Hükûmeti'nin bu terör unsurlarına (PKK) karşı aciz durumda kalmasını esefle karşılıyorum"
Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, çarşamba günü Duhok’ta 9 sivilin ölmesiyle sonuçlanan saldırının PKK tarafından yapıldığını söyledi.
+++

Ve vatandaş on ikiden vuruyor: 
Türkiye'nin, uzun uğraşlar sonucu Irak'ın kuzeyine yerleşip buradaki PKK varlığına ve Türkiye'ye dönük sızma/saldırı girişimlerine set örmüşken sivilleri hedef alıp elini zayıflatacağına inanacak kadar saf olan insan Ortadoğu'da iki sat yaşayamaz.

+++
Bunlar da Haşdi Şabi'nin sözünü ettiği Amerikan aparatları: 

Bağdat'ın orta yerinde Türk Bayrağı yakıyorlar mp4 video kaydı:

🇮🇶⚡️🇹🇷#Irak Bağdat’taki Türk büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde bazı göstericiler, Osmanlı’ya karşı başlatılan Arap isyanı sırasında kullanılan bayrağı açtı.

https://twitter.com/MiddleastN/status/1550046495570890753

🇮🇶⚡️🇹🇷Irak, Kerkük'te Türkiye'ye ait vize merkezi kapatıldı.
mp4 video kaydı:


 +++
 
Bu da ABD'ye karşı boynu kıldan ince Irak Başbakanı:

YENİ — Irak Başbakanı Kazımi, Savunma Bakanlığı’nda askeri yetkililer ile toplantı gerçekleştiriyor. 🟩“Ülkemizi savunmaya devam edeceğiz.” 🟩“Ordumuz, Irak’ın toprak bütünlüğüne zarar vermeyi amaçlayan her hamleyi püskürtmeli.” - INA -
ve adlı kullanıcılara yanıt olarak
konuşma sonunda ABD'ye göndermiş oldukları metin için teşekkür etti.



 +++

Bu da tıktıkıcısı Dışişleri Bakanı:

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin: “1984'te Türkiye ve Irak arasında yapılan anlaşmaya göre, Türk kuvvetlerine Irak toprakları içerisinde sadece 1 seneliğine ve 5 km'lik bir mesafeye kadar girilmesine izin veriliyordu.”
“2018'den bu yana 22.700'den fazla Türk ihlali yaşandı.” “BM Güvenlik Konseyi, Salı günü Türkiye'nin Zaho saldırısını görüşecek.”

https://twitter.com/stratejik_ortak/status/1550799795639533570

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin: “Irak, Suriye olmayacak ve operasyonları kabul etmeyecek.” “PKK'nın, Türkiye için sorun olduğunu biliyoruz, fakat Türkiye istediği zaman Irak topraklarına giremez.”

“Türkiye ve PKK, sorunlarını Irak'a taşıdı ve biz bu hususu kabul etmiyoruz.” “Irak, komşularıyla olan sorunlarını askeri yollarla çözmek istemiyor.”

 +++

ABD'nin Irak eliyle verdiği nota:

https://twitter.com/eha_medya/status/1550121994158411780

Hiçbir kanıt olmaksızın Türkiye’yi suçlamaya devam eden hadsiz Irak yönetimi, Türk büyükelçisine nota verdi. ▪️Bütün Türk askerlerinin Irak’tan çekilmesini talep ediyoruz ▪️Türkiye, Irak’tan ve şehit ailelerinden resmi olarak özür dilemeli.

EHA MEDYA yanılıyor. Notayı Irak değil, ABD verdi.

 +++

https://twitter.com/eha_medya/status/1550042216328007680

Irak’ın Diyala Ticaret Odası Başkanı, Türk ürünlerini boykot edeceklerini ve Türkiye’ye turistik geziler düzenlemeyeceklerini duyurdu. ▪️“Ülkemiz tüm çıkarlardan üstün. Bir ay boyunca Türk ürünlerini boykot edeceğiz. Türkiye’de ciddi ekonomik kayıplara neden olacak.”

 +++
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı:

"Türkiye, İran ve Rusya'nın güçlü işbirliği koşullarının oluştuğu süreçte meydana gelen bu olay tam bir ABD kışkırtmasıdır.Bütün terör örgütlerine karşı ortak mücadele iradesini ve Irak da dahil olmak üzere bölge ülkelerinin işbirliğini hedef almaktadır."
 +++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder