26 Ağustos 2022 Cuma

Bir dosta bir başsağlığı yok mu Sayın Bakanımız, Cumhurbaşkanımız

Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail'e başsağlığı mesajı gönderiyor.

"Büyük üzüntü içerisinde eşiniz hanımefendi Nechama Rivlin'in ebediyete göçtüğünü öğrendim."

+++

Ama "Dostum" dediği Putin'in danışmanı Dugin'e 
kızı için neden bir başsağlığı yok?

O Dugin ki, AK Parti Gurup toplantısına bile katılmıştı.

a haber olayı şöyle vermişti:

"Rus stratejist ve siyaset bilimci Aleksandr Dugin, Vladimir Putin'in Türkiye'ye stratejik ortaklık teklif ettiğini ve dostluk elini uzattığını söyledi."

"AK Parti Gurup Toplantısı'nı izleyen Putin'in Özel Danışmanı Dugin, 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'nin hasar gören yerlerini gezdi."




SÖZCÜ gazetesi bile haberi saptırmadan dosdoğru vermişti:

Putin’in danışmanı AKP grup toplantısında

DARBE girişiminden bir gün önce Türkiye’yi, “Orduda hareketlilik var” diyerek uyardığı belirtilen ve bu nedenle FETÖ ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na davet edilen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, dün TBMM’yi ziyaret etti.

Dugin şöyle dedi:
“Burada Amerikan emperyalizminin izlerini görüyoruz. Aynı zamanda Belgrad merkezinde, Irak ve Suriye'de bombalanan binaların aynısını, Yugoslavya'da, Libya'da bombalanan binaların benzerini görüyoruz. Eminim ki Fetullah Gülen'in arkasında ABD ve Amerikalılar duruyor. Bu darbe girişiminin izleri, bu cinayetin izleridir aynı zamanda. Bunların tekrar olmaması için çok kutuplu bir dünyaya geçmemiz lazım. Bu anlamda Rusya-Türkiye'nin stratejik ortaklığı çok büyük bir anlam taşıyor.”


+++

14 Temmuz 2016 günü Putin'in danışmanı Dugin Türkiye'ye gelerek
Doğu Perinçek'e  "Rusya Devleti olarak Türk Ordusu içinde hareket-
lenme tespit ediyoruz" bilgisini verdi. 

Doğu Perinçek anlatıyor:  

"Bunu görüşeceğiniz Erdoğan'ın yakın çevresine de söyleyin" dedim. 
Dugin, sonraki görüşmemizde, bunu Binali Yıldırım'a, Melih Gökçek'e
ve Erdoğan'ın bazı danışmanlarına anlattığını söyledi.

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 

+++

Suriye'ye ve Irak'a harekatlarımızda, Kıbrıs'ta, Karabağ'da, FETÖ'nün Rus uçağını düşürmesi olayında hep Türkiye'nin, dolayısıyla AK Parti'nin yanında olan, 15 Temmuz darbe girişimini bir gün önce size haber veren Aleksandr Dugin'in sizin gözünüzde hiç bir kıymeti yok mu Sayın Cumhurbaşkanımız?

"Ben Cumhurbaşkanıyım, yalnızca Devlet Başkanları'na başsağlığı dilerim" diyebilirsiniz, olabilir, o halde "Dostum" dediğiniz Putin'e "Değerli Danışmanınız Dugin'in kızının ölümü dolayısıyla taziyelerimi kabul edin" şeklinde bir mesaj gönderebilirdiniz.

Bir dosta bir başsağlığı mesajını çok mu gördünüz?

+++

Ya Sayın Binali Yıldırım, siz?
Tanıştığınız, konuştuğunuz, birlikte toplantılara katıldığınız, size şahsen 15 Temmuz'dan bir gün önce darbe girişimini haber veren bir insanın kızı öldürüldü. Hani bizim güzel geleneklerimiz? Bir başsağlığını çok mu gördünüz?

Ya Sayın Dışişleri Bakanımız, siz?
Aşırı sıcaklar yüzünden ölenler için bile İspanya'ya taziyelerinizi iletiyorsunuz. Hem de telefonla... 

Ne kadar büyük bir hayal kırıklığı. İnanılmaz. Çok yazık...

+++

Rusları pek sevmeyen Azerbaycan Türkü Nigar Ogeday bile: 
"Rusları sevmiyorum diye Darya'nın ölümüne sevineceğimi beklemeyin." diyor ve nedenini şöyle açıklıyor: 


Deyerli dostlar men terörü desteklemem. Hele hele 4 yıl önce Dugin ve kızı Darya Çoçug Mercanlı'ya gelib temas hattından Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ve Ermeni işgalcilerin bu toprakları terk etmesi gerektiğini ilan ettiler. Odur ki benden farklı nese beklemeyin. Lütfen

Azerbaycan'ın Karabağ'ı kurtarma harekatından 2 yıl önce (2018) baba kız Karabağ sınırındaki Mercanlı'ya gidip böyle söylemişler.

+++

Nigar Ogeday, Rus uçağının düşürülmesi olayında da Darya'nın Türkiye'nin yanında yer aldığını söylüyor: 


ve adlı kullanıcılara yanıt olarak
Aynen gözel bacım. Biz bunun acısın yaşadık. Ve birde bu kız Azerbaycan ve Türkiyeni seven biriydi. Ucak krizinde bele defelerle sağ duyulu olun. Oyun icinde oyun var dedi. Azerbaycan destekleyirdi. Rusyada cok az tanınmışlardandı ki bizi severdi. Simonyanın sevmediği biriydi

+++

Katolıklerin başı Papa Francis bile Ortodoks Darya için bakın ne diyor:

Papa Francis: "Moskova'da araba koltuğunun altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu havaya uçurulan zavallı kızı düşünüyorum".

+++

Moskova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Perinçek, 11 yaşından beri arkadaşı.olan Darya'yı anlattı:

Ece Kırbaş Perinçek, Darya Dugina, Dr. Mehmet Perinçek

Dugina'yı 11 yaşından bu yana tanıyan Perinçek:

“Çok birikimli, Türkiye'yi seven, Türkiye'nin kültürüne aşık biriydi. Türkçe öğreniyordu. Türkiye'nin başarılarının hem Suriye'de hem Doğu Akdeniz'de hem KKTC'de hem Ege'de Rusya'nın başarılarının zeminini yarattığını görüyordu. Kamuoyunun önünde de bunu sık dile getiriyordu.” 

“Düzenli olarak Türk basınını takip ediyordu, haberleri Rusça'ya çeviriyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Vatan Partisi'nin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'ya yaptığı destek açıklamalarını, çevirip Rus basınına servis ediyordu. Yani Rus haber ajanslarının geçmediği açıklamaların, Rusya tarafından okunmasını ve yayılmasını sağlıyordu. Bunların okunmasıyla birlikte Rusya'da Türkiye'ye yönelik güven artıyordu.”

“Özellikle son olarak Soçi ve Tahran zirvelerinin hazırlanmasında, Libya için Türkiye ve Rusya'nın ortak noktada buluşması ve işbirliğini geliştirmesi açısından o zeminin yaratılmasında Darya oldukça faal şekilde çalıştı." 

"Bu saldırı basit bir Ukrayna milliyetçi örgütünün saldırısı değil. Arkasında ABD ve İngiltere gibi Atlantik Cephesinin önde gelen güçleri bulunmaktadır. İstedikleri taşeronu vs kullanmış olabilirler ama arkasındaki büyük güçleri görmemiz gerekir."

“Darya iki günde bir Rusya'nın en önemli televizyonlarına çıkardı. Buralarda Türkiye'nin kritik meselelerinde Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir çizgi izlerdi. Rusya'daki Türk düşmanlarına itiraz eder mücadele ederdi."

"Rus Savunma Bakanlığı TV kanalında da Türkiye'yi savundu"

"Bunun gibi onlarca TV programında  PKK/PYD'nin temizlenmesinde Rusya'nın rol oynaması gerektiğini ifade eden beyanları vardır. Diğer taraftan da perde gerisinde Rus devletinin bu noktada ikna edilmesinde önemli rol oynamıştır." 

"Ermenistan Azerbaycan savaşında, bazı önemli tepe ve stratejik noktalar geri alındığında Darya da babası da tepeleri ziyaret ettiler. Orada Azerbaycan askerlerine moral verdiler. Ermenistan tarafından kendilerine ateş açıldı." 

“Sadece Darya değil babası da uzun seneler, Türk Rus ilişkilerinin gelişmesine ciddi katkılar sundu. Özellikle uçak krizi dönemi, 15 Temmuz Fetullahçı Amerikancı Darbesi dönemi ve öncesinde Türkiye'yi uyarması vs. 2004 Aralık ayında Dugin KKTC'yi ziyaret etti. Denktaş'la o zaman görüştü. Daha o zamandan KKTC'nin tanınması gerektiğini savunuyordu. Dünya çapında KKTC'nin anlatılmasında baba Dugin'in önemli rolleri oldu."

"Hedef alınmaları bu sebeptendir."

Perinçek'in anlatısının ayrıntıları için bakınız:

Darya'nın Rus Savunma Bakanlığı TV kanalı konuşması hakkında
ayrıntılı bilgi için bakınız: 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder