28 Temmuz 2022 Perşembe

Başika, Ayasofya ve Duhok saldırıları: ABD'nin Tahran toplantısına yanıtı

NATO dünyası, Tahran'da yapılan Astana toplantısını "Despotların Buluşması" olarak gördü. Emperyalizme direnen kim varsa despot ilan ediyorlar. Alman Bild gazetesi: "Treffen der Despoten"

Tahran toplantısı hakkında ayrıntılı bilgi için bakınız: 


Putin - Reisi - Erdoğan

Alman Dışişleri Bakanı Bayan Baerbock (Berbok) 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock: (Tahran Zirvesi) “Türk Cumhurbaşkanı'nın bu fotoğrafta olması, kibarca söylemek gerekirse bir meydan okumadır.” “Bu fotoğraf benim için, özellikle de bir NATO üyesi açısından anlaşılmaz olmaktan öte...”

+++

NATO dünyası Rusya - İran - Türkiye birliğini tehdit olarak algılarken, içimizdeki Amerikancılar bu birliği bozmak için bir adım öne çıktı. İşte bir örnek:

İşte sözde AKP yandaşı görüntüsü veren Yeni Şafak

"İran tehlikesi: Türkiye’nin güneyden kuşatılması!" Yeni Şafak yazarı kaleme aldı: "İslâm dünyasının içerden çökertilmesi projesiyle, Sünnî Dünya ile Şiî dünyanın karşı karşıya getirilmesi ve Şiîlerin önünün açılması hedefleniyor."

Cumhuriyet gazetesi de yıllarca "Uğur Mumcu'yu İran'lı mollalar öldürdü" yalanıyla asıl katil NATO'yu gizlemiş, Atatürkçüleri zehirlemişti.

Atatürkçüler de: "NATO'ya ve PKK'ya karşı olan Mumcu'yu niye NATO ve PKK'ya karşı olan İran öldürüyor da, NATOya uşaklık yapan ve PKK'ya destek çıkan Suudiler öldürmüyor?" diye akıl yürütememişlerdi. Hala o kafadalar.

(Atatürkçülerin hepsi değil tabii, sahte solcuların aldattığı kesim)

+++

Biden Tayfası içerden vururken NATO da dışarıdan vuruyor.
Başika, Duhok, Ayasofya
NATO'nun örgütlediği guruplar Türkiye İran ve Rusya'nın arasını açmak için Irak'ta ve Suriye'de silahlı saldırılar tertipledi. ABD'nin Tahran toplantısına yanıtı böyle oldu:

+++

Başika saldırısı - Irak - 22 Temmuz 2022

Irak Başika'daki TSK üssüne roket atışı yapıldı.
NATO'nun amacı "İran yaptı" diyerek İran ile aramızı bozmak.

TSK’nın Irak’taki Musula bağlı Başikadaki Zelekan askeri üssüne saldırı yapıldı. İlk duyumlara göre askeri üssüne 14 grad roketi atıldı.

İçimizdeki NATO muhipleri:
"İran'a bağlı Şii guruplar Irak'ta üssümüzü bombaladı" diye yaygarayı bastılar.
Uğur Mumcu taktiği aynen devam...

+++

Ayasofya saldırısı - Suriye - 24 Temmuz 2022 Pazar

Hama kırsalında Hıristiyanların yaşadığı Skelbiye Kasabası'nda Ayasofya Kilisesi'nin açılışına katılan halka SİHA saldırısı düzenlendi. Kadın ve çocuklar dahil ölü ve yaralılar var. Bu Ortodoks Kilisesi, Rus Kilisesi'ne bağlı. 

Kendilerini Türkiye'nin müttefiki olarak tanıtan askeri kıyafetler giymiş şahıslar, bu saldırıyı kendilerinin yaptığını iftiharla açıkladılar.

NATO'nun bu saldırıdan amacı Türkiye ile Rusya ve Suriye'nin arasını açmak.

+++

Duhok saldırısı - Kuzey Irak - 20 Temmuz 2022

Duhok Vilayetinin Zaho İlçe sınırları içinde Türkiye sınırının 8 km güneyinde PKK denetimindeki Parak mevkisinde tatil yapmaya gelen Arap turistlere karşı yapılan havan saldırısında 2'si çocuk 9 ölü var.

Irak sınırı 8 km derinlikte 9 sivil ölü/20'den fazla yaralının olduğu saldırıyı Türkiye'ye yıkmaya çalışıyorlar Siviller Irak vatandaşı ve piknik için PKK'nın barındığı alanlara girmişler PKK bunları fırsat bilip saldırıyor ve Türkiye'nin üzerine atıyorlar geçmişte de yaşandı..

NATO bülbülleri hemen şakımaya başladı.
PKK ve HDP, Türk Ordusu'nu sorumlu tuttu.

Sözde PKK'lıları bombalayacak iken yanlışlıkla Arapları vurmuşuz.
Bir kere, TSK nokta atışı yapar. Her zaman hedefi vurur, yanlış hedefi vurduğu görülmemiştir. Teröristler gibi sağa sola havan fırlatmaz.

Tatil köyü nere, PKK kampı nere... Acemi çaylaklar bile böyle atış yapmaz.
TSK bir tatil köyünü de bilerek vurmayacağına göre...

İşte bir örnek: 

Bir örnek daha: 
MİT, Ayn el-Arap PKK-YPG sözde eyalet sorumlusu Kendal Ermeni kod adlı Şahin Tekintanğaç’ı etkisiz hale getirdi. Özel operasyon 20 Temmuz’da yapıldı.

Bu da en son örnek: 

+++

NATO cenahından İngiliz REUTERS ajansı, saldırıdan hemen sonra saldırganı teşhis ediveriyor. Buyurun:

Eight killed, 23 injured in Turkish attack on resort in Iraq's Dohuk province reut.rs/3yXbN8G
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Türkiye'nin Irak'ın Dohuk ilindeki tatil köyüne düzenlediği saldırıda sekiz kişi öldü, 23 kişi yaralandı reut.rs/3yXbN8G

REUTERS'in yalanına vatandaşın yorumu:

"Rusya, Ukrayna'da sivilleri öldürüyor" haberlerini Reuters'ten okuyanlar geriye dönüp düşünsün şimdi.

+++

Bizdeki NATO tayfasının "İran düşman" palavralarına karşı bakınız Irak'taki İran destekli Haşdi Şabi silahlı güçleri kaynakları ne diyor Duhok saldırısı hakkında:

"Bu saldırı Türkiye tarafından yapılmadı. ABD'nin Türkiye'ye İran'la yaptığı anlaşmadan dolayı verdiği bir ceza olarak değerlendiriyoruz.

Irak'taki protestocuların da Amerikan taraftarı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunlar aparat. Açıkça ABD Büyükelçiliği'ne bağlılar.

Unutmayın ki Irak iktidarı da hala Amerika baskısı altında.
Bu iş PKK eliyle oldu.
Türkiye ile İran'ın 2025 sonrası için doğal gaz anlaşması yapması ABD'yi rahatsız etti. Şu an Kerkük, Kerbela, Basra, Necef dahil pek çok vize merkezini kapattılar. ABD, Türkiye'ye açık mesaj veriyor."

Haşdi Şabi hakkında ayrıntılı bilgi için bakınız: 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder